Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:21 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Cu toţii ne dorim un trofeu” Medaliată în campionat, HC Dobrogea Sud Constanţa se pregăteşte de Cupa României

ro

14 May, 2021 00:00 3662 Marime text
  • HC Dobrogea Sud Constanţa s-a clasat pe ultima treaptă a podiumului în Liga Naţională.
  • Echipa de pe litoral a obţinut o nouă calificare în cupele europene.
  • Campioana Dinamo a suferit o singură înfrângere stagională, pe care i-a administrat-o formaţia constănţeană.
 

Medaliată cu bronz în ediţia recent încheiată a Ligii Naţionale şi calificată, graţie clasării pe locul trei, din nou în cupele europene, echipa masculină de handbal HC Dobrogea Sud Constanţa continuă în această lună evoluţiile de pe un alt front competiţional, Cupa României.

Liga Zimbrilor s-a încheiat cu victoria lui Dinamo, care a ieşit campioană a României, cu 79 de puncte, având în 28 de meciuri 26 de victorii, un egal şi o înfrângere, singurul eşec venind într-un meci cu echipa de pe litoral. „Câinii roşii” au fost urmaţi pe podium de Potaissa Turda (cu 71 de puncte) şi de HC Dobrogea Sud (cu 69 de puncte). În ultimele trei meciuri din campionat, disputate în turneul de la Bucureşti, „delfinii” au înregistrat rezultatele: 24-27 (10-16) cu Potaissa Turda, 33-32 (18-17) cu CSM Vaslui şi 30-27 (15-15) cu HC Buzău.


„Obiectivul este îndeplinit”

„Echipa noastră și-a atins principalul obiectiv din acest sezon, acela de a cuceri o medalie și de a-și asigura prezența în viitorul sezon al cupelor europene. O performanță importantă în acest sezon atât de diferit, în care nu ne-am putut bucura de nicio victorie pe terenul propriu, în fața suporterilor noștri. România are alocate două locuri în Liga Europeană și alte două locuri în Cupa EHF. Campioana Dinamo speră să primească un wild card pentru Liga Campionilor”, se arată pe site-ul oficial al HCDS, care găzduieşte şi declaraţia lui Ionuţ Stănescu, preşedintele clubului constănţean: „Este bine că am încheiat acest campionat greu, desfășurat în condiții de pandemie. Eu spun că am obținut un loc 3 binemeritat. Obiectivul este îndeplinit, vom juca în cupele europene și în sezonul următor. Felicit băieții, felicit întreaga echipă! Dar sezonul nu s-a terminat încă. Peste o săptămână și jumătate începe Cupa României. Am avut o tragere la sorți bună, acum depinde de noi cât de departe vom merge. Noi ne dorim încă 4 meciuri și să jucăm o nouă finală".


Liber în primul tur

În Cupa României, competiţie ale cărei meciuri vor fi organizate la Bucureşti, HCDS are liber în primul tur (întrucât în sezonul trecut a evoluat în cupele europene), astfel că va intra în competiţie din runda secundă (optimi de finală), când va întâlni, pe 25 mai, învingătoarea dintre CS Magnum Botoşani şi CS Universitatea Craiova. Apoi, în sferturi, pe 27 mai, HC Dobrogea Sud ar putea întâlni câştigătoarea optimii Poli Iași / HC Buzău (meci în turul 1) - Poli Timișoara/ CSU Pitești (meci în turul 1). Turneul Final Four se va derula în intervalul 29 - 30 mai.
 

„Ei strălucesc ca o «medalie»”

„Locul 3. Nu suntem campioni, dar suntem pe podium. Nu trebuie să ne mulţumească ultima treaptă, dar ştiu că am ţintit mult mai sus şi că am făcut totul pentru a ajunge acolo. Poate, pentru unii, bronzul e destul şi poate că, pentru alţii, e puţin. Cert e că noi suntem mulţumiţi şi recunoscători pentru felul în care am incheiat acest campionat.

Da, se putea mult mai bine, dar oare se putea şi mai rău? Răspunsul e tot «DA». Un sezon atât de ciudat şi de complicat nu poate să te facă fericit din prima până-n ultima etapăa, atâta timp cât treci printr-o pandemie, prin accidentări şi prin meciuri programate într-un ritm mai intens decât oricând. Indiferent de culoarea medaliei, noi azi am fi fost fericiţi. E vorba de muncă de pasiune şi de o descărcare a tuturor energiilor adunate în 9 luni.

Iar medalia de la gâtul nostru nu e singura cu care încheiem campionatul. Un lucru cu care ne mândrim şi care ne dă putere şi încredere să mergem mai departe este Academia HCD. Toţi aceşti copii care iubesc handbalul şi au făcut pasul către echipa mare în ultimul an sunt motivul pentru care ne vom întoarce mai puternici şi pentru care vom continua acest proiect, iar ei strălucesc ca o «medalie».

Bravo, HCD! Hai, Constanţa!

P.S.: Sezonul nu se încheie aici, cu toţii ne dorim un trofeu şi aşteptăm cu nerăbdare Cupa României, în ultima săptămână din mai”, a fost mesajul veteranului George Buricea, antrenor secund, dar şi jucător la HC Dobrogea Sud.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

În secţiunea Galerie Foto găsiţi mai multe imagini de la finalul campionatului.
Sursa foto: Facebook (HC Dobrogea Sud)


Citeşte şi:

HC Dobrogea Sud
Din sală până la cer! Turneul reuşit de la Cluj-Napoca, dedicat regretatului Niculae Curcă


„A fost ziua noastră!”
HC Dobrogea Sud Constanţa i-a provocat liderului Dinamo Bucureşti prima înfrângere stagională

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii