Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:57 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu masca de gaze pe figură Rugbyştii de la CS Năvodari, protest contra depozitului de deşeuri toxice (galerie foto)

ro

04 May, 2015 00:00 4013 Marime text

Echipa de rugby CS Năvodari a recurs, sâmbătă, la un gest inedit, în semn de protest faţă de decizia CEDO, care obligă administraţia locală să emită autorizaţia de construcţie pentru depozitul de deşeuri al Ecological Center. 

Înainte de începerea meciului cu Ştiinţa Petroşani, de pe teren propriu, din etapa a şasea a Diviziei Naţionale (eşalonul secund al rugby-ului românesc), jucătorii lui CS Năvodari şi-au pus simbolic măşti de gaze pe figură şi au ieşit pe teren astfel echipaţi. „CS Năvodari rugby militează împotriva înfiinţării depozitului de deşeuri toxice“ şi „Stop, pe aici nu se trece!“ sunt mesajele care au însoţit pozele cu inedita postură în care s-au aflat rugbyştii, postate pe Internet. După ce au tras semnalul de alarmă, rugbyştii şi-au dat jos măştile de gaze, iar meciul a început.

Succes cu bonus ofensiv

În faţa unei echipe mult mai titrate, gazdele au obţinut o victorie preţioasă, cu bonus ofensiv, scorul fiind 29-11 (10-11). A fost a treia victorie consecutivă în campionat a lui CS Năvodari, punctele formaţiei pregătite de Cornel Suciu, Cristian Husea şi Virgil Năstase fiind reuşite de Trandafir (o lovitură de pedeapsă şi trei transformări), Pârvu, Niţă şi Grigoraş (câte un eseu), alte cinci puncte fiind aduse de un eseu de penalizare.
 
Înaintea meciului de ieri RC Bârlad - Bucovina Suceava, CS Năvodari urcase pe locul doi în clasament, cu 20 de puncte, având patru victorii, un egal şi o înfrângere. RC Bârlad a câştigat însă cu 34-24 şi, cu 21 de puncte, a revenit pe doi, CS Năvodari coborând pe trei. În etapa viitoare, echipa din Năvodari joacă în deplasare cu CS UAV Arad (aflată pe locul 9, penultimul, cu patru puncte), sâmbătă, 9 mai, de la ora 10.00.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii