Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:06 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu ocazia promovării, echipa a avut un mesaj special pentru primarul oraşului Năvodari „Săgeata în Liga 1. Mulţumim, Nicolae Matei!”

ro

01 Jun, 2013 00:00 2744 Marime text
Ziua de 30 mai 2013 va rămâne în istoria clubului de fotbal Săgeata şi în cea a Năvodariului. Echipa a promovat în premieră în Liga 1, spre satisfacţia unui oraş întreg şi a unui primar trup şi suflet alături de formaţie. Săgeata aşteaptă acum verdictul Comisiei de Licenţiere a Federaţiei Române de Fotbal, propunându-şi să facă o figură frumoasă în primul eşalon.

Victoria (1-0) cu Dunărea Galaţi, din penultima etapă a Ligii a 2-a, i-a adus Săgeţii promovarea matematică (de pe locul doi în serie), oraşul Năvodari dând frâu liber unei bucurii de nedescris. Pe gazonul stadionului „Flacăra”, şampania a curs în valuri, iar jucătorii, antrenorii şi oficialii clubului au încins hora succesului. Fondul sonor l-au asigurat scandări de genul „Cine-a promovat în A? Cine-a promovat în A? Săgeataaa, Săgeataaa!” şi „Campionii, campionii, ole, ole, oleee!”. „Este o zi mare pentru toată lumea, echipă şi oraş. Năvodariul va câştiga foarte mult de pe urma acestei promovări. Sper ca, pe viitor, să realizăm ce n-au putut să facă alţii. Oraşul este în floare, sper să stăm aproape de jucători. Meritul este al fotbaliştilor, al tuturor celor de lângă echipă, al staff-urilor clubului, al primarului Nicolae Matei, care este un om minunat, ne-a demonstrat-o de nenumărate ori. Vom juca cu Steaua şi cu Dinamo. Aici ne-am dorit să ajungem şi aici suntem”, a declarat Nicu Babu, membru în Asociaţia Sportivă Săgeata. Acesta nu are emoţii în privinţa acordării licenţei. „Cred că e OK cu licenţa, totul e rezolvat, sperăm să primim un rezultat pozitiv. Domnul primar se ocupă de stadion. Cred că în jumătate de an vom juca aici”, a mai spus Nicu Babu. Viorel Duru, preşedintele Comisiei de Licenţiere a Federaţiei Române de Fotbal, a anunţat ieri că procesul de licenţiere pentru formaţiile nou-promovate în Liga 1 este în desfăşurare, urmând a se încheia pe 7 iunie. Verdictul se va anunţa luni, 10 iunie. Alături de Săgeata Năvodari au mai acces în Liga 1 FC Botoşani (câştigătoarea seriei Săgeţii), Corona Braşov şi ACS Poli Timişoara (din seria cealaltă). Alexandru Manu, preşedintele AS Săgeata, a oferit detalii în privinţa bugetului pe care-l va avea echipa în Liga 1. „Până acum, sumele certe sunt: 1 milion de euro de la Primăria Năvodari, 1 milion de euro din drepturi TV şi 300 de mii de euro de la Phoenicia Holiday Resort. Purtăm însă tratative şi cu alţi potenţiali sponsori, cum ar fi Petromidia”, a declarat Alexandru Manu.

„Promovarea mă responsabilizează foarte mult”

La bucuria de final, jucătorii, antrenorii şi membrii celorlalte staff-uri au purtat tricouri albe cu inscripţia „Năvodari. Săgeata. Liga 1” (pe faţă) şi „Mulţumim, Matei!” (pe spate), mesajul fiindu-i adresat primarului oraşului, Nicolae Matei,  care i-a fost mereu alături echipei. „Este meritul tuturor. Jucători, antrenori, conducători, primar, viceprimar, consilieri locali, sponsori şi cei care au venit financiar şi logistic alături de Săgeata Năvodari. Am dat greş de două ori la promovare, dar a treia oară ne-a ieşit. Aşa este şi în viaţă. Trebuie să ai încredere că o să reuşeşti. Altfel, nu ai cum să-şi atingi ţinta. Este o realizare mare pentru Năvodari. În urma acestei promovări, la nivel naţional se va vorbi mult mai mult de oraşul nostru. Cred că accederea Săgeţii în Liga 1 va face ca Năvodari să crească cu 20-25% în valoare”, a declarat Nicolae Matei, la stadion, după finalul meciului. Edilul-şef din Năvodari şi-a reafirmat sprijinul faţă de Săgeata. „Vom rămâne în continuare alături de echipă şi cu siguranţă vor veni mai mulţi sponsori. Promovarea în Liga 1 mă responsabilizează foarte mult, întrucât ne dorim să facem o figură frumoasă. Să nu creadă cineva că Săgeata Năvodari va fi victima celorlalte formaţii. Intrăm ca să rămânem. Aşteptăm cât mai mulţi suporteri care să încurajeze echipa”, a mai spus Nicolae Matei. La meciul Săgeata - Dunărea Galaţi au asistat 3.000 de spectatori.

Un stadion care să rămână peste generaţii

La ora actuală, stadionul „Flacăra” din Năvodari nu poate găzdui meciuri de Liga 1, echipa urmând a juca pe o altă arenă până când lucrările de modernizare, care vor demara în curând, vor atinge standardul minim impus de Federaţia Română de Fotbal. Se estimează că Săgeata va evolua la Năvodari în prima ligă peste cel puţin şase luni. „Vor începe lucrările la stadionul Flacăra. Avem proiectul, avem contractul. Până acum, nu eram sigur de reuşita promovării. Acum însă, pot merge în faţa Consiliului Local şi a năvodărenilor să le spun că Săgeata merită să fie susţinută. Pot ieşi în faţa năvodărenilor şi să le spun că trebuie să băgăm bani în refacerea stadionului, în construcţia sa şi să-l aducem la nivelul cerinţelor FRF. Oricum, arena nu are cum să fie gata la prima etapă şi în acest sens avem o înţelegere cu Galaţiul. Mizez pe un termen de minimum şase luni. Pentru început, trebuie să rezolvăm cu încălzirea, cu nocturna, ceva cu vestiarele şi să completăm la 8.000 - 8.500 de locuri capacitatea tribunelor. Este o lucrare de anvergură, de investiţii mari, care se vor derula pe trei ani. Valoarea minimă se ridică undeva la 3,5 milioane de euro. Nu vrem să facem lucruri de mântuială. Acţionăm cu responsabilitate, creăm lucruri solide şi trainice, aşa cum am procedat peste tot în oraş. Vrem să facem un stadion care să rămână peste generaţii. Să dăinuiască 40-50 de ani”, a arătat primarul Nicolae Matei.  

Ceilalţi eroi

Lotul echipei Săgeata Năvodari este format din: Vlad Gordin, Adrian Viciu, Claudiu Puia - portari; Gheorghe Goşa, Sergiu Bar, Florin Popa (căpitanul), Ionuţ Filip, Florin Nazâru, Florin Aniţoiu - fundaşi; Valentin Apostol, Ovidiu Vezan, Alassane Diaby, Ciprian Cazan, Cristian Coconaşu, Marius Ologu, Andrei Bozeşan, Dumitru Bangheorghe - mijlocaşi; Dorel Zaharia, Vasile Şicu, Cristian Pantelie - atacanţi. De aspectele organizatorice, tehnice şi executive s-au ocupat cei din conducere (Alexandru Manu, Nicu Babu, Florentin Manolache, Mihai Terzi, Costel Uda), colectivul de antrenori (Mihai Guliu, Gică Butoiu, Gică Mina), doctorul Gheorghe Dămăşaru şi maseurul Cristian Giumba. La zestrea de puncte au contribuit, pe parcursul sezonului, alţi doi antrenori, Aurel Şunda (în tur) şi Constantin Gache (în retur).  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii