Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:22 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Centura de Aur", in faza semifinalelor

ro

13 Jun, 2008 00:00 2156 Marime text
1213280269.jpg

Astazi se vor disputa primele meciuri din penultimul act al competitiei, doi romani avand asigurate deja medaliile de bronz

Miercuri, la Constanta, turneul "Centura de Aur" a continuat cu meciurile din cadrul sferturilor de finala, din cei zece sportivi din Romania, doar doi reusind sa se califice in penultimul act al competitiei. A XXXVII-a editie a turneului international de box "Centura de aur" a continuat, miercuri, la Sala Sporturilor din Constanta, cu prima gala a sferturilor de finala, in care doar doi dintre cei zece pugilisti romani care au urcat in ring au iesit invingatori. Astfel, doar boxerul Adrian Luca, la categoria 54 kilograme si Vasile Sandu la 57 kilograme s-au calificat in semifinalele competitiei, cei doi fiind si primii sportivi romani care au asigurate deja medaliile de bronz. Luca l-a invins la puncte pe rusul Ilia Maksimov (30-27), in timp ce Sandu s-a impus tot la puncte (32-20) in fata ecuadorianului Luis Enrique Porozo Mina. Cei doi vor lupta, astazi, pentru calificarea in finalele turneului. In celelalte meciuri ale zilei de miercuri s-au inregistrat urmatoarele rezultate: la categoria 48 kg: Radouane Bouchtouk (Maroc) l-a batut la puncte (44-26) pe Benone Marcu (Romania), Paulo Carvalho (Brazilia) b. RSC R3 Sabin Petrea (Romania), Serghei Kazakov (Rusia) b.p. (16-8) Marius Hondaru (Romania), Adlet Kapezov (Kazahstan) b.p. (17-12) Jose Luis Meza Ochoa (Ecuador); categoria 54 kilograme: Veira de Jesus (Brazilia) b.p. (24-10) Ion Neamtu (Romania), McJoe Arroyo (Porto Rico) b.ab. R3 Alexandru Spatariu (Romania), Mirjan Rahimzanov (Kazahstan) b.RSC R2 Valentin Grama (Romania); categoria 57 kilograme: Robson Conceicao (Brazilia) b. RSC R2 Bujorel Hondaru (Romania), Serghei Ignatiev (Rusia) b.p. (25-11) Roberto Navarro Gonzalez (Republica Dominicana), Hicham Mesbahi (Maroc) b.p. (29-20) Jaksilik Iliasov (Kazahstan); categoria 91 kilograme: Mohamed Arjaoui (Maroc) b.p. (22-14) Doru Livadariu (Romania).

Doi constanteni lupta pentru medalii

Ieri, de la ora 15.00, a avut loc cea de-a doua gala din cadrul sferturilor de finala in care au luptat si ultimii doi sportivi constanteni angrenati in competitie, Florentin Niculescu, legitimat la Farul si Elvis Suliman de la Alutus Litoral Mangalia, dar si Georgian Popescu care va boxa la categoria 60 kilograme. Ploiesteanul este al doilea boxer roman calificat pentru Jocurile Olimpice de la Beijing dupa constanteanul Ionut Gheorghe, care nu a participat la aceasta editie a "Centurii de Aur" din cauza unei accidentari. Astazi, de la ora 15.00, urmeaza sa se desfasoare gala din cadrul semifinalelor competitiei. Sambata, incepand cu ora 14.00, vor avea loc finalele si festivitatea de premiere.

Scris de: {autor}Paul SERBAN{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii