Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:52 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cristian Pletea, din Constanţa, medalii la Openul Franţei (video)

ro

21 Apr, 2015 00:00 1773 Marime text
Jucătorul constănţean de tenis de masă Cristian Pletea a cucerit două medalii la Openul Franţei, de la Metz, întrecere rezervată cadeţilor şi juniorilor. 

Aflat pe locul doi în clasamentul mondial Under-15, Cristian a concurat la ambele categorii de vârstă, cucerind câte o medalie de bronz pe secţiune. La cadeţi, a urcat pe podium la dublu băieţi, unde a făcut pereche cu Rareş Sipoş. Cei doi au pierdut în semifinale în faţa cuplului francez Lilian Bardet - Irvin Bertrand, scor 1-3 (7, -10, -7, -10).
La juniori, Pletea a cucerit bronzul în proba de simplu, unde a cedat în penultimul act în partida cu un alt francez, Alexandre Cassin, cel care avea să câştige aurul. Scorul a fost 4-1 (-10, -9, -8, 6, -1). În Franţa, au mai evoluat trei reprezentanţi ai Constanţei, Mihaela Plăeaşu, Alina Zaharia (la junioare) şi fratele lui Cristian, Antonio Pletea (la juniori).
În aceeaşi perioadă, în România (la Mediaş) s-a desfăşurat Top 12 la copii de 8-10 ani, întrecere la care constănţeanul Marius Tofan a fost al şaselea.
Între 26 aprilie şi 3 mai, în China, la Suzhou, va avea loc Campionatul Mondial de seniori, unde, din lotul tricolor vor face parte doi sportivi şi două sportive din Constanţa: Andrei Filimon, Constantin Cioti, Eliza Samara şi Cristina Hârâci. Selecţionerul reprezentativei feminine a României este constănţeanul Viorel Filimon.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii