Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:12 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cristian Gavra, golgheterul FC Viitorul în meciurile amicale din Antalya

ro

27 Jan, 2018 00:00 2392 Marime text

Trei victorii, patru egaluri şi o înfrângere. Acesta este bilanţul FC Viitorul în cele opt meciuri amicale disputate în stagiul de pregătire din Antalya. Directorul general al campioanei României, Cristian Bivolaru, a apreciat utilitatea cantonamentului.
 
Echipa lui Gică Hagi a învins Luch Vladivostok (Rusia), scor 4-2 (Drăguș 2, Gavra, Pitu), Cernomorets Odessa (Ucraina), scor 2-1 (Ciobanu, A. Pitu) şi Jagiellonia (Polonia), scor 2-0 (Cicâldău, I. Hagi). Egalurile au venit în meciurile cu Skenderbeu (campioana Albaniei), 1-1 (Gavra), Grasshoppers Zurich (Elveţia), 1-1 (I. Hagi), Kapaz (Azerbaidjan), 1-1 (Gavra), şi FC Rostov (Rusia), 1-1 (Mailson Lima). Unicul eşec (0-2) a venit în meciul cu Galatasaray (Turcia), primul al FC Viitorul în Antalya. Golgheter al FC Viitorul după aceste partide este Gavra (trei reuşite), urmat de Ianis HagiDrăguş şi Alexi Pitu (câte două), Ciobanu, Cicâldău şi Mailson (câte un gol).

Tinerii, surpriză plăcută 

„Condiţiile au fost excelente, în afara vremii, pe care nu o poţi prevedea niciodată. Restul a mers super. Băieţii au fost conectaţi 100% la antrenamente şi la jocuri. Tinerii jucători care au venit pentru prima dată lângă echipa mare au reprezentat o surpriză foarte plăcută. Cred că va fi o experienţă foarte interesantă pentru ei, care-i va ajuta. Unii dintre ei vor rămâne la echipa mare, alţii se vor întoarce la echipele lor de juniori“, a declarat Cristian Bivolaru.

Cele mai puternice amicale 

„Cred că echipa în formula în care a început prima repriză a meciului cu Rostov a arătat foarte bine. Pentru mine e cea mai elocventă prestaţie. Bănuiesc că aşa vom începe şi campionatul. E formula care se conturează. Dacă nu mă înşel, cu nouă din 11 jucători din Academie. Se vede acest lucru, ca relaţii de joc şi ca mod de interpretare a sarcinilor tactice. Majoritatea sunt tineri şi foarte tineri“, spunea Bivolaru înaintea ultimului amical, cu Jagiellonia, în care de asemenea FC Viitorul a jucat foarte bine. „Cele mai puternice partide au fost cele cu Jagiellonia, Rostov şi Grasshoppers. Cel cu Galatasaray a fost unul de curtoazie. Galata era aici şi era păcat să nu profităm de o aşa ocazie, chiar dacă veneam după numai două zile de pregătire“, a punctat Cristian Bivolaru.

„Nimeni nu i-a făcut promisiuni deşarte“ 

În pauza precompetiţională, până acum, FC Viitorul s-a despărţit de golgheterul echipei, George Ţucudean, de play-maker-ul Eric şi de portarul Râmniceanu. De asemenea, Cristi Ganea, internaţional al României, a semnat cu celebra formaţie spaniolă Athletic Bilbao, care îl va înregimenta însă efectiv din vară. Au venit atacantul Mihai Voduţ, mijlocaşii Ianis Hagi şi Mailson Lima (olandez) şi portarul Valentin Cojocaru.
 
„Pe Ianis îl simt foarte motivat, bine reintegrat în echipă. Este acasă din toate punctele de vedere. Majoritatea colegilor lui sunt colegi de generaţie din echipa 1998 - 1999. Este un lider, şi prin genă, şi prin calităţi. Cojocaru e un portar de perspectivă, care poate intra în competiţie pentru titularizare, alături de Buzbuchi şi Tordai. Nimeni nu i-a făcut promisiuni deşarte. Toţi trei au şanse egale. Până la începerea campionatului, fiecare dintre ei trebuie să demonstreze că este mai bun decât ceilalţi“, a punctat Cristian Bivolaru.
 
Sursa foto: Facebook (Cristian Gavra) 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii