Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:51 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Șapte ani fără antrenorul emerit Ștefan Aftenie „Ai lăsat în inimile noastre un gol imens, care nu se va umple niciodată!“

ro

05 Aug, 2020 00:00 3972 Marime text
  • Ștefan Aftenie a activat peste 30 de ani la CS Farul Constanţa, având o activitate prodigioasă.
  • În amintirea marelui antrenor, la Constanța s-a pus în scenă Memorialul „Ștefan Aftenie“.
  • Reputatul tehnician a lăsat în urma sa campioni, medalii strălucitoare şi performanţe de vârf.
 
S-au scurs șapte ani de la moartea antrenorului emerit de kaiac-canoe Ștefan Aftenie, pe care familia și sportul constanțean îl plâng în continuare. Tehnicianul care a activat peste 30 de ani la CS Farul Constanţa, îndrumând o mulţime de sportivi către medaliile europene, mondiale şi olimpice, s-a stins din viață la 65 de ani, răpus de o boală necruțătoare.

În memoria marelui antrenor, an de an la Constanța s-a organizat Memorialul „Ștefan Aftenie“. „7 ani de când dragul, bunul și iubitul nostru soț, tată, bunic și un antrenor desăvârșit a plecat la cele veșnice! Ne este foarte dor de tine, tataie Ștefan! Ai lăsat un gol imens în inimile nostre, gol ce nu se va mai umple niciodată! Soți , copiii și nepoții îți poartă veșnică iubire!“, este mesajul de pe pagina de Facebook „Club Sportiv Farul Kaiac-Canoe“.

Născut pe vaporul de război comandat de tatăl său


Sosit la Constanţa ca tehnician în anul 1975, la Şcoala Sportivă nr. 2 (actualul Liceu cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”), Aftenie a trecut la CS Farul în anii ’80, club pe care l-a slujit până la moarte. Ştefan Aftenie a văzut lumina vieţii pe 3 aprilie 1948, fiind născut la Novi Sad, pe vaporul de război comandat de tatăl său. Copilaşul a fost declarat apoi la Turnu Severin, în primul oraş românesc în care nava a ajuns. Reputatul tehnician a lăsat în urma sa campioni, medalii strălucitoare şi performanţe de vârf.

„A fost unul dintre fidelii clubului nostru“


Pe 6 august 2013, în ziua înmormântării celui ce a fost Ștefan Aftenie, la slujba de la biserică a ţinut un scurt discurs, cu vocea gâtuită de emoţie, şi Ilie Floroiu, pe atunci director al CS Farul, în prezent consilier pe problem de sport al primarului Constanței, Decebal Făgădău. „Astăzi, când un antrenor foarte bun şi un prieten adevărat pleacă dintre noi, vreau să-i mulţumesc lui Fane Aftenie pentru tot ce a făcut pentru sportul românesc şi pentru Farul Constanţa. A fost unul dintre fidelii clubului nostru. Generaţii întregi de sportivi au trecut prin mâna sa pricepută. Cu el antrenor, secţia de kaiac-canoe a CS Farul a obţinut medalii la Jocurile Olimpice, la Campionatele Mondiale, Europene, Balcanice şi Naţionale. Vreau să-i asigur pe toţi că ceea ce am făcut până acum pentru secţia de kaiac-canoe voi face şi de acum încolo. Dumnezeu să te aibă în grijă, prieten drag!”, a spus Floroiu. 

Sursa foto: ZIUA de Constanța

Citește și:

Constanța Zeci de sportivi au participat la ediția a cincea a „Cupei Farul - Memorial Ștefan Aftenie“ (galerie foto)

Campioana olimpică Tecla Marinescu Borcănea, la „Memorialul Ştefan Aftenie“ „Nea Fane s-a născut să fie antrenor şi să scoată campioni“ (galerie foto + video)

Ce a fost trecut pe actul de deces Constanţa şi-a condus pe ultimul drum celebrul şlefuitor de diamante (galerie foto)

Râuri de lacrimi la căpătâiul unei legende A murit un antrenor care le-a adus Farului şi Constanţei glorie olimpică

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii