Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:08 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Alergători amatori, dar și sportivi de performanță au luat startul în Maratonul Nisipului (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

21 May, 2022 10:15 2326 Marime text
Maratonul Nisipului Constanța
 
 
  • Sponsorii evenimentului au pregătit premii în valoare totală de 25.000 de lei, dintre care 11.000 de lei sunt premiile în bani acordaţi primilor clasaţi la fiecare cursă. 
Ediția a șaptea a evenimentului sportiv internațional „Maratonul Nisipului“, unul dintre primele maratoane din Europa care se desfăşoară integral pe nisip, a avut loc astăzi, pe plaja NeverSea din Constanța.
 
Primul start care s-a dat a fost pentru cele patru probe competitive (maraton, semimaraton, cursa de 10 km și de 5 km), la care au participat peste 1.000 de persoane.

Printre participanți s-au numărat și alegători din Republica Moldova, dar și arbitrul de fotbal din Constanța Claudiu Marcu, membru al lotului Liga 1.
 
La ora 11.00, s-a dat startul cursei Family Run, iar la ora 12.00 - la Campionii Școlii.
 
Întrecerea a fost organizată de Asociația Sportivă „SanaSport“ și Radio Constanța, în parteneriat cu Direcția Județeană de Sport și Tineret Constanța, Primăria Constanța, Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral și Zip Escort.
 
Maratonul NisipuluiMaratonul Nisipului s-a adresat atât alergătorilor amatori, cât și sportivilor de performanță, iar probele au avut menirea de a-i aduce mai aproape de sport, atât pe părinți, cât mai ales pe copiii acestora și de a lupta împotriva cancerului, prin asigurarea de tratamente medicale la domiciliu pentru copii din județul Constanța - proiectul social inițiat de către  Asociația „Dăruiește Aripi”.
 
Sponsorii evenimentului au pregătit premii în valoare totală de 25.000 de lei, dintre care 11.000 de lei sunt premiile în bani acordaţi primilor clasaţi la fiecare cursă. 
 
„După doi ani, reușim să dăm restart acestei competiții, la malul mării, într-o nouă locație și cu un nou suflu. Ne bucurăm că am dus tradiția mai departe. Mulțumim partenerilor și sponsorilor, care ne-au înțeles, au avut răbdare și ne oferă în continuare sprijinul. Uneori, este nevoie să faci doi pași înapoi pentru a-ți lua elan și a face un salt reușit. Prin cursa Family Run reușim să arătăm că alergarea nu este un sport individual, ci unul de familie, de echipă, de susținere, prin care îți ajuți aproapele, dar și pe cei aflați în nevoie. Campionii Școlii e o cursă de suflet, pentru școlari, din Constanța și nu numai, pe categorii de vârstă. Pentru a-i un aspect cât mai apropiat de competițiile oficiale, am introdus cronometrare cu cip. De asemenea, fondurile care vor fi obținute din această competiție se vor întoarce către școala care va avea cei mai mulți participanți la start. Dar și celelalte două școli, ca număr de participanți, vor fi premiate, cu imprimante multifuncționale“, a spus Daniel Antonaru, președintele Asociației Sportive SanaSport.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Sursa foto+video: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii