Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine este constănțeanca devenită milionară în dolari

ro

20 May, 2013 00:00 1803 Marime text
Jucătoarea constănțeană de tenis Simona Halep a depășit suma de un milion de dolari câștigați până acum în carieră, în urma evoluțiilor de la turneul de la Roma, unde accederea în semifinale i-a adus un premiu de 85.835 de euro. De asemenea, Halep a primit 395 de puncte WTA, grație cărora din această săptămână va pătrunde în primele 45 de jucătoare ale lumii.
La Roma, Simona a avut un parcurs extraordinar. Venită din calificări, ea s-a oprit doar în semifinale, unde a cedat sâmbătă în fața liderului mondial și principală favorită a întrecerii, Serena Williams (SUA), care s-a impus cu 6-3, 6-0, după 65 de minute de joc. Până în semifinale însă, constănțeanca a jucat șase meciuri, eliminând multe sportive cu nume și bine clasate în ierarhia WTA: Daniela Hantuchova (Slovacia, nr. 61 WTA / calificări, turul doi), Svetlana Kuznetsova (Rusia, nr. 37 WTA / turul întâi), Agnieska Radwanska (Polonia, nr. 4 WTA / turul doi), Roberta Vinci (Italia, nr. 15 WTA / optimi) și Jelena Jankovic (Serbia, nr. 18 WTA / sferturi). După Roma, Halep ar fi trebuit să evolueze la turneul de la Bruxelles, însă a acuzat o acccidentare la gambă și a declarat forfait.
Semifinală a atins la Roma și un alt constănțean, Horia Tecău, la dublu masculin. Perechea Tecău - Max Mirnâi, cap de serie numărul cinci, a pierdut cu 4-6, 7-6, 3-10 în fața liderilor mondiali, americanii Bob și Mike Bryan.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii