Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:37 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Atletul Robert Bîrsă, pe locul patru la Campionatul Balcanic, cu record personal (documente)

ro

22 Sep, 2020 00:00 4109 Marime text
  • La Balcaniadă, Robert Bîrsă și-a corectat recordul personal în proba de 100 m.
  • În clasamentul pe țări, România s-a clasat pe locul cinci.
  • Delegația tricoloră a fost cea mai tânără din competiție, 60% dintre atleți fiind născuți în 2003 și 2004.
 
 
Campionatul Balcanic de juniori 1 la atletism, întrecere care s-a desfășurat la Istanbul, timp de două zile, le-a adus rezultate bune reprezentanților Constanței.
Cel mai bine s-a clasat Robert Bîrsă (LPS „Nicolae Rotaru“ - CS Farul; antrenoare, Carmen Botea), pe poziția a patra la 100 m, cu 10.76 secunde, ceea ce reprezintă nou record personal, vechea performanță fiind de 10,85 s. Atletul care a prins ultima treaptă a podiumului în Turcia a înregistrat 10,61 s. Născut în 2001, Robert Bîrsă a alergat în serii 10,77 s, calificându-se în finală cu al patrulea timp. Recent, tânărul atlet a cucerit primul titlu de campion național din carieră, la triplusalt juniori 1, performanță care a fost confirmată acum și cu acest rezultat de la Balcaniadă. La întrecerea din Turcia, Robert a evoluat și în ștafeta 4X100 m, unde, alături de Marius Făgăraș, Constantin Pruteanu și Silviu Munteanu, a ocupat locul patru cu România (42,54 s).

Născută în 2003, Ioana Colibășanu s-a clasat pe cinci

Pregătită și ea de Carmen Botea, Ioana Emilia Colibășanu (născută în 2003, legitimată LPS - CS Farul) a concurat la Istanbul la triplusalt, ocupând locul cinci, cu 12,19 m. Tania Borisov (născută în 2002; LPS – CS Farul; antrenor, Gabriel Zaharia) a fost a opta la 400 m garduri (1:05,74), în timp ce Cristian Radu (născut în 2003, de la CS Farul, unde e antrenat de Alin Larion) a ocupat poziția a 12-a la triplusalt, cu 11,95 m. Aflat la începutul unei cariere promițătoare, Cristian a cucerit luna trecută primul său titlu de campion al României, la triplusalt juniori 1, după ce, cu puține zile înainte, obținuse și prima medalie din cariera de atlet, argint național la triplusalt juniori 2 (categoria sa actuală de vârstă). Balcaniada a fost prima întrecere internațională a lui Cristian, participarea sa fiind importantă prin prisma acumulării de experiență competițională.

Cea mai tânără delegație din competiție

În clasamentul pe țări, România s-a clasat la Balcaniadă pe locul cinci. Doru Crișan, director loturi juniori, a menționat că participarea delegației tricolore se poate aprecia ca fiind bună în perspectiva anilor următori. „În sprijinul acestei afirmații poate fi luată în calcul și componența delegației în funcție de anul de naștere al atleților. Procentual, delegația noastră a fost alcătuită în proporție de 60% din atleți născuți 2003 - 2004, situație care ne-a plasat la Istanbul în postura celei mai tinere delegații din competiție. Echipa României a fost alcătuită astfel: numărul total de atleți în delegație - 47 (25 băieți / 22 fete); atleți în categoria U20 - 19 (13 băieți / 6 fete); atleți în categoria U18 - 28 (12 băieți / 16 fete)“, a punctat Doru Crișan, citat de site-ul oficial al Federației Române de Atletism.

Sursa foto: Facebook (Federația Română de Atletism)

Citește și:

Cristian Radu și Robert Bîrsă, primele titluri de campioni naționali din carieră! Ioana Colibășanu continuă să adune aur (galerie foto)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii