Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:26 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănţeni în componenţă Naţionala de fotbal pe plajă a României s-a calificat la turul secund din preliminariile Cupei Mondiale

ro

21 Jun, 2021 00:00 3825 Marime text
  • La turneul din Portugalia, tricolorii s-au clasat pe primul loc la faza întâi a preliminariilor. 
  • România îl are ca antrenor - jucător pe constănţeanul Ionuţ Florea, iar dintre cei 11 componenţi ai lotului opt sunt constănţeni.
  • În faza a doua, România va juca în grupa B, alături de Italia, Germania și Danemarca.
 
Echipa naţională de fotbal pe plajă a României a participat cu succes, la Nazare (în Portugalia), la prima fază a grupelor din preliminariile Campionatului Mondial din Rusia, care se va disputa între 19 și 29 august a.c.
 
Avându-l ca antrenor - jucător pe constănţeanul Ionuţ Florea, iar dintre cei 11 componenţi ai lotului opt fiind constănţeni (în afară de Florea, mai fiind convocaţi Valentin Dumitrică, Iulian Răvoiu, Enis Bolat, Gheorghe Andrescu, Robert Pîslaru, Ionel Posteucă și Daniel Zaharia), selecţionata tricoloră a evoluat la Nazare în grupa B, alături de Anglia, Estonia și Suedia, iar România s-a clasat pe locul întâi, după două victorii şi un eşec. Ierarhia a fost: 1. România - 6p (golaveraj 12-10), 2. Estonia - 5p (9-7), 3. Anglia - 4p (6-6), 4. Suedia - 0p (6-10).
 

Victorie după aproape şapte ani

 
Reveniţi pe nisip după o pauză de 648 de zile, tricolorii au întâlnit în primul meci Estonia, în faţa căreia au pierdut, dar au fost aproape de o remiză. Formaţia baltică s-a impus în prelungiri, scor 4-3, după 3-3 la finele timpului regulamentar de joc. Pentru România au marcat Ionuț Florea (două goluri) și Toma Vincene.
 
În a doua partidă, România a jucat cu Suedia, iar tricolorii au câştigat cu 5-4, după ce s-au aflat în avantaj şi la pauză, scor 4-2. Românii au condus cu 3-0 în minutul 4, iar apoi au avut 4-1, în minutul 10. În partea secundă, tricolorii s-au distanţat la 5-2, iar pe final suedezii s-au aproapiat periculos, la 5-4, însă n-au reuşit mai mult de atât. Pentru România au marcat Enis Bolat (2), Ionuţ Florea şi Andrei Neag, o altă reuşită fiind un autogol al suedezilor.
 
Acest succes a fost primul pentru România în preliminariile Cupei Mondiale după o pauză de aproape şapte ani (şi şapte înfrângeri), precedenta victorie fiind realizată pe 11 septembrie 2014, un 7-4 cu Grecia.   
 

Conduşi la pauză
 

Ultimul adversar al tricolorilor la Nazare, Anglia, a plecat steagul şi el, România câştigând cu 4-2, după ce britanicii conduceau după prima repriză cu 2-1! Românii au punctat prin Iulian Răvoiu (în prima repriză) şi portarul Andrei Neag (golurile de 2-2 şi 3-2), iar Daniel Zaharia a stabilit rezultatul final. Clasată pe locul întâi în grupa din Portugalia, România continuă cursa către turneul final de la Moscova.
 
În turul următor s-au calificat cele mai bune cinci echipe de la turneul desfăşurat la Nazare (Danemarca, Norvegia, România, Kazahstan şi Estonia). În faza a doua a preliminariilor, România va juca, tot la Nazare, în grupa B, alături de Italia, Germania și Danemarca. Programul este următorul: luni, 21 iunie - România - Italia (ora 20.15); marţi, 22 iunie - Germania - România (ora 14.45); miercuri, 23 iunie - Danemarca - România (ora 14.45). Primele două clasate în fiecare dintre cele patru grupe se califică în sferturi.
 

Primele patru merg la turneul final

 
După cum se arată pe pagina de Facebook „Beach Soccer Romania“, după depăşirea grupelor, programul este următorul:
 
  • 24 iunie - semifinalele turneului pentru locul 9 - participă echipele care termină pe locul 3 în faza grupelor; semifinalele turneului pentru locul 13 - participă echipele care termină pe locul 4 în faza grupelor.
  • 25 iunie - sferturile de finală; meciul pentru locul 9; meciul pentru locul 11; meciul pentru locul 13; meciul pentru locul 15.
  • 26 iunie - semifinalele; semifinalele turneului pentru locul 5.
  • 27 iunie - finala; finala mică; meciul pentru locul 5; meciul pentru locul 7.
 
Echipele care termină turneul pe primele patru locuri se califică în turneul final al Cupei Mondiale, din Rusia, la care participă 16 reprezentative: gazda - Rusia; trei echipe din zona AFC (Asia) - Emiratele Arabe Unite, Japonia, Oman; două echipe din zona CAF (Africa) - Mozambic, Senegal; două echipe din zona CONCACAF (America de Nord, Centrală și Caraibele) - El Salvador, SUA; trei echipe din zona CONMEBOL (America de Sud): preliminariile sunt programate între 26 iunie și 4 iulie; o echipă din zona OFC (Oceania) - Tahiti; cele patru echipe din zona UEFA (Europa).
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Ionuţ Florea)
 
Citeşte şi:
 
Constănțeni în echipa națională de fotbal pe plajă a României care debutează în preliminariile Mondialelor

Interviu online cu Ionuţ Florea, selecţionerul Naţionalei de fotbal pe plajă
„Este o ambiţie a mea să reînfiinţăm un campionat la Constanţa“

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii