Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:47 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CSU Neptun vrea să învingă miercuri CSM Bucureşti II, pentru a merge la turneul de baraj de pe locul doi (galerie foto)

ro

08 May, 2018 00:00 2007 Marime text
Echipa feminină de handbal CSU Neptun Constanţa susţine miercuri, 9 mai, pe teren propriu, de la ora 14.00, meciul din etapa a 29-a (penultima) a Diviziei A, seria A. Aflate pe locul doi în clasament, cu 66 de puncte, jucătoarele pregătite de Ionuţ Puşcaşu şi Lăcrămioara Ilie întâlnesc a patra clasată, cu 56 de puncte, CSM Bucureşti II.
 
CSU Neptun este calificată la turneul de baraj pentru promovare / menţinere în Liga Naţională, programat la Cisnădie, între 23 şi 27 mai, iar cu o victorie contra CSM Bucureşti II, va merge la acest turneu de pe locul doi din Divizia A, poziţie pe care şi-o va asigura indiferent de rezultatul din ultima etapă de campionat.
 
„CSM Bucureşti II e o echipă foarte bună, formată în mare parte din junioarele care au ieşit de curând campioane naţionale. În tur, am condus la pauză cu opt goluri, dar am pierdut la final. La turneul final, nu suntem favorite, dar vom juca cu încredere. Suntem în al treilea an. Am pornit de la zero sau mai de jos şi am creat un proiect sănătos, bazat pe tinereţe şi dorinţă. Acest sezon e cel mai bun dintre cele trei. Poate nu speram să fim pe locul doi, dar vizam o poziţie în primele patru şi să mergem la turneul de baraj. Mergem să luăm pulsul echipelor de Ligă Naţională. E diferenţă mare de buget între Liga Naţională şi Divizia A. Pentru fete va conta prezenţa la turneul de baraj ca experienţă. Am arătat că putem face performanţă, ne-am făcut pe deplin datoria. Diferenţa spre marea performanţă, de ordinul milioanelor de lei, e dată de buget. Ne dorim şi noi să ajungem la marea performanţă“ , a spus Silviu Băiceanu.
 

Promovarea trebuie gândită cu un an înainte

 
Directorul CSU Neptun a arătat că, în sezonul de faţă, CSU Neptun are finanţare în jur de 400.000 de lei de la Ministerul Educaţiei şi 600.000 de lei de la Consiliul Local Constanţa. Silviu Băiceanu este de părere că o eventuală promovare trebuie gândită cu un an înainte, astfel încât să fie alcătuit un lot foarte puternic, pentru ca, în caz că accede în eşalonul de elită, CSU Neptun să nu aibă o prezenţă meteorică în Liga Naţională.
 

O provocare aşteptată cu mare plăcere

 
„Ne aflăm într-un moment important al vieţii echipei. Trebuie să apreciem munca pe care au depus-o fetele. Vrem să ne luăm revanşa faţă de CSM Bucureşti II şi să arătăm că nu întâmplător ne aflăm pe locul doi. Pe parcursul sezonului, nu ne-am gândit la promovare, ci să câştigăm fiecare meci. Ne-a lăsat un gust amar partida din tur cu CSM Bucureşti II, pe care am avut-o în mână. Ne vom apăra şansele la turneul de baraj. Este o provocare, pe care o aşteptăm cu mare plăcere. Încă un an în Divizia A ar conta în ce priveşte experienţa şi clădirea mentalităţii profesioniste. Fiecare antrenament şi meci trebuie tratate la fel. Fetele au calităţi sportive deosebite“, a arătat Ionuţ Puşcaşu.
 

Speră la un public numeros

 
„Am avut o mare dorinţă de a ajunge până în acest punct. Cred că vom câştiga meciul cu CSM Bucureşti II. Sperăm în prezenţa unui public numeros miercuri, care să ne ajute să trecem mai uşor peste emoţiile partidei“, a punctat Andreea Pintilie. „Atuurile noastre sunt tinereţea şi pregătirea fizică. Suntem încrezătoare, ne dorim victoria miercuri şi să o ţinem tot aşa în continuare. Nu ne gândim acum la Liga Naţională, ci la următorul meci. Miercuri, vrem să jucăm precum în prima repriză de la Bucureşti“, a menţionat Bianca Căldare.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii