Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:04 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Copiii vor avea parte de premii-surpriză O competiţie-eveniment de karate se desfăşoară mâine la Constanţa (galerie foto)

ro

20 Sep, 2013 00:00 2398 Marime text
Competiţia sportivă „Dobrogea Karate Cup Maritimo - 2013” se desfăşoară mâine, la Constanţa, fiind găzduită de Maritimo Shopping Center - intrarea 1. Concursul, la care până acum s-au înscris peste 400 de sportivi, urmând a participa şi membrii loturilor naţionale de cadeţi, juniori şi Under-21, se va desfăşura (la kata şi la kumite) pe două sisteme tatami şi cu două sisteme de arbitraj. Vor concura sportivi între 5 şi 40 de ani, de la mai multe federaţii, întrecerea începând în jurul orei 11.00 şi întinzându-se până seara. Constanţa va fi reprezentată de 45 de sportivi, de la CS Karate Dinamic.

Această competiţie este prima din România care se va desfăşura într-un spaţiu neconvenţional, un mall. La caracterul de eveniment al „Dobrogea Karate Cup Maritimo - 2013” contribuie şi numărul record de participanţi, şi faptul că vor concura sportivi de la mai multe federaţii. De altfel, această întrecere este şi un bun exemplu că plănuita unificare a mişcării de karate din România (al cărei rezultat este apariţia unei singure federaţii naţionale) se mişcă în direcţia cea bună. „Un mall oferă o deschidere către public chiar mai mare decât cea pe care aduce o sală clasică de sport”, a declarat Mihai Orzan, directorul adjunct al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa. „Sperăm ca, într-o lună, în România să existe o singură Federaţie de Karate, confuziile să fie astfel eliminate, iar Ministerul Tineretului şi Sportului să recunoască adevăraţii campioni. Ne dorim ca întreceri precum cea de la Constanţa să devină obişnuinţă în România”, a declarat Lucian Băroiu, preşedintele Federaţiei Române de Karate, care a venit la Constanţa pentru întrecerea de mâine, fiind însoţit de vicepreşedintele FRK, Adrian Ghinea. Organizatorul întrecerii este CS Karate Dinamic Constanţa. „După această primă ediţie, vor urma şi altele, de o amploare şi mai mare. Sperăm ca întrecerea să capete caracter internaţional”, a spus preşedintele Karate Dinamic, Gabriel Popescu. Până ieri, se înscriseseră peste 400 de sportivi, de la 17 cluburi din ţară. Vor participa însă şi membrii loturilor naţionale de cadeţi, juniori şi Under-21 (de la alte 20 de cluburi), care se pregătesc la Otopeni pentru Campionatul Mondial de Karate WKF de la Guadalajara, iar concursul de la Constanţa este un prilej pentru ei de a-şi verifica forţele în perspectiva întrecerii din Spania, care se va desfăşura între 7 şi 11 noiembrie. Până atunci, la Bucureşti, pe 19 şi 20 octombrie, va avea loc Campionatul Naţional, oficialii federali anunţând că va fi un eveniment cu o anvergură peste cea internaţională, iar din punct de vedere organizatoric va marca activitatea sportivă din România.

O săptămână cu CS Karate Dinamic

Sorin Drache, manager marketing la Maritimo Shopping Center, a spus că week-end-ul acesta va fi unul maraton la centrul comercial constănţean, care va găzdui trei evenimente, competiţia de karate fiind cel mai important dintre ele. „Ca fan al karate-ului (am şi practicat, pentru scurt timp, este adevărat, karate shotokan), mă bucur că o asemenea competiţie se desfăşoară la noi. Susţinem mişcarea sportivă şi sperăm să ne întâlnim şi cu alte ocazii cu karatele”, a arătat Sorin Drache. „Dobrogea Karate Cup Maritimo - 2013” se va derula pe două sisteme tatami şi va avea două sisteme de arbitraj. De la Constanţa va participa doar CS Karate Dinamic, cu 45 de sportivi. „Să sperăm că, odată cu unificarea federaţiilor, orgoliile vor dispărea şi, pe viitor, vor concura toate grupările din Constanţa, care însumează 250 de sportivi. Competiţia de sâmbătă este rezervată copiilor, mini-cadeţilor, cadeţilor, juniorilor, tineretului şi seniorilor, atât la masculin, cât şi la feminin. Cei mai mici participanţi au cinci ani, iar cei mai în vârstă ating 40 de ani”, a spus Gabriel Popescu, cel care a anunţat că toţi copiii care vor veni la Maritimo pe timpul competiţiei vor beneficia de o săptămână gratuită de pregătire la CS Karate Dinamic (la Palatul Copiilor din Constanţa).             
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii