Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:21 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constantin Gache a reînceput munca pe banca „marinarilor“ „Nu sunt Mourinho, dar ce pot face voi pune în slujba Farului“ (galerie foto)

ro

29 Apr, 2015 00:00 2540 Marime text
Noul antrenor al Farului, Constantin Gache, a condus ieri primul antrenament al „marinarilor“ de la revenirea sa pe banca tehnică a formaţiei constănţene. La şedinţa de pregătire, desfăşurată pe terenul principal, au participat 21 de fotbalişti.
 
Solicitat de Farul pentru ultimele două meciuri din play-out şi pentru dubla de baraj, Constantin Gache spune că a venit cu sufletul să ajute clubul care l-a format ca jucător şi ca om. Din pricina problemelor cu care se confruntă FC Bihor (una dintre posibilele adversare de la baraj), s-ar putea ca „marinarii“ să nu mai fie nevoiţi să susţină cele două partide pentru menţinerea în Liga a 2-a şi să rămână astfel direct în campionat.
 
„Sunt farist, Farul m-a făcut ceea ce sunt. Am fost legitimat aici prima dată în anul 1969. Am venit cu sufletul, ca să pun şi eu umărul la ajutorarea clubului. Păcat de situaţia în care se află echipa şi de faptul că a ajuns să susţină baraj pentru menţinerea în Liga a 2-a. Nu sunt Mourinho, dar ce pot face voi pune în slujba Farului. Cred că putem salva echipa de la retrogradare şi am acceptat să vin şi pentru că lotul este valoros. În vestiar, nu e o atmosferă bună, şi de aici au apărut problemele. Ne lipsesc rezultatele. Dar valoarea lotului poate schimba atmosfera. Ultimele două partide din play-out nu mai contează, dar, dacă vom obţine două rezultate bune, moralul ar creşte, iar atmosfera s-ar îmbunătăţi. În mod normal, cele două meciuri ar trebui să fie antrenamente cu public pentru baraj“, a declarat Constantin Gache.

Bogdan Olaru lucrează tot separat

La antrenamentul de ieri, desfăşurat pe terenul principal, au participat 21 de jucători, dintre care unul, portarul Bogdan Olaru, a lucrat separat, nefiind refăcut complet după o accidentare, iar mijlocaşul Bogdan Boritz, deşi nu e jucător al Farului, a primit acceptul clubului să se pregătească la stadion. Ceilalţi 19 au fost: Nanu - portar; Băjan, Cl. Popa, Fl. Pătraşcu, D. Ciobanu, Buzea, Giurgiu, Sescioreanu - fundaşi; Al. Grigoraş, Pâslaru, Cârstoiu, Ochia, Vieru, Szalkai, R. Neagoe, Plămadă - mijlocaşi; M. Enciu, M. Jianu, Muscă - atacanţi.

„În alte condiţii, cred că Farul ar fi fost pe primele locuri“

„După părerea mea, jucătorii care sunt acum la Farul nu se exprimă la adevărata lor valoare. Dacă voi reuşi să elimin această problemă, cred că vom avea şanse de reuşită. Am încredere în băieţi. În alte condiţii, cred că lotul actual ar fi fost pe primele locuri. Am experienţă şi cred că pot să dibui de ce avem nevoie la Farul. Am fost la toate meciurile, dar, ca să cunoşti bine fiecare jucător, una e să te afli în tribună, şi alta pe teren. Farul are în continuare suporteri, însă la stadion vine cam puţină lume. Probabil însă că şi echipa e de vină, pentru că trebuie să ofere un joc mai spectaculos“, a spus Gache. Noul principal va fi ajutat de secunzii Ion Barbu şi Gică Mina. În noua schemă tehnică, pe lângă fostul antrenor Marian Dinu nu se va mai regăsi nici preparatorul fizic Gheorghe Avram.

Pot profita de problemele lui FC Bihor

Aflată pe ultimul loc în clasament, FC Farul mai are de disputat două meciuri din play-out, cu ACS Berceni (sâmbătă, 2 mai, în deplasare) şi cu CS Baloteşti (sâmbătă, 9 mai, acasă), după care, teoretic, urmează dubla de baraj (pe 16 şi 23 mai) cu o echipă din seria secundă a Ligii a 2-a. S-ar putea să nu se mai ajungă însă la baraj, întrucât, din cealaltă serie, FC Bihor are probleme mari, iar pe 5 mai ar putea fi declarată falimentară. În aceste condiţii, Farul îşi va păstra locul în eşalonul secund.

„Parcă ar fi o victorie fără glorie“

„Nu am o preferată anume la baraj, FC Bihor sau Şoimii Pâncota, pentru că nu prea le ştiu, dar vom studia în amănunt jocul celor două formaţii. Totuşi, sunt două meciuri de baraj, la care se poate întâmpla orice, indiferent de situaţia de moment. E adevărat, sunt şanse să nu mai jucăm barajul, dar eu îmi doresc să ne menţinem locul în Liga a 2-a pe cale sportivă. Din ce am înţeles, FC Bihor are probleme şi s-ar putea să nu mai reziste până la finele campionatului, însă parcă ar fi o victorie fără glorie“, a declarat Constantin Gache.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii