Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:09 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine este Florina Cristache, noul director executiv al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța. Prima declarație. CV, avere și interese (documente)

ro

12 Oct, 2021 00:00 13357 Marime text
 
 
  • Înainte de DJST, Florina Cristache a avut funcția de șef serviciu în cadrul Direcției de Dezvoltare Județeană și Coordonarea Instituțiilor de Sănătate, Sport și Învățământ din cadrul Consiliului Județean Constanța.
  • Mariana Solomon, cea care ocupa funcția de director executiv al DJST din 2016, a rămas în cadrul instituției, în funcția de consilier sport.
  • Florina Cristache a fost și membru în Consiliul de Administrație al Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei“ Constanța, dar a activat și ca director financiar - contabil la Spitalul Orășenesc Cernavodă.
 
Noul director executiv al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța este Florina Cristache, aceasta înlocuind-o în funcție pe Mariana Solomon, cea care conducea instituția din anul 2016.
 
În continuare, Mariana Solomon a rămas în cadrul DJST Constanța, în funcția de consilier sport. Înainte de direcția locală de sport și tineret, Florina Cristache a avut funcția de șef serviciu în cadrul Direcției de Dezvoltare Județeană și Coordonarea Instituțiilor de Sănătate, Sport și Învățământ din cadrul Consiliului Județean Constanța. De asemenea, până la data de 27 noiembrie 2020, Florina Cristache a fost și membru în Consiliul de Administrație al Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei“ Constanța. Totodată, Florina Cristache (38 de ani, născută la Cernavodă și domiciliată în Constanța) a activat și ca director financiar - contabil la Spitalul Orășenesc Cernavodă.

În ce privește experiența profesională completă, CV-ul Florinei Cristache cuprinde: șef serviciu în CJC (din martie 2021 până acum), director general adjunct în CJC, la Direcția Generală Economico-Financiară (decembrie 2016 - martie 2021), președinte al CA de la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei“ Constanța (aprilie 2017 - noiembrie 2020), director financiar contabil la Spitalul Orășenesc Cernavodă (mai 2014 - decembrie 2016), manager general la SC Chic Madame SRL Cernavodă (iunie 2010 - aprilie 2014), economist la SC Euro Pro Activ SRL Cernavodă (martie 2009 - februarie 2010) și economist la SC Katon Nuclear SA Medgidia (august 2005 - august 2009).  
 
„Instalarea în noua funcție, la DJST, s-a făcut prin detașare, prin ordin de ministru, pentru șase luni. Am o experiență amplă în procesul administrativ - managerial și mă gândesc că s-a considerat că este oportună o astfel de viziune, nouă, și în acest domeniu. Obiectivele mele la DJST Constanța, stabilite de comun acord cu colegii mei, într-o strategie pe termen scurt, le vom prezenta în curând într-o conferință de presă“, a declarat Florina Cristache, pentru ZIUA de Constanța.

Educație și formare

La capitolul educație și formare, Florina Cristache a înscris în CV:
  • 2020 - prezent: masterand - psihologie clinică și tehnici de intervenție prin consiliere și psihoterapie (Universitatea Dimitrie Cantemir, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Tg. Mureș);
  • 2017 - 2020: diplomă de licență - Psihologie (Universitatea Dimitrie Cantemir, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Tg. Mureș);
  • 2019: formator (Ministerul Muncii și Justiției Sociale - Fundația Sf. Ioan Bosco);
  • 2019: manager al Sistemului de Management al Riscului (Ministerul Muncii și Justiției Sociale - ANCIA Training SRL);   
  • 2018 - 2019: diplomă de master - Științe Penale (Universitatea Spiru Haret, Facultatea de Științe Juridice și Științe Economice, Constanța);
  • 2018: expert informații pentru afaceri (SC ICSS SRL Research Center);
  • 2018: expert în prevenire și combatere a corupției (Ministerul Muncii și Justiției Sociale - ANCIA Training SRL);  
  • 2017: mentor (Asociația Master Training Institute);
  • 2017: curs de formare a experților în managementul programelor de finanțare în cadrul strategiei UE pentru Regiunea Dunării (Academia Română TNCB; CEO SUERD);
  • 2016: certificat de atestare a cunoștințelor dobândite în domeniul Sistemului European de Conturi (Ministerul Finanțelor Publice; Școala de Finanțe Publice și Vamă);
  • 2015: expert achiziții publice (Ministerul Muncii și Justiției Sociale - ABC Point Consulting SRL);
  • 2014: controlor financiar (Ministerul Muncii și Justiției Sociale - ABC Point Consulting SRL);
  • 2013: management spitalicesc (Școala Națională de Sănătate Publică, management și perfecționare în domeniul sanitar București);
  • 2006 - 2007: diploma de master - Administrație și Guvernare (Universitatea Ovidius Constanța - Facultatea de Drept și Științe Administrative);
  • 2001 - 2006: diploma de licență - Management (Universitatea Româno-Americană București - Facultatea de Management-Marketing).   
Titular pentru un teren intravilan la Cernavodă      

În declarația de avere prezentă pe site-ul oficial al CJC, înregistrată pe 19 mai 2021, Florina Cristache a menționat că, împreună cu familia, deține un teren intravilan în Cernavodă, în suprafață de 421 de metri pătrați. Titularul, cu cotă parte 100%, este Florina Cristache, iar terenul a fost dobândit în anul 2014, prin concesiune.
 
La categoria „Venituri ale declarantului şi ale membrilor săi de familie, realizate în ultimul an fiscal încheiat”, Florina Cristache a menţionat venituri din salarii şi din alte surse, astfel: 117.378 lei - salariu Florina Cristache de la Consiliul Județean Constanța; 1.422 lei - indemnizație Florina Cristache de la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei“ Constanța; 1.982 lei - alocație AJPIS pentru copil, Constantin Antonio Cristache.    
 
În declarația de interese, Florina Cristache a menționat calitatea de asociat în SC NKC Magnetism Construct SRL Cernavodă, cu 95,24% număr de părți sociale sau de acțiuni și 100% valoarea totală a părților sociale și/sau a acțiunilor. De asemenea, Florina Cristache a precizat că în firma mai sus menționată deține și calitatea de membru AGA, fără beneficii. Totodată, directorul executiv al DJST Constanța a înscris în declarația de interese faptul că, până la 27 noiembrie 2020, conform HCJC nr. 306/27.11.2020, a fost membru CA la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei“ Constanța, menționând și indemnizația de aici pe anul 2020 - 1.422 lei.   
 
Conform Oficiului Național al Registrului Comerțului, consultat, luni, 11 octombrie a.c., SC NKC Magnetism Construct SRL a fost înființată în anul 2012, cu sediul social la Cernavodă. Stare firmă - faliment, este sub incidența Legii nr. 85/2014, data ultimei înregistrări în Registrul Comerțului - 18 februarie 2020. Capitalul social subscris este de 210 lei, integral vărsat, număr părți sociale - 21, valoarea unei părți sociale - 10 lei.
 
Ca asociați persoane fizice figurează Florina Cristache, cu 20 de părți sociale și 95,24% cota de participare la beneficii și pierderi, și Petre Talianu, cu o parte socială și 4,76% cota de participare la beneficii și pierderi, Florina Cristache și Petre Talianu fiind născuți la Cernavodă.
 
Activitatea principală a SC NKC Magnetism Construct SRL este „lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale“.
 
Prin Hotărârea intermediară nr. 2360/2015, din 23.10.2015, Tribunalul Constanța a dispus deschiderea procedurii insolvenței față de N.K.C. Magnetism Construct SRL. Totodată, instanța a desemnat administrator judiciar pe CII Sima Laura.
 
Ulterior, prin Hotărâre intermediară nr. 2386/2016, din 09.12.2016, tribunalul a dispus intrarea în faliment a debitoarei SC SC NKC Magnetism Construct SRL. Instanța a desemnat lichidator judiciar pe CII Sima Laura.
 
Noul termen al dosarului (6088/118/2015) a fost stabilit pentru data de 20 octombrie 2021.       
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise. 
 
Citește și:
 
Director executiv nou la Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța
 
Şedinţă CJC
Florina Cristache, noul membru în CA-ul Spitalului Judeţean, votat de consilierii CJC
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii