Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:22 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Copiii de la Centrul de Plasament „Ovidiu” s-au bucurat de prezenţa uriaşilor de la Farul (galerie foto)

ro

06 Jun, 2014 00:00 4947 Marime text
Şapte rugbyşti de la RCJ Farul Constanţa, Cătălin Pastramă, Vali Mototolea, James Sample, Robert Neagu, Ion Nicolae, David Faamita şi Cristian Petre (care e şi antrenor secund), plus secretarul general al clubului, Dragoş Drăghiţă, au fost în vizită, ieri, la Centrul de Plasament „Ovidiu” din Constanţa. Sportivii le-au dus copiilor, de 1 Iunie, pungi cu dulciuri şi fructe şi le-au adresat invitaţia de a le fi alături la meciuri şi la antrenamente. Copiii au fost însoţiţi de şeful Centrului, Tănase Taşu, şi au dialogat cu rugbyştii, punându-le o grămadă de întrebări, le-au cerut autografe şi s-au fotografiat cu ei. „Nu am putut veni de 1 Iunie, având meci la Bucureşti. Vă îndrumăm să faceţi sport. E foarte important şi sănătos pentru voi”, le-a spus copiilor Dragoş Drăghiţă. „Rugby-ul e un sport mai diferit. Te maturizează, te ajută să creşti şi să te comporţi în societate. E şi un sport foarte inteligent, al doilea după şah din acest punct de vedere. În echipă nu sunt vedete, ca la fotbal. Vedeta e echipa. Jucăm toţi pentru unul şi unul pentru toţi.

Suntem o familie, atât în teren, cât şi în afara gazonului. La rugby nu trişăm. Chiar şi cei care se accidentează grav în timpul meciului se ridică şi încearcă să continue, pentru a ajuta echipa”, a spus şi Cristian Petre, aplaudat de copiii şi de adolescenţii prezenţi, atunci când aceştia au aflat că cel care le vorbeşte e recordmanul de selecţii al echipei naţionale a României. Puştii au vrut să afle cât mai multe despre rugby, iar atât băieţii, cât şi fetele (una dintre ele era fostă rugbystă) au pus întrebări la foc automat. „Pe ce loc sunteţi în campionat?”, „Care e vârsta optimă pentru a începe rugby-ul?”, „Când putem veni la antrenament?”, „Cum se spune atunci când marchezi cinci puncte?”, „Ce v-a impresionat la acest sport?”, „Trebuie să ţii regim când faci rugby?”, „Câţi dintre voi joacă la Naţională?”, „Care este programul de antrenament al unei săptămâni?”, „Se întâmplă să vă şi accidentaţi?”, „Rugby-ul ajută la starea de sănătate?”, „Aveţi emoţii la meci?”, „Care e mai bun: fotbalul sau rugby-ul?” sau „Dacă se accidentează un jucător şi nu poate veni la meci, se amână partida?”, au fost câteva dintre întrebările puştilor. Cei de la RCJ Farul le-au promis copiilor că le vor aduce, cu prima ocazia, şi tricouri şi materiale promoţionale. „M-a atins destul de mult această întâlnire, pentru că, la rândul meu, am şi eu copii. E important ca aceştia să vadă că sportivii le dau atenţie. Am rămas impresionat că ne-au fost puse atâtea întrebări, iar copiii au dovedit că ştiu atâtea despre rugby”, a mai spus Cristian Petre.
 
 „Marinarii” joacă astăzi în Cupa României
 
Primul prilej al copiilor de la Centrul de Plasament de a fi alături de rugbyşti este astăzi, când Farul dispută pe teren propriu, de la ora 17.00, partida cu divizionara secundă RCM Galaţi, contând pentru Cupa României. „Este un meci de pregătire, ca să-i zic aşa, care le dă posibilitatea să intre în teren şi celor care au jucat mai puţin până acum. Sperăm că vom reuşi să facem un spectacol frumos”, a declarat Cristian Petre.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii