Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:36 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cristian Cojocaru - „Este un trofeu al întregului judeţ Constanţa“ Rugbyştii de la Tomitanii au cucerit Cupa României (galerie foto)

ro

28 Apr, 2015 00:00 2535 Marime text
Echipa de rugby Tomitanii Constanţa a câştigat Cupa României, întrecere rezervată sportivilor de până în 18 ani, care s-a desfăşurat pe parcursul a două etape. În ambele runde, jucătorii pregătiţi de Cristian Cojocaru şi Adrian Tinca au înregistrat numai victorii. 
 
Ambele etape au fost găzduite de capitală, iar în cea de-a doua, la finele căreia Tomitanii au cucerit trofeul, constănţenii au înregistrat rezultatele: 52-0 cu CSS Unirea Iaşi, 20-10 cu RCMUV Timişoara şi 17-0, în finală, cu CSO Pantelimon. Cele două echipe care s-au întâlnit acum în ultimul act jucaseră finala şi la prima etapă, când s-au impus de asemenea Tomitanii, cu 19-5. De altfel, constănţenii şi cei de la Pantelimon sunt şi rivalii din campionat, unde, la finele turului, CSO conduce în clasament, cu 31 de puncte, iar Tomitanii se află pe doi, cu 29 de puncte. În şapte meciuri de campionat, constănţenii au înregistrat şase victorii şi un eşec, tocmai cu Pantelimon, 21-33 în deplasare. „La Cupa României am arătat că înfrângerea din campionat a fost o întâmplare“, a declarat Cristian Cojocaru. La Cupa României au evoluat cele mai bune şase echipe din ţară (primele două clasate în cele trei serii de campionat - Moldova, Muntenia şi Transilvania).

„Nu va pleca nimeni, pentru că vrem să construim o echipă redutabilă“

„Ca şi în prima etapă, băieţii au evoluat foarte bine şi la runda secundă, câştigând Cupa României pe deplin meritat. Toţi cei de la Federaţie care au asistat au fost mulţumiţi de joc. De asemenea, am primit aprecieri şi felicitări de la toate echipele participante, iar unele cluburi s-au interesat, în vederea unor eventuale transferuri, de mai mulţi jucători de la noi. Nu va pleca însă nimeni, pentru că vrem să construim o echipă redutabilă. Sper din suflet ca marea majoritate a jucătorilor noştri de acum să facă parte apoi din noua echipă de seniori a Constanţei. Subliniem sprijinul pe care l-am primit de la preşedintele clubului, Adrian Scrădeanu Istrate, şi de la toţi cei care au fost alături de noi în această perioadă. Cupa pe care am câştigat-o este a întregului judeţ Constanţa, întrucât, cu excepţia unui rugbyst, Tudor Boldor, care e din Bucureşti, restul jucătorilor sunt localnici“, a mai spus Cristian Cojocaru. Echipa Tomitanii Constanţa va debuta în returul de campionat pe 3 mai, în deplasare cu ultima clasată, SCM Piteşti, pe care în tur a zdrobit-o cu 135-0.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Aragorn 28 Apr, 2015 13:15 Felicitari si speram sa joace pentru FARUL, echipa de suflet a Dobrogei, cit mai curind!