Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Constănţean adevărat“ Un suporter înfocat al „marinarilor“ a amenajat la Poiana camera „FC Farul“ (galerie foto)

ro

01 Aug, 2015 00:00 4717 Marime text
Dragostea pentru FC Farul a lui Adnan, un tânăr de 30 de ani din localitatea constănţeană Poiana, e neţărmurită. Suporterul a ajuns pe stadion de mic, iar la şapte ani se ducea deja singur la meciuri. Membru al grupării Aria Ultra, Adnan şi-a amenajat acasă un birou în culorile şi cu însemnele grupării „alb-albastre“, iar pe mâna dreaptă are două tatuaje ce ţin de Farul.

Biroul „FC Farul“ este pe de-a-ntregul alb-albastru, iar pe un perete a fost pusă, mare şi frumos realizată, sigla clubului. Pereţii camerei, draperiile, canapeaua, biroul, lustra şi celelalte piese de mobilier sunt în culorile clubului. O demonstraţie convingătoare şi extrem de reuşită a devotamentului tânărului pentru clubul de fotbal şi a apartenenţei sale la spiritul farist. Mobilierul a fost făcut la comandă, la Constanţa, iar emblema de pe perete a fost pusă de două zile.

„Cameră frumoasă. Farul o viaţă“

Iniţiativa lui Adnan a fost primită pozitiv pe reţelele de socializare. „Camera unui farist. Foarte frumoasă. Înainte!“, este mesajul care însoţeşte fotografia cu camera „FC Farul“ de la Poiana. „Chiar este frumoasă. Pe cuvânt de constănţean“, „Cameră frumoasă. Farul o viaţă“ (de la un fan care ţine şi cu AEK Atena), „Respect“, „Frumos“ sau „Bravo, un adevărat constănţean. Forza Farul!“, au fost alte mesaje de apreciere. „Opera“ lui Adnan nu a fost însă desăvârşită, pentru că o terasă, pe care o amenajează în curte, va cuprinde şi ea elemente „FC Farul“, unul dintre ele fiind o emblemă gravată în lemn de stejar, cu dimensiunile de 80 cm / 60 cm. De asemenea, suporterul va aranja şi un colţ cu fulare, iar pentru tavanul terasei pregăteşte o emblemă din ipsos.

A început să plângă că vrea acasă

Adnan locuieşte acum la Poiana, dar este născut la Constanţa. A ajuns prima dată pe stadionul Farului în jurul vârstei de cinci ani, iar impactul cu echipa şi cu atmosfera de pe arenă a fost unul puternic, Farul intrându-i definitiv la suflet băieţelului. „Primul meu meci ca spectator a fost un Farul - Sportul Studenţesc 0-0. Îmi aduc aminte că ploua. Am fost cu tatăl meu şi cu fratele meu mai mare, Beihan, care, la un moment dat, a început să plângă că vrea acasă. La şapte ani, am început să vin singur la stadion. Din Inel II, de unde stăteam atunci, luam tramvaiul şi coboram aproape de arenă“, povesteşte Adnan.

Materiale promoţionale cu Farul

Tânărul lucrează ca programator şi s-a implicat în realizarea multor materiale promoţionale cu FC Farul. Legătura sa afectivă cu echipa se oglindeşte şi în tatuajele pe care le are pe mâna dreaptă: unul cu emblema clubului şi unul cu emblema Aria Ultra. Pe mâna stângă, Adnan are un tatuaj cu Gingis Han, iar în curând, tânărului îi vor fi aplicate încă două tatuaje (ambele pe piept), unul cu Farul genovez şi unul cu Cazinoul. Totodată, titlul paginii de Facebook a lui Adnan este un îndemn farist. Suporterul este căsătorit, iar luna viitoare, soţia sa îi va dărui o fetiţă. „Eu voiam băiat, să-l iau cu mine pe stadion la meciuri, dar sunt la fel de bucuros că vom avea fetiţă“, a spus Adnan.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii