Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:49 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cristian Mănăstireanu - „Mândru de performanţa realizată“ CS Phoenix Constanţa a promovat. În ce grupă a Superligii se va înscrie? (document)

ro

30 May, 2018 00:00 2987 Marime text
La capătul unui sezon pe care echipa feminină de baschet Phoenix Constanţa l-a încheiat cu medalia de argint în Liga 1 (eşalonul secund din România), jucătoarele, antrenorii şi conducătorii grupării s-au declarat mulţumiţi de evoluţii, rezultate şi performanţa de a promova în eşalonul de elită.
 
„Este o muncă de zece ani. Am început de la mini-baschet şi am ajuns la senioare, intrând în Superligă. La începutul sezonului, am avut în lot 12 junioare din Constanţa şi am încheiat stagiunea cu cinci dintre ele, restul renunţând. Am terminat pe locul doi, la un pas de prima poziţie. Sunt mândru de fete, de antrenorul Predrag Stanojcic şi de staff. În finala cu CSM Târgovişte (cea mai titrată formaţie din baschetul feminin românesc) am fost aproape de o mare surpriză, am avut meciul în mână. Jucătoarele au luptat până în ultima secundă. Este o promovare în Superligă pe merit, nu am jucat degeaba la turneul final, chiar dacă formatul competiţional s-a schimbat“, a declarat preşedintele clubului, Cristian Mănăstireanu.
 
„Sunt satisfăcut de ce am realizat în acest sezon. Cine credea în noi la început? Nimeni! Acum, la final, suntem OK. Eu sunt pregătit să continuu ca antrenor al acestei echipe“, a precizat şi tehnicianul sârb.
 

Baza pe jucătoare tinere

 
În continuare, cei de la Phoenix Constanţa aşteaptă că vadă pe ce buget se vor baza, pentru a-şi stabili strategia din sezonul 2018/2019 al primei divizii. „Totul depinde de ce bani vom avea. Vom vedea dacă ne vom înscrie în prima grupă valorică a Superligii, cea roşie, sau în cea galbenă (a doua). Trebuie să o luăm pas cu pas, să nu clacăm. Vom vedea, încă nu suntem hotărâţi. Oricum, parcă sună mai tentant să începem în grupa galbenă şi să promovăm în cea roşie, decât să cădem din prima în a doua. Vrem să ne bazăm pe jucătoare tinere, acesta e viitorul. Trebuie răbdare. În continuare, planurile noastre se întind pe o perioadă de patru ani“, a mai spus Cristian Mănăstireanu.
 

„Am muncit mult“

 
Echipa a intrat în vacanţă, iar reunirea lotului este programată în luna august. „Am avut un sezon foarte bun. Nimeni nu se aştepta să ajungem la turneul final şi să mai şi promovăm. Am muncit mult. Ne pare rău că am pierdut finala in extremis, dar şi locul doi în Liga 1 e o performanţă importantă. În plus, am obţinut promovarea. De la început am crezut în noi“, a spus baschetbalista Teodora Armanu. „Vrem să rămânem la echipă şi să alcătuim o trupă solidă şi pe mai departe. Cred că ar fi mai bine să începem în grupa galbenă, pentru a nu risca să cădem din grupa roşie“, a spus şi Ecaterina Armanu.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii