Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:33 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu ce nume o alintau colegii de clasă A apărut un filmuleţ cu Simona Halep liceană (galerie foto + video)

ro

08 Apr, 2014 00:00 13695 Marime text
Super-campioana constănţeană de tenis a fost, între 2006 şi 2010, eleva Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“. Clasa ei a fost alcătuită în totalitate din sportivi, care se înţelegeau foarte bine, ca într-o familie fericită.
 
Una dintre fostele colege de clasă ale Simonei, Ana-Maria Sebe (campioană europeană de tenis de masă), a adunat cele mai frumoase fotografii din timpul celor patru ani de liceu şi a alcătuit un filmuleţ. În multe imagini apare şi Simona Halep, surprinsă în diferite ipostaze la liceu, în clasă, la sala de sport sau în curtea instituţiei. Banchetul de la finalul clasei a XII-a a avut loc în mai 2010, dar Simona nu a putut participa, fiind plecata într-un turneu.
 
Ana-Maria Sebe a selectat 26 de fotografii, pe care le-a grupat în trei secţiuni, realizând un remember al celor patru ani de liceu, comprimaţi într-un clip video de două minute şi 47 de secunde: „Primul pas..“, „De-a lungul timpului...“ şi „Ultimii paşi împreună, după patru ani...“. Fondul muzical ales nu putea fi altul decât cel al melodiei „Ani de liceu“, interpretată de Stela Enache. „Majoritatea pozelor sunt făcute cu aparatul meu. Îl luam mereu cu mine la liceu”, a declarat Ana-Maria Sebe, care a fost o perioadă colega de bancă a Simonei Halep.

Postat pe Internet, colajul a avut un succes deosebit în rândul celor care au învăţat în acea clasă. L-a văzut inclusiv Simona Halep, care a postat primul mesaj: „Wow! Miss you! Super amintiri. Cea mai frumoasă perioadă!“. Ana-Maria Sebe i-a răspuns: „Super amintiri cu super oameni. Felicitări pentru toate rezultatele, Mony!“. Aşa îi spuneau majoritatea colegilor de clasă tinerei Halep, Mony, ca alint de la Simona. Componenţii clasei a XII-a C au participat la banchetul de final de liceu pe 21 mai 2010, la Restaurantul Zorile din Constanţa. Din rândul lor a lipsit însă Simona Halep, care a trebuit să evolueze în acea perioadă la un turneu. „Am râs, am plâns, am dansat. Ne-am bucurat de noapte şi de cei patru ani. N-a existat trecut, n-a existat viitor. A fost o seară deosebită, în care fiecare dintre noi a realizat ce colegi speciali am avut şi că fiecare, în felul lui, ne-a influenţat“, a fost concluzia filmuleţului.
 
Colegă de clasă şi cu un fotbalist de la Farul

 
Absolvenţii clasei a XII-a C de la LPS „Nicolae Rotaru“, promoţia 2010, au fost: Ionuţ Ariton (rugbyst), George Bălan (rugbyst), Lucian Buzoianu (rugbyst), Aihan Cadâr (jucător de tenis de masă), Cosmin Catană (tenismen), Liliana Constantinescu (tenismenă), Tudor Dumitru (tenismen), Simona Halep, Ştefan Iordache (tenismeni), Constantin Istrate (rugbyst), Andreea Manole (jucătoare de tenis de masă), Costin Mitea (canotor), Marius Ocheşel (rugbyst), Adrian Pepeneaţă (tenismen), Cătălin Poliac (rugbyst), Emilia Sava (canotoare), Ana-Maria Sebe, Robert Solomon (baschetbalist), Flavius Solomon (rugbyst), George Stere (jucător de tenis de masă), Gabriel Stratulat (rugbyst), Corneliu Ştefan (rugbyst) şi Vlad Tănase (baschetbalist). Au mai învăţat în acea clasă, însă pentru câte un an, Ştefan Podaru (rugbyst, fiul fostului primar de la Ovidiu, Ion Podaru) - în clasa a IX-a, Costel Niţescu (actualul fotbalist al Farului) - în clasa a X-a şi Cristian Ene (de la yachting) - tot în clasa a X-a. „Eu am fost component al acelei clase timp de jumătate de an. Simona era o fată de treabă, sociabilă. Se înţelegea bine cu toată lumea. Mă bucur pentru succesul pe care îl are şi îi urez baftă pe mai departe“, a declarat Costel Niţescu. Diriginţi au fost Cătălin Spătaru (în clasele a X-a, a XI-a şi a XII-a) şi Florentina Nicoară (în clasa a IX-a). Cătălin Spătaru predă ştiinţe umaniste (Logică, Psihologie, Flozofie), iar Florentina Nicoară este profesor de geografie. La clasă au mai predat Cornelia Atanasiu - fizică, Gabriela Iurov - limba engleză, Mădălina Halibei - limba română, Reghina Roxana Borcilă - matematică, Zoiţa Palaş - istorie, Marioara Orac - limba franceză, Liliana Blănaru - limba engleză, Carmen Catană - economie, Marilena Matei - geografie, Laura Cucoară - biologie, Gabriel Stratulat (tatăl elevului Gabriel Stratulat) - desen, Mihai Mocuţă - muzică şi Daniela Lică - teorie sportivă. Ana-Maria Sebe nu a uitat să-i menţioneze în filmuleţ şi pe Andrei Szemerjai - director, Mircea Popa (profesor de teorie sportivă) şi Cornelia Sticlaru (profesor de chimie) - directori adjuncţi.
 
Vindeau gripă la kilogram. Ieftin
 
Filmuleţul le-a adus aminte foştilor componenţi ai acelei clase de multe momente plăcute şi de episoade hazlii din perioada de liceu. „Vă pup, îmi este dor!“, este mesajul postat de Liliana Constantinescu. „Super clip, instant mi-am adus aminte de toate notele scăzute la purtare“, a râs Adrian Pepeneaţă. „Şi eu, Pepe, instant mi-am adus aminte de gripa ta aviară la kilogram“, a intrat în joc şi Andreea Manole. Adrian Pepeneaţă a rămas celebru pentru o glumă de pe perioada gripei aviare, când a venit la liceu cu o mască contra acelei boli şi a scris cu creta un mesaj legat de aceasta: „Vând gripă, ieftin!!! 1 leu kilogramul“. „Mai ţineţi minte ce i-am zis profei de franceză când lipsea jumătate de clasă? «Unde sunt?», a întrebat. «La cârciumă!», i s-a răspuns. Şi au intrat băieţii cu nasurile roşii“, s-a mai râs de o glumă. De asemenea, spargerea unei cutii de suc, la ora de teorie sportivă, s-a lăsat cu trei puncte scăzute la purtare. Altă dată, cineva a suflat pe tavan bobiţe din gumă de mestecat, prin tubul de la pix. „Operaţiunea“ a mers pentru nouă suflări, dar, ghinion, la a zecea încercare, temerarul a fost depistat de diriginte, care a fost intransigent: un punct scăzut la purtare. Un alt episod l-a avut în prim-plan pe un elev din clasă, zis „Barney“, a cărui poză a fost pusă peste tot prin sala de clasă şi pe uşa de la intrare. De asemenea, tinerii au fost nevoiţi să schimbe faţa de catedră, după ce pe prima o deterioraseră. „Ce viaţă era în liceu, l-aş mai face o dată. Trebuie să ne vedem toată clasa, să mai depănăm amintiri“, s-a arătat nostalgic George Stere.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii