Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:55 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cea mai tare promoţie de kickboxing din lume Mihai Isop, din Constanţa, a luat pretestarea pentru a arbitra în Glory

ro

19 Dec, 2015 00:00 7190 Marime text
Constănţeanul Mihai Isop, fost director general în divizia profesionişti a Federaţiei Române de Freestyle - Kickboxing şi fost secretar general al International Budokai Kickboxing (IBK) România, a luat pretestarea pentru a arbitra în Glory, cea mai puternică promoţie de kickboxing din lume. Testul s-a desfăşurat la Londra, iar în continuare, Mihai Isop (37 de ani) va oficia în luna februarie a anului viitor, în Belgia. 
 
Înainte de pretestare, Mihai Isop a mai trecut de un test, iar pretestarea a promovat-o cu brio. „A fost o grilă cu 50 de întrebări, din care ai voie să ratezi trei. Eu am greşit una singură. M-am pregătit foarte bine. În februarie, în Belgia, voi avea unul - două fighturi şi, în funcţie de evoluţia mea, vom semna contractul. Acum sunt arbitru junior Glory, neavând voie să intru încă în finale, arbitrez numai în calificări. La finale arbitrează seniorii“, a declarat Mihai Isop.

Farul, în finala Ligii Campionilor

Potrivit Wikipedia, „Glory este cea mai importantă promoţie de kickboxing din lume. A început să fie considerată noul K-1, după prăbuşirea celebrei organizaţii japoneze. Majoritatea galelor au loc în SUA. Glory colaborează cu Superkombat, astfel încât în promoţie luptă Daniel Ghiţă şi alţi trei români: Benjamin Adegbuyi, Andrei şi Bogdan Stoica. Toţi au ocupat sau încă ocupă poziţii în primii zece din lume la categoriile lor. Daniel Ghiţă este luptătorul român cu cele mai notabile performanţe în Glory, după ce a fost challenger obligatoriu la titlul mondial de la categoria grea şi a terminat marele turneu al greilor (turneu comparabil cu finalele circuitului World Grand Prix din K-1) de la Saitama pe locul doi, după legenda olandeză Semmy Schilt“. „Glory este nivelul maxim la care poate aspira cineva în domeniu. Dacă pot face o comparaţie, este ca Farul în finala Ligii Campionilor“, arată Mihai Isop.

New K-1 Generation, la Londra?

Constănţeanul, care e fost luptător şi deţine licenţa de instructor (din anul 2000), spune că, în capitala Angliei, astăzi are o întâlnire pentru a vedea dacă poate continua proiectul iniţiat de el, New K-1 Generation, la Londra. „Nu cred că voi mai face vreodată New K-1 Generation în România“, a precizat Mihai Isop, care este arbitru din anul 2013. La Londra, Mihai s-a întâlnit şi cu câteva persoane cunoscute, printre care Rytis Sadauskas („care a dominat ringul la K-1 în WAKO Pro“) şi „un italian, pe care l-am cunoscut anul trecut, la Campionatul Mondial, care nu a luat însă pretestarea pentru Glory“.

Are titluri de campion la karate

Mihai Isop a făcut cunoştinţă cu lumea sporturilor de contact la vârsta de 12 ani, când a început să practice Karate Tradiţional, la Constanţa, cu Laurenţiu Vrăjitoru. Ulterior, s-a pregătit la Bucureşti cu Florentin Marinescu. Mihai Isop are în palmares cinci titluri de campion naţional la Karate Tradiţional şi Karate Ashihara. În luna noiembrie a anului 2014, a trecut la clubul Kickbox Columna, până atunci secondându-l pe Iulian Ursoi în pregătirea sportivilor de la Kickbox Ursoi. În prezent, activează la CS Riko Fight Constanţa. 

Fiul lui Mihai Isop a evoluat la Mondiale

Mihai Isop are un băiat, Robert Andrei (14 ani), care este şi el luptător. În urma rezultatelor interne pe care le-a obţinut, Robert Andrei a luat parte, anul trecut, la primul său concurs extern, fiind selecţionat în lotul naţional al României care a participat la Campionatul Mondial WAKO pentru cadeţi şi juniori la Kick-boxing, întrecere care s-a desfăşurat în Italia, la Rimini.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii