Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:32 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CS Năvodari joacă în semifinale Farul luptă astăzi pentru un titlu de campioană după care tânjeşte de 17 ani

ro

13 Sep, 2014 00:00 1586 Marime text
Sâmbătă, 13 septembrie, este ziua cea mare pentru RCJ Farul Constanţa, care susţine finala Superligii, încercând să câştige din nou titlul de campioană naţională, după o pauză de 17 ani.

„Marinarii“, de şase ori câştigători ai medaliilor de aur, se vor lupta pentru al şaptelea titlu cu Ştiinţa Baia Mare, meciul fiind găzduit de Stadionul Naţional Arcul de Triumf din Bucureşti, de la ora 21.00, în direct la TVR 2. Tot astăzi, pe aceeaşi arenă, de la ora 18.30, se va disputa finala mică a Superligii, RCM Timişoara - Dinamo, partidă care va fi arbitrată la centru de constănţeanul Robert Andrei Diaconescu.
 
Ştiinţa Baia Mare a disputat ultimele cinci finale ale campionatului şi porneşte cu prima şansă în faţa Farului. Constănţenii au ajuns oarecum surprinzător în ultimul act. Puţini mai credeau în această performanţă, însă noul staff tehnic, Cristian Petre - Cătălin Nicolae, a revigorat echipa şi a condus-o la un pas de medaliile de aur. „Suntem cotaţi cu şansa a doua, dar vrem să producem surpriza. Încă una. Agresivitatea şi motivaţia noastre vor fi maxime. Ştiinţa dispune de sportivi experimentaţi, care joacă împreună de patru - şase ani. Ştiu să fie maturi în momentele-cheie, iar finala e un astfel de moment. Însă şi noi ne găsim la un nivel înalt şi am progresat mult la omogenitate“, a declarat Cristian Petre.
 
Farul a câştigat (scor 27-12) ultimul meci direct, jucat la Constanţa, în play-off-ul acestui campionat, însă băimărenii nu au folosit în acea partidă echipa standard, meciul nemaiavând importanţă pentru ei. Ştiinţa conduce cu 9-4 la capitolul confruntărilor directe în Superligă din 2011 încoace. La meci vor veni mulţi suporteri de la Constanţa, ca şi tineri rugbyşti de la cluburile din judeţ care au obţinut rezultate însemnate în acest an. Autocarele cu suporteri vor pleca din Constanţa astăzi, la ora 14.30, din faţa stadionului „Mihai Naca“ (strada Primăverii), fanii dorind să vadă şi finala mică. Transportul este asigurat de club, iar suporterii îşi vor plăti biletul de meci (15 lei la peluze, 25 de lei la tribune).

 CS Năvodari vrea să învingă Poli Iaşi în deplasare

 Tot astăzi, de la ora 10.00, divizionara secundă CS Năvodari evoluează în semifinalele Diviziei Naţionale, întâlnind în deplasare Poli Iaşi, echipa care a încheiat pe locul 1 sezonul regulat. „Obiectivul nostru e clar, mergem să câştigăm şi să jucăm finala mare. Vrem să ne luăm astfel revanşa faţă de Poli Iaşi pentru înfrângerile din campionat“, a declarat Cornel Suciu, antrenor la CS Năvodari, alături de Cristian Husea şi Virgil Năstase.
 
Sursa foto: super-liga.ro

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii