Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:30 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Antrenorul Ion Crăciun „Constanţa nu-şi doreşte echipă de fete în prima ligă“

ro

30 May, 2015 00:00 2444 Marime text
Cu o etapă înainte de încheierea play-out-ului Ligii Naţionale, echipa feminină de handbal CSU Neptun Constanţa a câştigat importantul meci de pe teren propriu cu Cetate Deva. Constănţencele ocupă poziţia a treia în clasament (care duce la baraj), iar totul se va decide în ultima rundă. La echipă însă, situaţia este explozivă, antrenorul principal Ion Crăciun acuzând că CSU Neptun se va desfiinţa.
 
CSU Neptun a dispus de Cetate Deva cu 30-26 (15-10), iar în ultima etapă, jucătoarele pregătite de Ion Crăciun şi Florin Cazan vor juca, duminică, de la ora 12.00, pe terenul Unirii Slobozia. În acest moment, clasamentul se prezintă astfel: 1. U Cluj - 37p, 2. HCM Rm. Vâlcea - 34p, 3. CSU Neptun - 32p, 4. Unirea Slobozia - 32p, 5. Cetate Deva - 30p, 6. Mureşul Tg. Mureş - 0p. Celelalte partide care se joacă duminică sunt: Tg. Mureş - Vâlcea şi Deva - Cluj.

Au luptat cu sufletul

La finele partidei cu Cetate Deva, antrenorul Ion Crăciun a spus: „Am făcut un joc bun, spectatorii au văzut o echipă a Constanţei care a luptat în primul rând cu sufletul. Fetele şi-au luat la revedere de la acest public minunat, care a fost alături de noi şi ne-a sprijinit meci de meci“. Tehnicianul s-a plâns apoi de soarta formaţiei. „Constanţa nu-şi doreşte echipă de fete în primă ligă. Am fost anunţaţi că echipa se va desfiinţa. Şi, indiferent ce facem noi pe teren, acesta e verdictul. Jucătoarele nu vor mai fi plătite şi ne-au anunţat acest lucru, din păcate, când încă avem şanse să rămânem în prima ligă, în ciuda unui lot redus numeric şi format din multe jucătoare neexperimentate“, a spus Ion Crăciun.

„Nu mă mai sperie nimic“

În pofida condiţiilor grele de la echipă, jucătoarele şi-au făcut datoria, iar Andreea Enescu a devenit cea mai bună marcatoare din campionat, primind, înainte de startul meciului, trofeul acordat golgheterului! La final, handbalistele au plâns. „Am mai spus-o şi o repet, la Constanţa, echipa de fete a ţinut ani întregi steagul sus. Însă atitudinea jucătoarelor cred că nu impresionează cu nimic. Au plâns pentru că ştiau că e ultimul lor meci. Când te desparţi de un grup în care ai trăit multe momente de bucurie şi tristeţe şi ai învăţat multe, nu ţi-e uşor. Mai avem un joc la Slobozia şi am vrea să terminăm cu fruntea sus.

Nu ştiu însă cine se mai luptă pentru baraj şi ce şanse am mai avea. Nu contează ce voi face eu apoi, nu voi muri de foame. Au să-mi dea bani încă de când am venit din Divizia A. Însă nu le-am cerut şi nici nu le cer. Nu mă interesează. Am rugat conducerea doar atât: să rezolve problema salarială a fetelor. Nu s-a realizat însă. Decât să continuu la echipă, mai bine mă las. Mi-am dat demisia, în semn de protest faţă de atitudinea vizavi de CSU Neptun. Nu mi-e frică de arbitrajul de la Slobozia. Nu-mi mai e frică de nimic. Prin ce am trecut eu la această echipă trei ani, nu are ce să mă mai sperie“, a arătat Ion Crăciun.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Aragorn 30 May, 2015 09:55 Pacat, mare pacat, sa vezi cum dispar echipele care au facut cinste Constantei de-a lungul anilor - rugby, baschet, volei acum handbal...platim pentru incompetenta si reaua-vointa a celor pe care i-au votat unii pentru un kil de faina si un pui...avem ceea ce meritam. Bravo si respect fetelor si antrenorilor de la Neptun, rusine celor care au "condus' clubul spre situatia de azi.