Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:15 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cristian Petre şi Florian Constantin, optimişti Autocare pentru suporterii Farului la finala cu Ştiinţa Baia Mare (galerie foto)

ro

11 Sep, 2014 00:00 2643 Marime text
De şase ori campioană a României, echipa de rugby Farul Constanţa nu se mai calificase în finala campionatului de 17 ani. În acest sezon însă, „marinarii“ au reuşit performanţa de a se bate din nou cu titlul pe masă, un obiectiv care părea compromis la un moment dat. Mutarea câştigătoare a fost înscăunarea noului staff tehnic, Cristian Petre - Cătălin Nicolae, sub bagheta cărora Farul a câştigat toate meciurile disputate de atunci. Finala Farul - Ştiinţa Baia Mare se joacă sâmbătă, 13 septembrie, de la ora 21.00, pe Stadionul Naţional Arcul de Triumf din Bucureşti.
 
Calificarea în finală a determinat clubul Farul să se organizeze în ce priveşte deplasarea suporterilor constănţeni care doresc să vadă pe viu finala Superligii. Farul asigură transportul (cu autocare), fanii urmând să suporte preţul biletului de intrare la meci, 15 lei (la peluze) sau 25 de lei (la tribune). Înscrierea trebuie făcută nominal, până astăzi, pe pagina de Facebook a clubului. Plecarea de la Constanţa are loc sâmbătă, la ora 16.30, din faţa stadionului „Mihai Naca“ (strada Primăverii). „Aşteptăm la meci în jur de 500 de suporteri constănţeni“, a declarat secretarul general al RCJ Farul, Dragoş Drăghiţă. Totodată, în capitală vor fi deplasaţi şi peste 150 de mici rugbyşti de la cluburile din oraş şi judeţ care au obţinut rezultate deosebite în acest an.

 Actorii principali au fost jucătorii Farului

 „Vom avea un meci foarte greu. Ambele formaţii îşi doresc titlul. Noi suntem cotaţi cu şansa a doua, dar vrem să producem surpriza. Agresivitatea şi motivaţia noastre vor fi maxime. Ştiinţa dispune de sportivi experimentaţi, care joacă împreună de patru - şase ani. Ştiu să fie maturi în momentele-cheie, iar finala e un astfel de moment. Însă şi noi suntem la un nivel înalt. Avem patru sau cinci rugbyşti cu semnul întrebării, iar cel puţin trei dintre ei au şanse să fie recuperaţi pentru finală. Cheia succesului nostru din ultima vreme e omogenitatea echipei. Visul constănţenilor de a avea Farul în finală, după mult timp, s-a realizat. Eu şi Cătălin Nicolae, un coleg şi un prieten extraordinar, am preluat echipa doar de o lună şi o săptămână, iar munca ne-a fost răsplătită. În fiecare zi, am venit la stadion la ora 7.00 şi am plecat la 20.00. Actorii principali sunt jucătorii. Au avut încredere în noi şi în schimbarea, în doar două săptămâni, a sistemului de joc. Nu-i uşor ca, după ce ai lucrat, timp de şapte luni, cu o strategie, să treci imediat la un alt modul“, a declarat Cristian Petre, antrenor al RCJ Farul.

 Florian Constantin - „Ce aveţi cu noi?“

 Preşedintele clubului constănţean, Florian Constantin, este de părere că s-a trecut prea uşor peste calificarea Farului în finală, după o victorie în semifinale pe terenul campioanei en-titre, RCM Timişoara. „Toţi plâng pe umărul echipei bănăţene. Oameni buni, ce aveţi cu noi? Ce vină avem noi că RCM Timişoara nu a avut actele în regulă? De ce nu s-a spus însă şi de noi că am avut patru titulari indisponibili, iar Cristi Petre a intrat pe teren într-un picior? Avem o satisfacţie mare pentru victoria de la Timişoara. Am văzut jucătorii Farului ieşind de pe teren serios întrebuinţaţi. Credem în şansa noastră din finală. Eu am şi dat acest prognostic, că în ultimul act vor juca Farul şi Baia Mare. Ultimele rezultate, faptul că echipa e în creştere şi că a înregistrat progrese la capitolul omogenitate sunt atuuri ale noastre. Aşteptăm finala cu mare interes şi promitem să nu-i dezamăgim pe constănţeni. Nu va fi uşor, dar eu am mai puţine emoţii decât la meciul de la Timişoara. Dacă băieţii vor juca impecabil pe teren şi vor încheia meciul cu capul sus, nimeni nu le va reproşa nimic, indiferent de rezultat“, a arătat Florian Constantin.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii