Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:51 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cristian Mihăilă a reuşit o dublă Viitorul Fântânele i-a administrat SSC Farul Constanţa a doua înfrângere din amicale

ro

06 Mar, 2017 00:00 8443 Marime text
Liderul cu punctaj maxim al Ligii a 4-a de fotbal a judeţului Constanţa, SSC Farul, a pierdut cu 2-3 meciul amical de sâmbătă, jucat la Fântânele cu formaţia locală Viitorul, ocupanta locului trei în campionat.
 
A fost ultima partidă amicală înaintea startului mini-returului a formaţiei înfiinţate de fani ai defunctei FC Farul. Tehnicienii constănţeni au folosit în primul „11“ doar trei dintre titularii obişnuiţi, jucând cu mulţi tineri, iar în poartă s-a regăsit unul dintre antrenori, Gică Mina. De cealaltă parte, Viitorul Fântânele a avut şi ea câteva absenţe, dar a reuşit să câştige, după ce a condus la pauză cu 3-1.
 
Golurile au fost marcate de Mihăilă (2), Bârzan, respectiv Mazilu şi Ergut Asan. SSC Farul (antrenori, Ion Barbu şi Gică Mina; director tehnic, Viorel Farcaş) a început meciul cu: Mina - Meleandră, Ţăranu, Gânţu, Ştefancu - Al. Grigoraş, Ochia, Măgureanu, M. Oancea - Mazilu, Zamfir. Au mai jucat Ergut Asan, Edis Abibula, Mândră şi Pavlicu. Fiind ultimul amical înaintea partidelor oficiale din 2017, ar fi fost de preferat ca echipa să fie cea tip, însă, din diferite motive, nu au putut fi folosiţi mulţi jucători (Vl. Neagu, Fl. Pătraşcu, Răvoiu, Bumbac, I. Florea, Şicu, Dani Popa, Zaharia sau Raul Gonzalez). În aceste condiţii, partida nu a putut fi o repetiţie pentru disputa cu Avântul Comana, de pe 4 martie, din Liga a 4-a, ci s-a transformat într-un meci în care au fost monitorizaţi tineri fotbalişti. Partida a fost arbitrată de Constantin Zelca, Sorin Furtună şi Gabriel Bădiceanu.

Raul Gonzalez poartă atelă ghipsată

„Meciul era programat de o lună, astfel că trebuia să-l jucăm, cu toate că am avut mai multe indisponibilităţi. Am început meciul cu numai trei titulari, dar a fost un antrenament bun pentru noi. Am văzut la lucru şi alţi jucători, pe care probabil că ne vom baza în mini-retur“, a declarat Ion Barbu. În condiţiile în care Vlad Neagu nu a putut veni la meci, iar Raul Gonzalez e accidentat, în poartă a fost nevoit să joace (tot meciul) antrenorul Gică Mina, care, peste nouă zile, împlineşte 44 de ani. Gânţu, Ştefancu şi Zamfir sunt de la Performer Constanţa, iar Marian Oancea vine chiar de la Viitorul Fântânele. Raul Gonzalez are o fisură la mâna stângă şi poartă atelă ghipsată timp de trei săptămâni.

Dominaţi la faze fixe

Adrian Foamete, antrenorul Viitorului Fântânele, a trimis pe teren din primul minut următorul „11“: Puia - Butcaru, Mihăilă, Rusu, V. Oancea - Dincă, Ghiţă, Măciucă, Bârzan - T. Halep, Al. Ionuţ. Au mai jucat Chişcă - Zuba, D. Oancea şi Guşă. Scorul a fost deschis de SSC Farul, prin Mazilu, în minutul 6, după care Cristian Mihăilă, fost junior al FC Farul, a egalat în urma unei faze fixe, capitol la care SSC Farul a suferit sâmbătă. La 1-1, în minutul 25, faristul Măgureanu a avut o bară, după care, la un minut, Bârzan a făcut 2-1 pentru gazde. În minutul 43, Mihăilă a reuşit dubla, tot după o fază fixă. SSC Farul a redus din diferenţă în minutul 74, graţie lui Ergut Asan. „A fost o partidă echilibrată. Şi nouă ne-au lipsit câţiva titulari, patru, dar amicalul s-a constituit într-un test util“, a declarat Adrian Foamete. Miercuri, Viitorul Fântânele va disputa o partidă de antrenament cu echipa proprie de juniori, care ocupă şi ea locul trei în campionat. În prima etapă din Liga a 4-a care se joacă în 2017, echipa din Fântânele întâlneşte în deplasare Farul Tuzla, pe care, în tur, a învins-o cu 4-1.

„Am identificat slăbiciunile echipei“

În cele cinci meciuri de verificare susţinute în perioada precompetiţională, SSC Farul a înregistrat două victorii, 3-0 cu Axiopolis Cernavodă (Liga a 3-a) şi 3-1 cu CS Năvodari (echipa care îi urmează pe „marinari“ în clasamentul Ligii a 4-a), un egal, 2-2 cu SC Oţelul (liderul Ligii a 4-a a judeţului Galaţi) şi două înfrângeri, 0-4 cu SC Oţelul şi 2-3 cu Viitorul Fântânele. „A fost o serie de meciuri în care antrenorii Ion Barbu şi Gheorghe Mina au avut posibilitatea de a vedea la lucru tineri foarte promiţători, dar şi de a aplica foarte multe improvizaţii în formula de joc, mulţi jucători apărând în ipostaze inedite! Am beneficiat şi de perspectiva unui meci de baraj, în dubla cu echipa suporterilor gălăţeni, şi am identificat slăbiciunile echipei, dar şi soluţiile pentru a le elimina. Bilanţul este unul rezonabil, două victorii, un egal şi două înfrângeri. Ne bucură faptul că aceste duşuri reci au venit în perioada de pregătire, şi nu la un meci oficial!“, se arată pe pagina de Facebook a SSC Farul.

Antrenorii dau verdictul final

Aceeaşi sursă remarcă faptul că în aceste meciuri amicale echipa a gândit şi în perspectiva Ligii a 3-a. „Eram convinşi de potenţialul jucătorilor care au dus greul în turul sezonului 2016 şi am ales să gândim în perspectivă şi să ne pregătim pentru ascensiunea în Liga a III-a, dând credit tinerilor, care, de multe ori, au făcut diferenţa şi au influenţat pozitiv jocul, imediat ce au intrat pe teren. Spre exemplu, în meciul cu Viitorul Fântânele, în formula de start s-au regăsit doar o parte dintre titulari, Alex GrigoraşDan Ochia şi Alin Mazilu, iar între buturi a evoluat antrenorul secund, Gheorghe Mina. Verdictul final în privinţa jucătorilor aflaţi în probe va fi dat de către cei doi antrenori, iar transferurile care se vor oficializa până la debutul mini-returului Ligii a IV-a vor fi anunţate pe pagina oficială a echipei. Primul meci oficial al SSC Farul va fi în deplasare, în compania celor de la Avântul Comana, sâmbătă, 11 martie. Vă aşteptăm alături de noi, să contribuim la realizarea primului obiectiv al echipei, promovarea în Liga a III-a! Împreună ducem mai departe spiritul farist!“, este mesajul SSC Farul.
 
Sursa foto: Facebook (SSC Farul) 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii