Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:35 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cinci fotbalişti de la FC Viitorul, curtaţi de alte formaţii. Se transferă vreunul dintre ei în această iarnă? (galerie foto)

ro

19 Dec, 2018 00:00 1933 Marime text
Mai mulţi jucători de la FC Viitorul au stârnit interesul altor formaţii şi se vorbeşte că la meciul cu CFR Cluj, de la Ovidiu, de luni, trimişi ale cluburilor belgiene Standard Liege şi Gent i-au urmărit pe Ianis Hagi şi pe Denis Drăguş.
Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul, a dezvăluit că cinci elevi de-ai săi sunt curtaţi de alte formaţii, dar că, în acest moment, pe masa echipei constănţene nu e nicio ofertă concretă. Totuşi, în această iarnă, ar putea pleca cineva dintre ei.
 
„Vom vedea. Dacă va fi ceva, eu sunt deschis, nu sunt pretenţios, deşi Viitorul are o cotă şi vinde bine. Întotdeauna analizez ce e bine pentru jucător. Actualmente (n.r. după meciul cu CFR) nu e momentul. Mă gândesc la meciul cu Hermannstadt, după aceea dacă vine ceva, vine. Mă conectez la ce trebuie să facem noi la anul. Cu ei, fără ei, vom vedea. Ofertă va fi când va fi pe masă, când e clar. Aşa, tatonări, o vorbă oricine poate să o bage. Putem să speculăm orice, dar aşteptăm să fie concret. Drăguş, Băluţă şi Ianis au făcut bine, sunt trei jucători curtaţi. Plus încă doi. Avem cinci jucători curtaţi. Vedem dacă din ei iese vreunul din echipă în această iarnă. Iar, dacă iese, trebuie să aducem alţii, să fim mai puternici. De slăbit oricum nu slăbim, că avem în spate şi alţii“, a spus Gică Hagi.

Revedere cu Eric de Oliveira

„Regele“ a dezvăluit că, la meciul cu CFR Cluj, cei de la FC Viitorul au avut surpriza plăcută de a-l avea alături pe unul dintre foştii jucători, Eric de Oliveira. „Sunt bucuros când jucătorii care au fost pe la noi vin, mă salută, vorbim şi le face plăcere să se întoarcă. Îi vezi pe faţă să sunt fericiţi. Astăzi (n.r. luni) a venit şi Eric, a fost cu noi, a fost în vestiar. Lucruri frumoase. Vedeţi câţi decari am adus. Viitorul mereu a avut calitate în a alege jucătorul. Fotbalişti buni, care ne-au făcut să devenim mai buni. Ne-au ajutat să creştem. Nu uitaţi acest lucru. Toţi jucătorii din Academie au profitat de experienţa lor. Patru - şase luni, un an, cât a stat fiecare, a adus ceva. Ai nevoie de jucătorii cu experienţă în vestiar, nu poţi rămâne doar cu cei tineri“, a arătat Gică Hagi.

Profil de nou antrenor

Managerul tehnic al FC Viitorul şi-a reafirmat dorinţa de a crea o echipă foarte puternică la Viitorul, în caz contrar, urmând să se retragă de pe banca tehnică a formaţiei şi să numească un alt antrenor. „Aceşti copii, ca să crească, au nevoie de putere. Până acum, am fost singur. Dacă vor veni şi alţii lângă mine, veţi vedea o echipă frumoasă, care va produce jucători, ca şi până acum, şi va face bine pentru România. Vrem să fim puternici şi să încercăm să facem o performanţă în cupele europene. Acesta e proiectul pe care vreau să-l fac. Iar în patru - cinci ani, de ce nu, să ai şi ambiţia să pătrunzi şi în grupe. E o dorinţă a mea. Să vedem dacă se va realiza. Dacă nu, cred că merit şi eu să mă duc şi să simt şi alt fotbal. Şi să vină alţii să antreneze. Probabil că lumea s-a plictisit de mine aici, de patru ani aproape. Aduc altul, care să fie mai bun ca mine. O să aduc un antrenor care să fie şi manager, ca mine, să conducă un club, dar fără pretenţii să câştige campionatul. Obiectivul mare e să ajungă în play-off, iar, dacă nu, să rămână în Liga 1. Şi să formeze jucători. An de an, să dăm şansa la echipa mare la doi - trei jucători din Academie. Voi aduce un antrenor care să aibă această capacitate. Sper să fiu inspirat“, a spus Gică Hagi.

„Îmi pun iar zecele pe spate“

În situaţia în care s-ar reuşi mărirea bugetului, prin cooptarea de noi acţionari, obiectivele FC Viitorul vor creşte mult. „Dacă lucrurile se întâmplă de cealaltă manieră, adică îmi pun iar zecele pe spate, şi vom fi zece oameni puternici, acţionari la FC Viitorul, care sunt relaxaţi şi nu au nicio presiune, făcând totul numai de plăcere, atunci va fi altfel. În club trebuie să existe siguranţă, încredere, plăcere, astfel încât jucătorul să fie liniştit şi să joace fotbal. Strategia va fi să devenim cei mai buni. Nu mai e loc de întors. În această situaţie, mă pot înhăma şi eu la acest proiect, întrucât şi mie îmi trebuie putere, care vine având stabilitate şi un proiect pe minimum cinci ani. Trebuie să fii sigur de ce faci şi unde te duci. Cu trei de C. Convingere, credinţă, curaj. Nu e ceva ieşit din comun. Lucruri bine gândite, aşezate, prin care să putem mări bugetul, fondul de salarii. Acolo e totul, la jucători. Să ne luăm şi noi experienţa pe care o are CFR. Atunci mă bat şi eu bine cu ei şi putem gestiona altfel momentele mai dificile“, a precizat cel mai bun jucător din istoria fotbalului românesc.
 
Sursa foto: Facebook (Academia Hagi)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii