Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:27 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ciprian Marica, SSC Farul şi brandul FC Farul. Ce urmează „Dacă nu ajungem la un numitor comun, va trebui să o iau de la zero“

ro

13 Jul, 2018 00:00 7844 Marime text
După ce Ciprian Marica a achiziţionat brandul FC Farul, a existat o întâlnire (în vederea unei eventuale colaborări) între fostul internaţional şi Georges Muzaca, vicepreşedintele SSC Farul, rămasă, deocamdată, fără rezultat.
 
Marica a cerut mai multe acte ale SSC Farul, lucru cu care reprezentanţii echipei înfiinţate de suporteri nu au fost ce acord. „Având în vedere faptul că dl Marica nu a inclus în acest mesaj nicio descriere a planurilor sale de după preluarea SSC Farul, niciun proiect şi nicio eventuală sursă de finanţare pentru a susţine o evoluţie onorabilă în următorul sezon al Ligii a II-a, Consiliul Director al Asociaţiei a decis, cu unanimitate de voturi, să nu pună la dispoziţia dânsului niciunul dintre documentele solicitate“, a fost explicaţia fanilor.
 
Prezent la emisiunea „Fotbal Club“, de la Digi Sport, fostul atacant al echipei naţionale a României a vorbit din nou despre subiectul „Farul“ şi despre relaţia cu fanii constănţeni. „Suporterii trebuie să înţeleagă că rolul lor este, în primul rând, în tribună. Pentru a conduce un club, ai nevoie de mai mult de atât. Ai nevoie de oameni profesionişti, competenţi, care nu numai că iubesc clubul, dar şi ştiu cum să facă pentru ca echipa să aibă succes. Eu nu am ajuns acolo şi am cumpărat sigla, palmaresul şi culorile cu un alt interes. Nu am un alt interes decât al lor. Să formăm o echipă puternică, care să redevină o mândrie a oraşului şi să se întoarcă în prima ligă. Acesta a fost singurul meu obiectiv. Ţelul nostru este comun“, a precizat Ciprian Marica.
 

„Nu a spus nimeni că suporterii sunt daţi la o parte“

 
Calea de dialog cu reprezentanţii SSC Farul e blocată însă momentan. „Oamenii nu-mi prezintă un act, să ştiu şi eu în ce mă asociez, în ce facem un parteneriat. Trebuie să ştiu şi eu ce contracte există, ce hotărâri s-au luat în Adunarea Generală, ce datorii au, care a fost bugetul etc. Ca să putem demara o discuţie şi să ştiu şi eu la ce mă înham, pentru că e şi numele meu în joc (vin şi pun toată munca mea în slujba echipei), trebuie să ştiu şi eu ce-mi asum şi ce nu-mi asum. Întâi să văd despre ce e vorba, iar apoi ne întâlnim, stăm de vorbă şi punem pe masă. Păi măi, oameni buni, nu ştiu cum sunteţi organizaţi, ca să pot să vă spun dacă-mi asum sau nu, că poate nu mă interesează. Am vrut să fac tot ce depinde de mine ca împreună cu aceşti suporteri, care au creat echipa, să ajungem la un numitor comun şi să ducem Farul acolo sus. Până la urmă, ce vreţi? Nu vreţi o echipă în prima ligă, de care să fiţi mândri? Nu a spus nimeni că suporterii sunt daţi la o parte. Dar eu, ca să le pot propune ceva, trebuie să ştiu dacă îmi asum ceea ce au acum. E primordial acest lucru. Pentru că, repet, poate nu mă interesează“, a mai spus fostul jucător.
 

„Vreau să ajut“

 
Întrebat dacă nu crede că trebuia să poarte o discuţie cu suporterii înainte de licitaţie, Ciprian Marica a răspuns: „Ideea a fost în felul următor. Am considerat că e bine ca un om de fotbal şi bine intenţionat să cumpere marca. N-am ştiut de licitaţie cu trei luni înainte. Habar n-am avut. La mine lucrurile s-au întâmplat foarte rapid. Cu o săptămână înainte, mi s-a spus: «Cipri, vezi că e scoasă la licitaţie marca». Am zis că mă interesează, e un brand. După care, văd, stau de vorbă cu oamenii şi găsim o soluţie.
 
Comunicarea n-are cum să se blocheze, atâta timp cât eu am bune intenţii. Vorbim însă doar de o parte dintre suporteri. Alţi farişti spun că «noi vrem Farul în prima ligă, pe noi asta ne interesează». Farul Constanţa e o echipă de tradiţie şi oraşul merită să aibă echipă în Liga 1. Dacă m-am înhămat la ceva, nu am făcut-o cu un interes personal. Din contră, vreau să ajut. Sper să mă ajute toată lumea, şi Primăria, şi Consiliul Judeţean, şi oamenii de afaceri din Constanţa, toată lumea“.
 

„Toată lumea trebuie să lucreze la proiect“

 
Ce se întâmplă dacă totuşi Ciprian Marica nu va cădea la înţelegere cu cei de la SSC Farul? „În primul rând, eu sunt un om de echipă, nu consider că pot face ceva de unul singur în acest oraş. Consider că trebuie avute discuţii cu autorităţile locale, judeţene, cu oamenii de afaceri. Toată lumea trebuie să lucreze la acest proiect de readucere a unui brand ca Farul Constanţa în Liga 1 şi să fie o echipă respectată. Asta e ceea ce îmi doresc eu. Dacă însă am făcut tot ce a depins de mine şi nu ajungem la un numitor comun şi dacă voi avea susţinerea oamenilor din oraş, în primul rând a suporterilor şi voi avea discuţii cu autorităţile locale şi judeţene, care îşi dau acordul, atunci va trebui să o iau de la zero“, a arătat Marica. „Din Liga a 4-a?“, a fost întrebat în emisiunea de la Digi Sport. „Vom vedea. Deocamdată, nu pot să ofer mai multe detalii. Există şi alte soluţii“, a precizat Ciprian Marica.
 
Sursa foto: Facebook (Ciprian Marica)
 
Citeşte şi:
 
Deţinătorul brandului FC Farul, discuţie cu reprezentantul SSC Farul Ce a spus Ciprian Marica după întâlnirea cu Georges Muzaca​

Discuții SSC Farul - Ciprian Marica. Ce a cerut fostul internațional și ce decizie au luat suporterii​


Întrebări ale fanilor pentru Ciprian Marica „Donează suporterilor brandul FC Farul şi vei avea statuie lângă Ovidiu în Constanţa!“​


Ciprian Marica a achiziţionat brandul FC Farul. Reacţia SSC Farul „Vom continua drumul pe care am pornit acum doi ani”​


„Nu am niciun plan ascuns“ Brandul FC Farul merge la Ciprian Marica. Cum au primit fanii vestea. Ce spune fostul fotbalist
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii