Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:27 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa. Tenis de masă Elena Zaharia şi Bianca Mei-Roşu, pe podium la Top 10 Europa

ro

18 Oct, 2021 09:58 2712 Marime text
  • Întrecerea s-a disputat în Franţa şi a reunit cei mai buni zece sportivi de pe la juniori şi cadeţi, masculin şi feminin.

Noi performanţe însemnate obţinute de şcoala de tenis de masă constănţeană pe plan internaţional!   

La Tours, în Franţa, s-a disputat Top 10 Europa, întrecere care a reunit cei mai buni zece sportivi de pe continent în 2021 la juniori şi cadeţi, masculin şi feminin.

Constanţa a fost la înălţime în întrecere prin Elena Zaharia, care a cucerit argintul la junioare, şi prin Bianca Mei-Roşu, clasată pe locul trei în ierarhia cadetelor.

Elena Zaharia s-a înscris pe lista câștigătorilor la Top 10 Europa, cu o medalie de argint în concursul junioarelor I.
 
A fost încă un final intens la Tours, printre sportivii de top ai continentului. În competiția junioarelor I, românca a avut cea mai bună linie de clasament dintre cele trei jucătoare care au făcut 16 puncte.
 
Elena Zaharia s-a clasat pe locul secund și a fost la un singur punct în spatele campioanei Camille Lutz, împotriva căreia a pierdut în runda a treia, scor 1-4, se arată pe pagina de Facebook a Federaţiei Române de Tenis de Masă.
 

Bianca Mei-Roșu a luptat din greu pentru medalia de bronz obținută la Europa Top 10 juniori, care a fost câștigată în ultimele momente la Tours.
 
A fost competiția nervilor tari, în care următoarele patru jucătoare clasate după lider au terminat cu 15 puncte fiecare.
 
Din fericire, jocul și meciurile făcute Bianca Mei-Roșu i-au adus o clasare pe podium, cu șase victorii din nouă posibile.
 


Ea a pierdut cu Anastasiia Ivanova, care a cucerit argintul, cu Veronika Matiunina, medaliata cu aur, și 3-4 cu Dominika Wiltschkova, meci din runda finală care i-ar fi putut aduce româncei o clasare mai bună, precizează sursa citată în ce o priveşte pe cealaltă constănţeancă.

 
Rezultatele  sunt  deosebite  (ca  în  fiecare  an), demonstrând  valoarea  colectivului  de  antrenori  din  LPS. Avem  o  secție  de  tenis  de  masă  de  top  european şi  un  colectiv  de  profesori  deosebiți, care  susțin  performanţa! Felicitări!, a declarat Andrei Szemerjai, directorul Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ Constanţa.


Antrenorul Viorel Filimon a subliniat şi el importanţa rezultatelor celor două jucătoare de tenis de masă.  

 
A fost o competiţie grea, cu multe necunoscute, peste care am trecut cu bine datorită implicării celor doua sportive, care au luptat cât au putut la ora actuală şi au reuşit să urce fiecare pe podium. Felicitări lor şi echipei de tehnicieni (Elena Sebe, Anamaria Sebe Mirică, Mioara Şincan - psiholog, tuturor partenerilor) care îi indrumă spre marea performanță. Încă o dată munca în echipă îşi arată roadele în performanţă“, a precizat antrenorul.  


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii