Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:10 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cel mai bun transfer în Liga 1 în pauza competiţională Ianis Hagi, la egalitate cu Budescu, de la FCSB, în topul reuşitelor

ro

05 Apr, 2018 00:00 2777 Marime text

O statistică a Ligii Profesioniste de Fotbal relevă că decarul FC Viitorul şi, în acelaşi timp, căpitanul campioanei României, Ianis Hagi, se află la egalitate, pe prima poziţie în Liga 1, cu cel mai bun om de la FCSB, Constantin Budescu, în ce priveşte reuşitele lor în cadrul jocului echipei.
 
Astfel, Ianis a contribuit în 2018 la şase dintre cele opt goluri înscrise de FC Viitorul, performanţă realizată în acest an calendaristic doar de Constantin Budescu. Fiul lui Gică Hagi are trei goluri şi trei pase decisive, iar Budescu a marcat de patru ori şi a oferit două pase de gol. „Revenit în această iarnă la Viitorul, Ianis Hagi se dovedeşte a fi cel mai bun transfer realizat de o echipă în ultima pauză competiţională“, se arată pe site-ul oficial al LPF, în analiză mai menţionându-se că, „în etapa a 3-a din play-off (n.r. în care FC Viitorul a învins Astra Giurgiu în deplasare, cu 2-0), decarul dobrogenilor a fost din nou omul meciului, punctând decisiv cu un gol şi o pasă decisivă la singura victorie în deplasare bifată de o echipă din play-off“.
 
Cu Ianis Hagi căpitan, Viitorul a acumulat 14 puncte, a marcat în şase dintre cele şapte jocuri (doar FCSB, liderul actual al Ligii 1, a înscris în toate etapele din 2018) şi a bifat patru meciuri fără gol încasat. Ianis şi Budescu sunt urmaţi în topul jucătorilor cu cele mai multe goluri şi pase decisive în anul calendaristic 2018 de: Andrei Cristea (CSM Poli Iaşi) - 5 reuşite (3 goluri, două pase decisive), Emmanuel Culio (CFR Cluj) - 5 reuşite (două goluri, 3 pase decisive), Mario Rondon (Gaz Metan Mediaş) - 4 reuşite (3 goluri, o pasă decisivă), Ivan Pesic (Dinamo) - 4 reuşite (două goluri, două pase decisive).
 
În clasamentul realizat pe baza rezultatelor înregistrate până acum în anul calendaristic 2018, FC Viitorul se află pe locul trei, cu 14 puncte (golaveraj 8-4), fiind devansată de CFR Cluj - 15 puncte (golaveraj 10-3) şi FCSB - 15 puncte (11-6).
 
Sursa foto: Facebook (Academia Hagi)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii