Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:38 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Clasare bună şi la Europene Antoanela Manac, de la Atena Sport Club Constanţa, a urcat pe podiumul balcanic la triatlon (galerie foto)

ro

22 Jun, 2016 00:00 4104 Marime text

 
Oraşul bulgar Burgas a găzduit două întreceri însemnate de triatlon, Campionatul European rezervat sportivilor cu vârsta de până în 23 de ani şi Cupa Europeană de juniori

Pentru România au concurat reprezentanţii Atena Sport Club Constanţa, Antoanela Manac (la prima competiţie) şi Cristian Tranulea (la întrecerea juniorilor), antrenorul lor fiind Filip Grigorescu. Anterior, se desfăşurase şi Campionatul Balcanic, cu noi evoluţii constănţene la înălţime. 
 
„La Burgas, atât la fete, cât şi la băieţi, la U-23 am avut un concurs spectaculos. La fete, 34 din 36 de concurente au intrat împreună la tranzitul dintre ciclism şi alergare, iar la băieţi, aproape 50 de sportivi au terminat ciclismul într-un interval de 30 de secunde. Titlurile supreme au fost decise la alergare, câştigătorii fiind spaniolul Casto Fajades, la masculin, şi italianca Angelica Olmo, la feminin. Antoanela Manac a intrat între primele la T2 şi a terminat pe locul 29, cu timpul de 01:08:56, la 03:21 faţă de prima clasată. Traseul a fost unul mai puţin obişnuit, având partea de bicicletă de 24 km şi o alergare lungă, pe scări, între segmentul de înot şi T1“, se arată pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Triatlon.

Cristian Tranulea, timp excelent la înot

Potrivit sursei citate, sportivul de numai 16 ani Cristian Tranulea nu a reuşit să termine competiţia, „fiind oprit la finalul probei de ciclism la intrarea în tranzit, fiind prins din urmă de primul alergător, intrând în «last biker-first runner scenario», ce interzice intrarea în tranzit pentru schimb dacă primul alergător deja a ajuns să traverseze tranzitul după prima tură de alergare“. „Cristian a fost foarte motivat şi dornic să obţină un rezultat bun, însă lipsa experienţei şi competiţia foarte puternică pentru nivelul la care este el momentan l-au făcut să ia scenario după bicicletă şi să fie scos din cursă. Rămâne cu o experienţă bună, cu timpul excelent de la înot (8'14" / 750 m - record personal) şi cu promisiunea că vom ajunge şi noi la bătaie cu multă muncă, seriozitate şi disciplină“, a arătat Filip Grigorescu.

„Obiectiv îndeplinit. Viitorul sună bine“

Antoanela Manac s-a arătat mulţumită de evoluţia sa de la Burgas. „O clasare bună la Campionatul European. Obiectiv îndeplinit. Viitorul sună bine“, a postat pe Facebook sportiva de 20 de ani. Pe aceeaşi reţea de socializare a dat amănunte despre Campionatul European şi Filip Grigorescu.
 

„Un nivel extrem de puternic, unde Antoanela şi-a demonstrat din nou valoarea. După un înot excelent şi o bicicletă excepţională, a intrat în tranziţia pentru alergare în primul pluton. Însă ultima probă s-a dovedit din nou cuiul lui Pepelea pentru triatloniştii veniţi din înot. A pierdut puţin peste trei minute faţă de câştigătoare şi a trebuit să se mulţumească cu locul 29“, a precizat antrenorul, care a evoluat şi el, la cursa amatorilor, unde a ocupat locul doi la general şi prima poziţie la categoria sa. Pe locul întâi a încheiat competiţia şi Ana Mega. 

 

Cursă spectaculoasă

Anterior întrecerilor de la Burgas, constănţenii nu au înşelat aşteptările nici la Campionatul Balcanic de Triatlon (organizat în judeţul Constanţa, pe plaja Venus) şi la prima etapă a circuitului RTS pentru amatori. Antoanela Manac s-a clasat pe podiumul balcanic la elite (ocupând locul trei), iar Cristian Tranulea, la debutul în triatlon, a încheiat concursul în prima jumătate a plutonului. De asemenea, Ana Mega a câştigat prima etapă a Super Ligii feminine din cadrul circuitului RTS, No Stress Triathlon.
 

„Antoanela Manac nu a dezamăgit nici de data aceasta. Cristian Tranulea a făcut o cursă foarte bună, fiind, probabil, cel mai tânăr junior din concurs, dar și cel mai combativ. Ana Mega a realizat o cursă spectaculoasă, în care a recuperat pedală cu pedală, pas cu pas, handicapul de şase minute de la înot!“, a punctat Filip Grigorescu.  

 



 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii