Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:02 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cleopatra a învins Steaua în deplasare Rugbyştii de la Tomitanii se pregătesc pentru turneul semifinal (galerie foto)

ro

20 May, 2014 00:00 2884 Marime text
Juniorii constănţeni de la echipele de rugby Tomitanii şi Cleopatra au realizat victorii importante în ultimele meciuri jucate în întrecerile în care sunt angrenate, Campionatul Naţional Under-17, respectiv Under-18, zona Muntenia. Ambele formaţii au întâlnit, din postura de lidere ale clasamentului, echipele de pe locul 2, pe care le-au învins. Tomitanii au câştigat cu 13-6 (marcatori Mişcoci - un eseu şi o lovitură de pedeapsă, Alexe - un eseu) meciul cu CSO Pantelimon, disputat pe stadionul „Mihai Naca“ din Constanţa, iar Cleopatra a învins în deplasare Steaua Bucureşti, scor 6-0.

Partida de pe litoral s-a disputat în ultima etapă a sezonului regulat, pe care Tomitanii l-au încheiat pe locul 1, cu 50 de puncte (cu două mai mult decât echipa de pe poziţia secundă). În cele 12 partide susţinute, Tomitanii au înregistrat zece victorii şi două înfrângeri, calificându-se la turneul semifinal. Această fază se va disputa la finele săptămânii, la Bucureşti, participând şase echipe împărţite în două grupe de trei. Tomitanii vor înfrunta în serie formaţiile CSO Pantelimon şi CSS Bârlad, primele două clasate calificându-se direct la turneul final, iar echipa de pe locul 3  intrând în recalificări. „Am făcut un meci foarte bun contra lui CSO Pantelimon. Copiii s-au bucurat că partida a avut loc în templul rugby-ului constănţean, mulţumindu-le în acest sens gazdelor de la RCJ Farul (preşedinte, Florian Constantin). A plouat torenţial, a căzut şi grindină, dar copiii nu s-au oprit. Am avut alături, în tribună, pe lângă rudele şi apropiaţii jucătorilor, şi pe mulţi dintre cei care ne ajută. Atmosfera a fost foarte plăcută“, a declarat antrenorul Cristi Cojocaru. Rugbyştii de la Tomitanii au participat şi la o şedinţă foto, întrucât, graţie sprijinului oferit de un sponsor din Braşov, sportivii s-au înnoit pentru sezonul de vară, cu echipament de prezentare (sportiv şi de oraş).

Victoria de pe terenul Stelei a fost a noua din acest sezon pentru Cleopatra, care a câştigat toate meciurile susţinute, fiind lider detaşat în clasament, cu 42 de puncte (şapte în plus faţă de vicelidera Steaua). Meciul a făcut parte din penultima etapă, formaţia constănţeană urmând a întâlni la final, pe teren propriu, RC Griviţa, duminică, 25 mai, de la ora 13.00. În campionatul Under-19, LPS „Nicolae Rotaru“ Constanţa a remizat, 22-22, în meciul jucat cu Pantelimon în deplasare.  

Peste 200 de copii la Cupa de mini-rugby

Cupa AJR şi AR XV la mini-rugby, disputată pe terenul LPS, în organizarea Asociaţiei Judeţene de Rugby Constanţa şi a Asociaţiei Rugby XV Constanţa, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, s-a bucurat şi de această dată de un succes deosebit. Au participat în jur de 200 de copii, cu vârste cuprinse între nouă  şi 14 ani, de la şase cluburi: Perla Murfatlar, Victoria Cumpăna, CSO Ovidiu, CSC Mihail Kogălniceanu, CS Năvodari şi Portul Constanţa. La Under-10, rezultatele au fost: Mihail Kogălniceanu - Portul 10-10, Cumpăna - Ovidiu 20-10, Portul - Ovidiu 15-10, Cumpăna - Mihail Kogălniceanu 15-10, Cumpăna - Portul 20-10, Mihail Kogălniceanu - Ovidiu 20-15. Clasamentul după desfăşurarea etapei: Cumpăna, Mihail Kogălniceanu, Portul Constanţa, Ovidiu. Scorurile de la U-12: Mihail Kogălniceanu - Ovidiu 20-10, Perla Murfatlar - Cumpăna 15-0, Ovidiu - Năvodari 15-15, Ovidiu - Murfatlar 10-20, Cumpăna - Năvodari 10-10, Mihail Kogălniceanu - Năvodari 15-5, Murfatlar - Mihail Kogălniceanu 20-10, Mihail Kogălniceanu -  Cumpăna 15-5, Cumpăna - Ovidiu 10-5, Murfatlar -  Năvodari 25-10. Clasament: Murfatlar, Mihail Kogălniceanu, Cumpăna, Năvodari, Ovidiu. Cele trei echipe care au participat la U-14 au obţinut rezultatele: Ovidiu - Mihail Kogălniceanu 15-5, Cumpăna - Mihail Kogălniceanu 5-15, Ovidiu - Cumpăna 25-10. Clasament: Ovidiu, Mihail Kogălniceanu, Cumpăna. La terminarea competiţiei, copiii au primit dulciuri şi sucuri  din partea AJR şi a AR XV Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii