Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:25 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine evoluează pentru Constanţa în liga de baschet 3 la 3 din România

ro

27 Apr, 2017 00:00 3867 Marime text
O echipă de baschet trei la trei din Constanţa va participa în 3X3 League Romania (un nou proiect marca Sport Arena Streetball şi o premieră la nivel european). Singurele ligi de baschet 3x3 existente în lume la ora actuală sunt 3x3 Exe din Japonia, care se derulează de mai mulţi ani, şi Big 3 în Statele Unite, care este programată să înceapă în luna iunie.
 
Atmosfera şi spectacolul turneelor Sport Arena Streetball vor fi transpuse, în România, într-o competiţie săptămânală, dedicată celor mai buni jucători din circuitul naţional. Vor fi două sau trei meciuri pe săptămână, într-o singură zi dinainte stabilită, într-o locaţie exclusivistă, la Bucureşti, amenajată la standardele FIBA 3x3. Echipa de pe litoral se va numi Constanţa Street Play, iar din lot vor face parte jucătorii: Alexandru Olteanu, Adrian Trandafir, Alexandru Liţă, Mihai Vlad, Radu Nicola, Cătălin Miloş, Bogdan Călin şi Marcel Gheorghiu (team manager, Andrei Talpeş).

Sistemul de desfăşurare

În timpul săptămânii, zilele de joc sunt marţi, miercuri şi joi, în perioada 9 mai - 22 iunie, între orele 18.30 şi 22.00. Fiecare echipă va juca o singură zi pe săptămână, două sau trei meciuri pe zi. În faza întâi a competiţiei (primele trei săptămâni), participantele vor fi împărţite în două grupe a câte maximum opt echipe, care vor juca în sistem fiecare cu fiecare. În faza a doua (următoarele trei săptămâni), primele patru echipe din fiecare serie se califică pentru runda principală, unde vor juca fiecare cu fiecare. Ultimele formaţii din fiecare grupă vor juca în runda secundară. În ultima săptămână, se dispută turneul play-off (faza a treia), o rundă eliminatorie, care se va juca atât pentru grupa principală, cât şi pentru cea secundară.
 
Sursa foto: Facebook (Alexandru Olteanu)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii