Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:10 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CS Năvodari are speranţe că va rămâne în Divizia Naţională Un nou sezon ratat pentru RCJ Farul

ro

07 Oct, 2013 00:00 1799 Marime text
Cu obiectiv fixat calificarea în finala mare a Superligii, echipa de rugby Farul Constanţa a mai bifat un sezon la finele căruia nu s-a ales cu nimic. Sâmbătă, pe Stadionul Naţional „Arcul de Triumf” din capitală, „marinarii” au întâlnit în finala mică a întrecerii Steaua Bucureşti, care s-a impus cu 25-14 (5-6). Constănţenii au condus de trei ori pe parcursul partidei, la pauză şi în repriza a doua, cu 11-10 şi 14-10. De la acest scor însă, Steaua nu a mai cedat pe tabelă, desprinzându-se în câştigătoare a medaliilor de bronz, la fel ca în ediţia trecută. Pentru Farul au punctat Ilie (eseu) şi Jantjies (trei lovituri de pedeapsă), în vreme ce marcatorii Stelei au fost Ianuş, Nainer, Adăscăliţei, Căplescu (câte un eseu) şi Vlaicu (o transformare şi o lovitură de pedeapsă). Tot sâmbătă, s-a stabilit şi campioana. Pentru al doilea an consecutiv, aceasta este RCM Timişoara, care a dispus în finala mare de Ştiinţa Baia Mare cu 25-19 (19-9).

În Divizia Naţională (eşalonul secund al rugby-ului românesc), CS Năvodari a disputat sâmbătă pe teren propriu ultimul meci din campionat, contând pentru etapa a şasea a play-out-ului. Adversară i-a fost CS UAV Arad, care a cedat cu 7-26. CS Năvodari a încheiat întrecerea pe ultimul loc (patru), poziţie echivalentă cu retrogradarea în Divizia A, însă oficialii echipei speră că vor rămâne, totuşi, în Divizia Naţională, o decizie urmând a se lua în această săptămână. Contra echipei arădene, năvodărenii au reuşit patru eseuri (unul de penalizare şi trei marcate de Perju, Prodan şi Croitoriu) şi trei transformări (Trandafir). „A fost un meci foarte bun al nostru, în toate compartimentele. Neavând presiune, băieţii au jucat relaxaţi şi le-a ieşit totul. Deşi mai masivi decât noi, oaspeţii ne-au fost inferiori în grămezile ordonate. La un moment dat, am avut zece jucători sub 21 de ani pe teren”, a declarat Cornel Suciu, cel care antrenează CS Năvodari, alături de Cristi Husea.   

Tomitanii, debut în forţă

Echipa Under-17 a clubului de rugby Tomitanii Constanţa a debutat cu un succes la scor, ieri, în Campionatul Naţional U-17 Muntenia. Formaţia pregătită de Cristi Cojocaru, campioana en-titre a României, a învins pe teren propriu, pe terenul CFR din Constanţa, CSM Olimpia Bucureşti cu 66-10. În runda viitoare, Tomitanii joacă în deplasare cu Metrorex Bucureşti.  

Sursa foto: frr.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii