Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Celebrul antrenor de la Constanţa Viorel Filimon va primi Insigna de Onoare din partea Federaţiei Europene de Tenis de Masă

ro

13 Aug, 2015 00:00 3550 Marime text

Celebrul antrenor constănţean de tenis de masă Viorel Filimon, selecţionerul echipei naţionale feminine a României (senioare), va primi Insigna de Onoare (Bagde of Honour) din partea Federaţiei Europene de Tenis de Masă (ETTU). Federaţia Română a anunţat că distincţia îi va fi înmânată antrenorului emerit de 62 de ani pe 30 septembrie, cu ocazia Congresului ETTU de la Ekaterinburg, „ca recunoaştere a meritelor deosebite şi a contribuţiei aduse dezvoltării tenisului de masă“.

Viorel Filimon este de o viaţă în tenisul de masă, consacrându-se ca un antrenor de calibru, care a obţinut prin sportivii săi sute de medalii, la toate nivelurile, interne şi internaţionale. Activitatea sa în slujba tenisului de masă românesc este uimitoare.

Născut la Ploieşti, Viorel Filimon s-a mutat de mic la Buzău, iar la Galaţi a absolvit Facultatea de Nave a Institutului Politehnic. La finele studiilor superioare, a primit repartiţie la Şantierul Naval Constanţa, fiind însă deja implicat în tenisul de masă. După câţiva ani de activitate la SNC, s-a dedicat doar sportului, iar din 1977, activează neîntrerupt la secţia de tenis de masă a Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ (care se numea pe atunci Şcoala Sportivă numărul 2).

Viorel Filimon este căsătorit cu Mariana (fostă handbalistă), iar cei doi au doi copii, o fată, Anca, şi un băiat, Andrei, care i-a moştenit tatălui talentul sportiv la tenis de masă, fiind un apreciat jucător (component al lotului naţional) şi antrenor.

Sursa foto: Facebook (Viorel Tudorache)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii