Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:09 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cristian Bivolaru „Ar fi o variantă ca FC Viitorul să devină echipa Constanţei, chiar sub denumirea de Farul”

ro

08 Nov, 2016 00:00 5948 Marime text
Directorul general al FC Viitorul, Cristian Bivolaru, a declarat ieri, la talk-show-ul sportiv online Pro Sport Live, că echipa are două variante pentru a-şi creşte forţa şi a se lupta la câştigarea campionatului. Una este mărirea bugetului, prin vânzarea de acţiuni, iar cea de-a doua - FC Viitorul să primească sprijin din partea autorităţilor locale constănţene, caz în care formaţia ar urma să se mute la Constanţa. 
 
„Încercăm să facem următorul pas: vânzarea de acţiuni şi mărirea de capital, pentru a ne putea lupta cu adevărat acolo unde îşi doreşte Hagi, la primele locuri. Acum, sunt discuţii, totul e la stadiul de intenţie. Hagi îşi doreşte ca, pe termen de cinci ani, potenţialii acţionari să investească, majoritatea acestor bani urmând să se reinvestească în echipă. Avem un obiectiv extrem de important, terminarea clădirii principale, adică hotelul în care vor sta jucătorii tineri (pe care, acum, îi cazăm în două hoteluri din Constanţa), şi birourile pentru club. În plus, Hagi îşi mai doreşte două terenuri şi, în primul rând, să facă o echipă care se bată inclusiv la titlu“, a arătat Bivolaru.

Cu un buget de cinci milioane de euro, ar câştiga campionatul

Potrivit acestuia, prima variantă ca FC Viitorul să devină o echipă foarte puternică e „să crească prin propriile puteri, prin vânzarea de acţiuni“, atragerea de oameni potenţi financiar urmând a duce la mărirea bugetului. „Hagi spune că un buget în jur de cinci milioane de euro la prima echipă i-ar permite să câştige campionatul. Acum avem în jur de 3,5 milioane de euro, din care un milion se duce la Academie“, a detaliat directorul general al FC Viitorul.

„Varianta cea mai firească“

„A doua variantă, care cred eu că ar fi cea mai firească, ar fi ca cei care au puterea de decizie în Constanţa să realizeze că oricând îl pot invita pe Hagi la discuţii şi că Viitorul poate deveni echipa oraşului, a Dobrogei, chiar sub denumirea de Farul. Cu Academia rămasă la Ovidiu, pentru că e păcat de structura existentă, şi cu un stadion refăcut la Constanţa, pentru că e o ruină. Un stadion de 12.000 - 15.000 de locuri ar satisface perfect nevoile locale în momentul de faţă. Sprijinul e foarte important. La meciul cu Steaua am avut 50 de oameni veniţi de la Constanţa, după ce, până acum, aveam în deplasare un «lup singuratic», venit de la Iaşi! Hagi niciodată nu a pus problema să vândă echipa şi să renunţe la club. Acum îşi doreşte să vândă acţiuni pentru mărirea bugetului, dar să rămână să conducă echipa, Academia, entitatea din punct de vedere tehnic”, a declarat Cristian Bivolaru.

Marcel Lică - „Nu comentez”

La Constanţa, după falimentul FC Farul, suporterii echipei au înfiinţat o formaţie care să ducă mai departe spiritul farist. Suporter Spirit Club Farul Constanţa joacă în Liga a 4-a şi e liderul clasamentului, cu punctaj maxim după 15 etape. Printre alte obiective, fanii şi-au exprimat şi intenţia de a obţine semnele identitare ale defunctei FC Farul (siglă, palmares, culori).
 
„Nu ştiu despre aceste declaraţii ale domnului Bivolaru, acum aud, dar nu vreau să fac niciun comentariu. Respect părerea dânsului, însă nu o comentez. Noi suntem angrenaţi în acest proiect al suporterilor, ne aflăm în plin campionat, iar treaba merge foarte bine“, a declarat Marcel Lică, preşedintele SSC Farul.
Sursa foto: Academia Hagi
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii