Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:20 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CS Năvodari, Juniorii Tuzla şi Kickbox Columna, 17 medalii la Chişinău Mihai Isop - „Am fost o echipă adevărată“ (galerie foto)

ro

31 Mar, 2015 00:00 3718 Marime text

Ediţia a patra a Campionatului Euro-Asiatic de Arte Marţiale „Voievod“, întrecere care s-a desfăşurat în Republica Moldova, la Chişinău, le-a adus celor trei cluburi constănţene participante aproape 20 de medalii

Întrecerea a fost una de mare valoare, participând luptători din 11 ţări: Moldova, Ucraina, Turcia, Azerbaidjan, Kazahstan, Polonia, Rusia, Georgia, Slovacia, Grecia şi România. Lotul ţării noastre a cuprins 22 de sportivi, zece fiind constănţeni (câte patru de la CS Năvodari şi Juniorii Tuzla şi doi de la Kickbox Columna). La numărul de medalii câştigate, România a ieşit pe locul întâi, cluburile constănţene contribuind la această performanţă cu 17 prezenţe pe podium.
 
CS Năvodari a obţinut opt medalii: trei de aur (Cornel Costea la K-1 şi Low-Kick, Petrică Purcaru la K-1), patru de argint (Andrei Mascan la K-1 şi Low-Kick, Petrică Purcaru la Low-Kick, Eduard Jipeanu la K-1) şi una de bronz (Eduard Jipeanu la Low-Kick). „A fost o experienţă extraordinară. Ne-am ridicat la înălţime, iar toate aceste rezultate au făcut cinste oraşului Năvodari, de care s-a auzit astfel şi peste hotare. Îi mulţumim Primăriei Năvodari pentru sprijinul acordat şi pentru faptul că are încredere în noi“, a declarat Marcel Jipeanu, instructor la CS Năvodari.

Cosmin Buzoiu - „După o zi plină, au venit şi rezultatele“

Nicuşor Morăraşu, Alexandru Enache, Andreea Tulumb şi Alexandra Teodorof, de la clubul Juniorii Tuzla, au urcat de cinci ori pe podium, trei dintre medalii fiind de aur, iar două, de argint. „După o zi plină, au venit şi rezultatele. Mă bucur şi mă mândresc cu faptul că România s-a clasat pe locul întâi, dar subliniez şi evoluţiile sportivilor noştri, pe care îi felicit. Cei care au format echipa României au fost colegi deosebiţi“, a arătat Cosmin Buzoiu, cel care îi pregăteşte pe sportivii de la Juniorii Tuzla.

Robert Andrei Isop l-a învins pe reprezentantul Rusiei

Medaliaţii de la Kickbox Columna sunt Robert Andrei Isop şi Andrei Ghiduş. Primul, zis şi „Riko“, a luat aur la Low-Kick şi argint la K-1, iar Ghiduş a fost al doilea în ambele probe. „Băieţii au mers ceas, s-au dăruit. Nu mă aşteptam la aceste rezultate. Au fost meciuri grele, contra unor adversari de valoare. În finala de la Low-Kick, Robert Andrei a învins un luptător din Rusia, ţară cu sportivi redutabili, care ne-au pus mereu probleme. Ne bucurăm că delegaţia Constanţei a reprezentat România cu succes şi a fost o echipă adevărată. Băieţii au avut o imagine frumoasă, iar evoluţiile au fost aplaudate la scenă deschisă. Au dat dovadă de un excelent spirit de grup. Ne-am simţit bine la Chişinău, graţie organizatorilor, care au fost foarte ospitalieri. Printre altele, ne-au oferit şi un tur al Moldovei“, a declarat tatăl lui Robert Andrei Isop, Mihai Isop, instructor la Kickbox Columna, dar şi director general în divizia profesionişti a Federaţiei Române de Freestyle - Kickboxing şi director zonal în divizia amatori.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii