Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:47 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CS Năvodari a câştigat amicalele cu Tomitanii Constanţa

ro

01 Mar, 2016 00:00 2318 Marime text


Vicecampioana Diviziei Naţionale de seniori la rugby, CS Năvodari, a disputat două partide amicale cu formaţia de la Tomitanii Constanţa care joacă în campionatul Under-20, câştigându-le pe amândouă.
 
În prima partidă, disputată la Constanţa, jucătorii pregătiţi de Cornel Suciu, Cristian Husea şi Virgil Năstase s-au impus cu 40-25, în vreme ce a doua dispută, care a avut loc la Năvodari, le-a revenit vicecampionilor eşalonului secund din România cu 30-10 (10-5). Multiplă campioană naţională de juniori a României (ultimul titlu, obţinut anul trecut, fiind cel de la categoria de vârstă de până în 18 ani), Tomitanii (antrenori, Cristian Cojocaru şi Adrian Tinca) joacă din 2015 în campionatul Under-20. În această întrecere, evoluează jucători născuţi în anii 1996 şi 1997, iar Tomitanii folosesc în majoritate rugbyşti mai mici ca vârstă. După prima parte a campionatului, echipa constănţeană se află pe locul patru în clasament, cu nouă puncte (având două victorii şi două înfrângeri în patru meciuri).

Aşteaptă cu nerăbdare meciul cu Steaua

Rezultatele au fost: 25-15 cu CSO Pantelimon (la Constanţa), 12-40 cu CSA Steaua Bucureşti (în deplasare), 13-18 cu ATSRCMUV Timişoara (la Constanţa) şi 14-12 cu CSS Bârlad (în deplasare). Clasament: 1. Steaua - 25p (cinci victorii din cinci meciuri), 2. Timişoara - 13p (patru meciuri), 3. Tomitanii - 9p (patru meciuri), 4. Bârlad - 6p (cinci meciuri), 5. Pantelimon - 0p (patru meciuri). Campionatul se reia la jumătatea lunii aprilie, iar cel mai important meci al Tomitanilor va fi cel cu Steaua, de la Constanţa, din etapa a şaptea. La Constanţa se dispută şi primul turneu de rugby în 7 la categoria de vârstă Under-19.

Mai vor o partidă de verificare

Medaliată cu argint şi bronz în precedentele două sezoane ale Diviziei Naţionale, CS Năvodari şi-a propus să iasă campioană în ediţia următoare a întrecerii. Campionatul va începe în luna octombrie a acestui an, dar, peste puţin timp, echipa năvodăreană va debuta în Cupa României, unde a fost repartizată în grupa a II-a valorică, seria Moldova, alături de RCM Galaţi, RC Bârlad şi Bucovina Suceava. Năvodărenii susţin prima partidă în Cupă pe 20 martie, pe teren propriu, cu formaţia suceveană. Ocupantele locurilor întâi din cele două serii (Moldova şi Transilvania) vor disputa pe 29 aprilie, pe teren neutru, un meci de baraj pentru calificarea în faza sferturilor de finală. Până la debutul în Cupă, CS Năvodari mai vrea să dispute o partidă de verificare.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii