Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:46 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Clubul Tomis Spartan Division Constanța, primele medalii. Jiu-Jitsu Brazilian, practicat sub îndrumarea lui Robert Cîmpean (galerie foto)

ro

05 Aug, 2021 00:00 5603 Marime text
 

 
  • La Cupa Tomis, Tomis Spartan Division Constanța a participat cu șapte sportivi, bilanțul fiind de patru medalii.
  • În vârstă de 23 de ani, Robert Cîmpean a practicat, cu rezultate, mai multe sporturi de contact, dar este și arbitru certificat FRAM.
  • Luptătorii de la Tomis Spartan Division au participat, onorând invitația primită, și la a patra ediție a taberei de Jiu-Jitsu Brazilian pentru copii.
 
 
După ce, în noiembrie 2019, au fost puse bazele clubului Tomis Spartan Division (filială a ICON România), în care se practică în principal Jiu-Jitsu Brazilian, gruparea din Constanța a bifat și prima competiție, Cupa Tomis, la care a participat cu șapte sportivi, bilanțul fiind de patru medalii.
 
Astfel, au urcat pe podium Sonia Vlad, Andrei Toma și Eduard Drăgănoiu, medaliați cu argint, și Ana Tudor, care a obținut bronzul. Sportivii sunt pregătiți la Constanța de Robert Cîmpean, un tânăr constănțean în vârstă de 23 de ani, care a practicat, cu rezultate, mai multe sporturi de contact, precum Karate Shotokan, Ashihara Karate, Kickboxing, Jiu-Jitsu-Brazilian sau Jiu-Jitsu, dar este și arbitru certificat FRAM. La Karate Shotokan a ocupat locul trei la Campionatul Mondial, în 2012, iar la Ashihara Karate și la Jiu-Jitsu e campion național, la mai multe categorii de vârstă. În palmaresul său ca luptător stau însă și alte rezultate frumoase, la cupe și competiții interne. „Suntem la început cu proiectul Tomis Spartan Division, dar avem ambiții mari. Vreau să fac și eu ceva pentru sportul din Constanța“, a declarat Robert Cîmpean.  

 
Andrei Toma, un junior cu potențial

 
Acesta pregătește la Clubul Sportiv Tomis Spartan Division 25 de luptători: două grupe de copii (4-7 ani, 7-13 ani) și una de sportivi de la 15 ani în sus, tinerii deprinzând în principal Jiu-Jitsu Brazilian. „Cunoscut și ca BJJ, după prescurtarea din limba engleză (Brazilian Jiu-Jitsu), acesta este un sport de contact care se bazează pe lupta la sol și care prin folosirea tehnicilor articulare și a strangulărilor îl forțează pe oponent să renunțe la luptă. Pe principiul folosirii cât mai eficiente a tehnicii și în special a pârghiilor, în dauna atributelor fizice (greutate, forță explozivă, alonjă etc.), un practicant fără atribute fizice de excepție are șanse de reușită ridicate în luptă, în fața unui adversar superior din punct de vedere fizic. Stilul a fost creat la începutul secolului 20 de către familia Gracie, în Brazilia. BJJ-ul poate fi practicat si pentru auto-apărare alaturi de alte tehnici de lupta corp la corp, pentru aspectul competițional (Gi și No Gi) sau pentru competițiile de arte marțiale mixte (Mixed Martial Arts sau MMA)“, se arată pe Wikipedia. „Copiii sunt receptivi și muncitori. Pe partea de BJJ, Eduard Drăgănoiu se antrenează la mine. Andrei Toma, un junior de 15 ani cu potențial, va participa, peste puține zile, la București, la Cupa ADCC, la care eu voi oficia ca arbitru“, a mai spus Robert Cîmpean.  

 
Tabără de Jiu-Jitsu Brazilian pentru copii

  
Luptătorii de la Tomis Spartan Division au participat, onorând invitația primită, și la a patra ediție a taberei de Jiu-Jitsu Brazilian pentru copii, „Brazilian Jiu-Jitsu Kids Summer Camp“, eveniment organizat, la Mangalia, de Callatis Fight Club Mangalia și Daos București, sub coordonarea profesorului Florin Cernat - Head Coach ICON România, centură neagră 1 tresă și George Trandafirescu - centură neagră. „La acest eveniment au participat 46 de copii din București, Constanța și Mangalia, care, pe durata celor trei zile, au susținut antrenamente de condiționare, coordonare, tehnică și luptă (sparring). După eforturile depuse, copiii au primit o diplomă de participare, trofeu și o petrecere de final organizată pe plaja Oasis Beach & Bar din Vama-Veche. Cu toate că a fost obositor, toți copiii au plecat cu o experiență și o amintire deosebite de la malul mării, au legat noi prietenii și și-au îmbunătățit bagajul de cunoștințe. Să ne vedem cu drag și în 2022!“, se arată pe pagina de Facebook a Tomis Spartan Division.

 
„A fost o experiență unică“

 
Totodată, reprezentanți ai grupării constănțene au luat parte până acum și la seminarii. „3 dintre noi, împreună cu o parte din colegii de la Callatis Fight Club, am participat la un seminar excepțional susținut de Daniel Mănășoiu, elev al lui John Danaher. A fost o experiență unică“, a fost mesajul Tomis Spartan Division, după o astfel de acțiune, desfășurată în luna mai a acestui an.  

În secțiunea Galerie Foto găsiți mai multe imagini cu sportivi ai Tomis Spartan Division. Sursa foto: Facebook (Tomis Spartan Division)
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Luptătorii Adin Gani şi Robert Câmpean, de la Gethika Team Constanţa, campioni naţionali
 
Luptători la Gethika Team Constanţa
Eduard Drăgănoiu şi Robert Câmpean, pe podium la Jiu-Jitsu Brazilian (galerie foto+video)

 
Robert Cîmpean, arbitru judecător
Luptătorii de la Gethika Team Constanţa, medaliaţi la Cupa Euro-Asia de la Budapesta (galerie foto)

 
Premiu special pentru Darius Cochină
Luptătorii de la Gethika Team Constanţa, pe podium şi la Cupa Ovidiu (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii