Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:42 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cinematografia românească, în doliu. A murit cunoscutul cascador Vasile Popa, fost boxer

ro

09 Mar, 2021 10:52 3307 Marime text
  • Vasile Popa a intrat în lumea filmului după ce regizorul Sergiu Nicolaesu l-a văzut la un meci de box.

Cinematrografia din România e din nou în doliu, după ce s-a stins din viaţă celebrul cascador Vasile Popa, cunoscul în lumea filmului şi sub apelativul „Ţeavă”.

Acesta s-a stins din viaţă cu câteva zile înainte de a ajunge la vârsta de 74 de ani.

Înainte de a juca în filme, Vasile Popa a fost boxer la Dinamo, intrând în lumea cinematografiei după ce regizorul Sergiu Nicolaescu l-a văzut la un meci.

Cel cunoscut şi ca „Ţeavă” a jucat în peste 400 de filme, având de cele mai multe ori roluri negative.

Printre cele mai cunoscute producţii în care a fost distribuit se numără Mihai Viteazu (1970), Osânda (1977), Balanța (1992), Nemuritorii (1974), Un comisar acuză (1974), Dreptatea (1989), Martor dispărut (1989), Racolarea (1985), Trandafirul galben (1982) şi multe altele.

Suntem profund îndureraţi de dispariţia dragului nostru mentor, coleg și prieten, maestrul POPA VASILE, omul care ne-a dăruit dragostea, curajul și profesionalismul său artistic, caracterul și puterea de a înfrunta moartea în realizarea actului artistic. A fost în permanență un erou omniprezent în multiplele acţiuni umanitare la care a participat pentru salvări de vieţi omeneşti (la cutremurul din 1977, Revoluţia din Decembrie 1989, inundaţii, deszăpeziri și alte activiăți sociale de voluntariat). Maestrul „ȚEAVĂ” , a fost și va rămâne pentru noi cascadorii, omul care ne-a modelat în arta cinematografică. Un om modest și simplu, incontestabil. O figură a portretului cinematografic extrem de realistă și expresivă, „ȚEAVĂ”, a fost un artist complet, inovativ și inventiv în aproape toate domeniile artistice de acțiune (cascador, actor, coordonator și bun profesor al mişcării scenice), se arată într-un comunicat al Asociației Cascadorilor Profesioniști din România.


Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii