Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:18 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Cel mai mare trofeu“ Golgheterul FC Farul după meciurile din 2019 este fundaşul Viorel Lică. Mesajele sale de suflet! (galerie foto)

ro

09 Dec, 2019 00:00 3892 Marime text

FC Farul a încheiat meciurile din 2019 din Liga a 2-a cu un egal în deplasare, 1-1 cu Dunărea Călăraşi, o echipă puternică. În 20 de partide susţinute până acum în sezonul 2019/2020, „marinarii“ au acumulat 29 de puncte, 25 dintre ele fiind obţinute pe teren propriu.
 
La finalul partidei de la Călăraşi, Ianis Zicu, antrenorul FC Farul, s-a declarat mulţumit, în primul rând, de felul în care a jucat echipa de pe litoral, dar şi de rezultat.
 
„O deplasare foarte grea, la una dintre cele mai bune echipe din campionat, care a învins UTA şi a dominat clar Rapid. S-a văzut, şi-au creat ocazii importante şi cu noi. Puteam câştiga, dar sunt mulţumit şi cu acest egal. În primul rând, este primul meci din acest sezon când marcăm primii, ceea ce înseamnă că băieţii au jucat din primul minut şi nu au mai aşteptat să primească gol ca să facă acest lucru. Am rămas în zece, am primit gol, lucruri care se întâmplă în fotbal, dar este foarte important că am ţinut de rezultat până la final. Este un egal care ne dă încredere şi ne trimite liniştiţi şi mulţumiţi în vacanţa de iarnă. Cel puţin pe mine, ca antrenor, pentru că am văzut la băieţi dorinţa de a creşte de la meci la meci, de a se antrena aşa cum trebuie“, a punctat Zicu, potrivit site-ului oficial al FC Farul.
 

Opt victorii şi un egal în nouă meciuri pe litoral

 
„Marinarii“ încheie anul pe locul nouă în clasament, cu 29 de puncte, la şase lungimi de poziţia a treia (ocupată de Rapid Bucureşti), poziţie care asigură calificarea la barajul de promovare / menţinere în Liga 1. În meciurile din 2019 din acest sezon însă, Farul a realizat performanţa de a nu pierde acasă, în cele nouă partide susţinute pe litoral înregistrând opt victorii şi o remiză, golaveraj 18-3. În deplasare însă, lucrurile nu au stat la fel de bine. Echipa constănţeană nu a reuşit încă să câştige pe teren străin, unde a acumulat patru puncte, având patru egaluri şi şapte eşecuri, golaveraj 6-15.  
 

„Le mulţumesc tuturor jucătorilor“

 
Ianis Zicu a semnalat şi faptul că, până acum în campionat, s-a bazat pe acelaşi grup de jucători, echipa fiind astfel omogenă. „Dacă luăm echipa din meciul cu Rapid, din prima etapă a campionatului, şi cea de la Călăraşi, observăm că sunt aceiaşi 13 jucători. Singura diferenţă este Panait în locul lui Doumbia. Cred că suntem singura echipa care am jucat cam în aceeaşi formulă în prima parte a sezonului. Mă bucur că jucătorii sunt sănătoşi. Când te antrenezi cum trebuie şi te odihneşti, nu apar probleme musculare sau genul acesta de accidentări.
 
Țin, în mod special, să le mulţumesc tuturor jucătorilor cu care am lucrat în această perioadă pentru modul în care au muncit zi de zi şi pentru că i-am simţit alături de mine în fiecare moment!”, a spus antrenorul Farului, potrivit sursei citate.
 

Redutabil în careul advers la fazele fixe

 
După meciurile din 2019 ale stagiunii de faţă, golgeterul Farului, cu cinci reuşite, este un fundaş, stoperul Viorel Lică, redutabil în careul advers la fazele fixe. Lică a marcat în meciurile cu FK Csikszedera (acasă, 2-0; un gol), cu Viitorul Pandurii Tg. Jiu (deplasare, 1-2; un gol), cu U Cluj (acasă, 3-2; două goluri) şi cu Rapid (acasă, 3-1; un gol). Urmează, cu câte patru goluri, doi oameni din ofensivă, Ionuţ Stoica şi Alexandru Stoica, ceilalţi marcatori fiind Baudouin Kanda - 3, Paul Antoche - 3, Antonio Cruceru - 2, Ionuţ Ursu, Daniel Toma şi Madikaba Doumbia - câte un gol.  
 

O mână de goluri

 
Al doilea căpitan al echipei, Viorel Lică a trait intens meciurile în tricoul Farului şi golurile marcate. Pe câteva dintre reuşite le-a subliniat pe Facebook cu imagini şi mesaje. La disputa cu Rapid a postat o fotografie cu el ţinând mâna deschisă şi arătând astfel la câte goluri a ajuns pentru Farul. Mesajul a fost: „5 goluri în tricoul Farul Constanţa. Această victorie va rămâne în istoria clubului!“. Și reuşita din disputa cu Csikszedera a fost una specială. „Primul gol înscris în culorile alb şi albastru. Acolo sus cineva mă iubeşte!“, a postat „LȘ6“ (Viorel Ștefan Lică, iar 6 fiind numărul de pe tricou).
 

Victoria cu CS Mioveni, dedicată tatălui său


Tot la Constanţa FC Farul i-a provocat echipei CS Mioveni prima înfrângere stagională, formaţia argeşeană fiind la acea dată şi liderul clasamentului! Viorel Lică a avut o bucurie în plus la acea partidă, părinţii săi fiind prezenţi la meci.
 
Totodată, atunci a fost ziua tatălui jucătorului, Dan Lică, prilej pentru stoperul „marinarilor“ de a-i dedica victoria părintelui său, Viorel având şi scris „La mulţi ani, tată!“ pe un tricou. „Farul Constanţa - CS Mioveni 2-0. Victoria de astăzi ţi-o dedic ţie! Îţi mulţumesc că eşti în permanenţă lângă mine şi că mă susţii în tot ceea ce fac. La mulţi ani, tată! Te iubesc necondiţionat!“, a fost mesajul lui Viorel, care nu a uitat-o nici pe mama sa: „Să o am pe mama mea este cel mai mare trofeu pe care îl pot avea, mult mai bun decât orice pe lumea asta. Te iubesc mult, mamă!“.    
 
Sursa foto: Facebook (FC Farul Constanța)      
    
Citeşte şi:
 
Remiză în meciul Dunărea Călăraşi - FC Farul, după ce oaspeţii au condus până în minutul 82!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii