Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:23 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu titlul pe masă! Echipele Under-19 și Under-17 ale FC Viitorul joacă în finalele Ligii Elitelor

ro

12 Jun, 2021 00:00 3283 Marime text
 

 
  • La Under-19, FC Viitorul se duelează cu Csikszereda Miercurea Ciuc.
  • În ultimul act de la Under-17, echipa de pe litoral va avea ca adversar UTA.
  • Miza este uriașă în Liga Elitelor U-19, campioana urmând a reprezenta România în ediția 2021/2022 a Youth League 
 
Duminică, 13 iunie, și luni, 14 iunie, sunt programate finalele Ligii Elitelor Under-19 și Under-17. În ambele meciuri de gală sunt implicate echipele centrului de copii și juniori al Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi“.
 
„Miza este uriașă în Liga Elitelor U-19, deoarece campioana va reprezenta România în ediția 2021/2022 a Youth League“, se arată pe site-ul oficial al Academiei Hagi. Pregătită de Nicolae Roșca, FC Viitorul U-19 a dominat categoric Seria Est a Ligii Elitelor (având 21 de victorii în 22 de partide), iar în semifinale a dispus în dublă manșă de Gaz Metan Mediaș (2-1 și 7-0). Adversara constănțenilor din ultimul act va fi AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, echipă care a câștigat Seria Vest a Ligii Elitelor și, mai apoi, a trecut în semifinale de FCSB (3-1 și 3-2). Partida FC Viitorul U19 - AFK Csikszereda U19 este programată duminică, 13 iunie, de la ora 14.00, la Mogoșoaia.
 

„Înseamnă foarte mult pentru noi“

 
„Cea mai importantă dispută din acest sezon competițional al juniorilor este finala de duminică, un meci care înseamnă foarte mult pentru noi. Avem în componență mulți jucători care au jucat în Liga 1 și cred că dacă o să practicăm jocul bun pe care l-am arătat și in semifinală, vom fi din nou campioni naționali!“, a declarat căpitanul echipei de pe litoral, Alexi Pitu, potrivit aceleiași surse.
 

Dublă victorie cu Universitatea Craiova

 
FC Viitorul U17 (antrenor, Ionuț Mihu) a obținut dreptul să joace cu trofeul pe masă după ce s-a clasat pe locul secund în Seria Est a Ligii Elitelor, ulterior depășind în semifinale Universitatea Craiova (2-1 și 3-0). În finală, formația constănțeană se va duela, luni, 14 iunie, de la ora 14.00, la Mogoșoaia, cu UTA, formație care s-a clasat a doua în Seria Vest și care a întrecut în semifinale pe FCSB (4-1 și 1-1).
 

„Ne-am pregătit tot anul pentru acest meci“

 
„Este un meci foarte important, deoarece este o finală și ne-am pregătit tot anul pentru acest meci. Este o presiune suplimentară pentru că este un meci cu titlul pe masă, dar suntem obișnuiți cu astfel de partide pentru că an de an jucăm finale. Știu că UTA este o echipă bună, agresivă și nu întâmplător a făcut meciuri foarte bune în acest sezon“, a punctat căpitanul FC Viitorul U-17, Eduard Radaslavescu.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Academia Hagi
 
Citește și:
 
Echipele Under-19 şi Under-17 ale FC Viitorul s-au calificat în finala Ligii Elitelor
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii