Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:26 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu sperante pentru "Europenele" de shyto-ryu

ro

04 Sep, 2003 00:00 707 Marime text

Trei constanteni la Viena

Va informam zilele trecute ca Patricia Varsami si Ciprian Balca, doi karatisti de la CS Marea Neagra, au fost cooptati in lotul national de cadeti al Romaniei care va participa la Campionatele Europene de karate shito-ryu, ce vor avea loc la Viena, in perioada 20-21 septembrie. Pentru clubul constantean aceasta convocare reprezinta o premiera. In istoria sa, CS Marea Neagra nu a avut pana acum nici un reprezentant la un campionat european de shito-ryu. "Cu cei doi sportivi am lucrat neintrerupt din 10 august, fara ca ei sa aiba vreo zi libera", spune antrenorul si presedintele clubului, Florin Iordanoaia. Interesanta este povestea celor doi.

Varsami n-are adversar

Patricia Varsami a fost campioana mondiala la kata ITF in anul 2000 si campioana nationala in 2001. Se anunta o mare speranta, dar, in urma unei accidentari suferite la scoala, la ora de educatie fizica si sport, a fost gata sa spuna adio activitatii sportive. La inceputul verii, si-a reluat antrenamentele, dupa un an si jumatate de absenta. A participat la trei competitii: "Cupa Amical Karate", "Cupa Romaniei - Marea Neagra" si "Turneul Campionilor", unde a iesit numai pe primul loc. "Nu are adversara in Romania la categoria ei" (n.r. - kata, 16-18 ani), spune Iordanoaia.

Ascendenta lui Balca

Ciprian Balca si-a inceput cariera la Marea Neagra in urma cu nici doi ani, perioada in care a avut o evolutie satisfacatoare. "Evolutia sa este una pozitiva, ascendenta in pregatire, nu spectaculoasa, rezultatele dovedesc acest lucru, dar la toate concursurile a fost pe podium", il caracterizeaza Iordanoaia, care crede ca sportivul sau a fost acceptat in lotul de shito-ryu si datorita faptului ca la categoria sa, kumite, +21 ani, -80 kg, sunt prea putini concurenti.

Cu bani din buzunar

Plecarea spre Viena este programata pentru data de 18 septembrie, din delegatia Romaniei urmand sa faca parte si Florin Iordanoaia, in calitate de arbitru international. Interesant este faptul ca, desi este un concurs international, federatia romana de specialitate nu suporta in totalitate cheltuielile delegatiei. Ea asigura doar un microbuz de deplasare si partial cheltuielile de transport. Celor trei constanteni le era, practic, greu sa suporte din buzunarul propriu cei minimum 600 de dolari, iar pana acum doua zile nu stiau ce o sa faca. "Vom fi ajutati de Fundatia Judeteana pentru Tineret, datorita intelegerii presedintelui Valeriu Mataca. De asemenea, ne vor ajuta si cateva firme. Altfel era foarte greu. Acum am rezolvat-o, dar pe viitor nu stim ce o sa facem, daca o sa mergem la Campionatele Balcanice", continua Iordanoaia. Campionatele Europene de la Viena vor avea loc in sala "Budo Center", o constructie realizata de japonezi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii