Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:35 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CS Tomis va intalni campioanele Serbiei si Romaniei

ro

08 Aug, 2009 02:31 1684 Marime text
cs_tomis.jpgEchipa antrenată de Goran Kurtes se pregăteşte intens pentru noul sezon, unde obiectivul este clasarea pe podiumul Ligii Naţionale

După cantonamentul de la Zalău, formaţia feminină de handbal CS Tomis Constanţa va participa, pe 15 şi 16 august, la turneul internaţional Memorialul Constantin Stănculescu, de la Râmnicu Vâlcea.

La competiţia ajunsă la ediţia a patra vor participa, pe lângă echipa de la malul mării, formaţiile HCM Roman, campioana României şi gazda competiţiei, Oltchim Râmnicu Vâlcea şi campioana Serbiei din sezonul 2008 -2009, ORK Vrnjacka Banja. Astfel, elevele lui Goran Kurtes vor juca două partide în prima zi a turneului, primul împotriva echipei gazdă, partidă programată să înceapă la ora 11.30, şi al doilea contra formaţiei ORK Vrnjacka Banja, de la ora 17.00. În celelalte jocuri ale zilei se vor mai întâlni echipele ORK Vrnjacka Banja şi HCM Roman (ora 9.30), iar Oltchim va juca în faţa lui HCM Roman (ora 19.00). Duminică, Tomis va disputa şi ultimul joc contra echipei HCM Roman. Intrarea la aceste jocuri este liberă. Cele două echipe au jucat deja un meci amical în aceste zile, disputat în cadrul turneului de la Zalău. Formaţia pregătită de Goran Kurtes a cedat cu scorul de 19-22 (11-12). Înainte de startul acestei competiţii, constănţencele au reuşit doar un rezultat de egalitate în cele două confruntări amicale cu echipa gazdă, HC Zalău, pregătită de fostul selecţioner al naţionalei feminine, Gheorghe Tadici. În primul, zălăuancele au învins cu 29-32, într-un meci jucat pe parcursul a două reprize de câte 25 de minute. Următorul s-a încheiat la egalitate, scor 22-22, tehnicianul sârb al constănţencelor fiind însă nevoit să oprească meciul după ce jocul adversarelor a devenit extrem de dur, Alexandra Iovănescu părăsind terenul accidentată. CS Tomis a mai avut, ieri, programate două partide: cu CSM Cetate Deva şi HC Zalău, în timp ce astăzi, de la ora 16.00, va evolua în ultimul joc, împotriva echipei Universitatea Cluj. Aceste jocuri de pregătire oferă prilejul noului antrenor al grupării constănţene să încerce să omogenizeze echipa care a trecut din nou printr-o „remaniere" masivă în ceea ce priveşte lotul de jucătoare. Astfel, conducerea clubului a decis pentru sezonul viitor să renunţe la mai multe jucătoare, în special cele străine, şi a transferat în această vară nu mai puţin de nouă jucătoare.

Prima etapă, Bistriţa

Altfel, meciul dintre CS Tomis şi Universitatea Cluj nu se va mai disputa în sala Horia Damian din Cluj-Napoca, aşa cum era stabilit, aceasta fiind supusă unor lucrări de modernizare care vor dura până după startul sezonului în Liga Naţională de handbal. Deoarece sala ardelencelor nu poate găzdui întâlnirea, oficialii echipei constănţene au propus ca partida să se dispute pe litoral. Ardelenii au acceptat, însă nu şi oficialii Federaţiei Române de Handbal, astfel că cele două cluburi vor fi nevoite să joace în sala din Bistriţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • JM 11 Aug, 2009 00:08 Jurnalism dupa ureche... Sunt atatea inexactitati si informatii eronate in acest articol incat nici nu stiu de unde sa incep... Nici n-am sa o fac, dar am o singura intrebare pentru cel care a scris articolul: primesti si bani pentru toate aceste ineptii? Felicitari! Ti ai gasit fraierii...