Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:13 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce vor face „marinarii” Fanii Petrolului le-au cerut suporterilor Farului să-i sprijine contra lui Radu Mazăre

ro

21 Aug, 2013 00:00 2224 Marime text
În conflict cu primarul Constanţei după ce fotbalistul tunisian Hamza Younes i-a acuzat pe bodyguarzii edilului că l-au bătut la Mamaia, ultraşii ploieşteni vor protesta şi cu prima ocazie când vor veni pe litoral

Sorin Mihăilescu, cel mai cunoscut suporter al Farului, a dezvăluit că fanii petrolişti le-au cerut celor constănţeni să li se alăture la protestul împotriva lui Radu Mazăre pe care-l vor desfăşura la Constanţa. „Marinarii” au luat însă hotărârea să nu se implice în acest conflict şi să nu intre în război cu autorităţile locale. 

„Fanii Petrolului ne-au cerut să-i sprijinim când vin la Constanţa. Şi am zis nu. Noi avem clubul nostru, fiecare cu clubul lui. Vreţi să faceţi ceva, faceţi ce vă interesează pe voi. Pe noi ne interesează doar Farul. Avem ceva de făcut pentru Farul, nu pentru alţii. Nu ne băgăm în acest conflict. Ca suporteri, suntem alături de ei, dar nu intrăm în război cu autorităţile locale constănţene. Scopul nostru e să salvăm Farul, aceasta şi prin implicarea factorilor locali. Nu luptăm contra lor. Actualmente, sunt unele utilităţi pe care le suportă la stadionul Farul. Sigur, ar putea face mai mult, să aducă firme de salubrizare la stadion, firme care să asigure mâncarea fotbaliştilor etc.”, a spus Sorin Mihăilescu. Fanilor petrolişti li se oferă prilejul de a veni la Constanţa, cu ocazia unui meci de Liga 1, abia la anul, în etapa a 28-a a campionatului, la meciul cu Săgeata Năvodari.

Ce au de câştigat autorităţile locale

Suporterii Farului speră ca echipa să evite falimentul, situaţie care ar putea interveni pe 6 septembrie, dacă patronul Giani Nedelcu nu plăteşte 430.000 de lei. Fanii fac eforturi să strângă această sumă şi spun că şi comunitatea locală ar avea de câştigat de pe urma unei formaţii Farul puternice, de Liga 1, care să joace şi în cupele europene. „Interesul este comun. Eu, ca suporter, vreau să-mi văd echipa că merge bine. Iar comunitatea locală nu înţelege o chestie: dacă Farul ar juca în cupele europene, ce ar însemna 2-3.000 de suporteri străini în Constanţa? Bani pentru bugetul local, pentru afacerile din zonă. Promovarea oraşului. De ce nu face nimeni nimic în această privinţă? Pentru ca autorităţile locale să poată prelua Farul, trebuie să pună umărul la salvarea lui. Este un cerc vicios, dar clubul nu trebuie lăsat să moară, ca să vedem cine are dreptate. Pe noi ne interesează să ieşim la liman. Cum, târâş-grăpiş, nu mai contează”, a spus Mihăilescu. 

Contribuţia fiecărui constănţean: 1,025 euro

Fanii „marinarilor” au făcut un calcul, din care a reieşit că, la numărul de locuitori al Constanţei, fiecărei persoane îi revine suma de 1,025 euro ca plată pentru insolvenţa clubului. „Este o cifră infimă. Problema s-ar rezolva dacă fiecare ar plăti atât. Dacă cinci lei însemnă ceva pentru un constănţean, înseamnă că ne merităm soarta. Banii donaţi pentru insolvenţă nu-l ajută pe Giani sau pe Mihăilescu, ajută clubul. Suma de 430.000 de lei scadentă la 6 septembrie trebuie achitată de noi, constănţenii. Prin aceşti bani nu-l salvăm pe Giani, ci îl ajutăm să salveze clubul, ceea ce e altceva. Când vorbim de o echipă cu 90 de ani de istorie în spate, nu este important orgoliul unei persoane. Dacă eu am greşit în trecut în faţa cuiva, îmi cer scuze. Toată lumea ar trebui să lase orgoliile deoparte şi să găsească o soluţie pentru binele Farului. Clubul are nevoie de cât mai mulţi oameni care să vină să-l sprijine. Dacă se zbat unul, doi, cinci inşi, nu faci nimic. Când se implică şi comunitatea, şi autorităţile, e altceva. Un efort comun ar putea salva Farul”, arată Mihăilescu. „Timpul ne presează. Lumea trebuie să ştie că, dacă vor depune cât mai mulţi bani, instanţa poate hotârî amânare, văzând implicarea comunităţii”, a spus şi Victor Constantin.

„Fiţi părtaşi la salvarea Farului!”

În acest moment, singura preocupare a ultraşilor constănţeni este ca Farul să rămână în viaţă. Nu îi interesează promovarea, după cum îi lasă rece şi o eventuală retrogradare. Ambele pălesc în faţa problemei de viaţă şi de moarte în care este implicat clubul. „Dacă noi, suporterii, am reuşit să strângem peste 1.500 de euro, de ce nu ar putea şi oamenii de afaceri din oraş? Cei care iubesc clubul să facă la fel ca noi, pentru că, până la urmă, este echipa oraşului. Crezul meu este Farul. Când îţi pasă de ceva cu adevărat, te apuci şi faci. Le propunem constănţenilor să fie părtaşi la salvarea Farului. Luptăm pentru a salva clubul. Nu mai contează ce a fost, contează ce va fi. Iar dacă nu ne mişcăm, nu va mai fi nimic. Întâi să salvăm clubul şi apoi să facem procese de intenţie şi să găsim vinovaţii. Strângerea banilor va fi la vedere. Nu garantăm că suma colectată va fi suficientă, dar garantăm că vom lupta. Facem tot ce depinde de noi. Toată lumea pune problema promovării, dar pe noi nu ne interesează aceasta, putem să şi retrogradăm, numai să nu moară clubul. Ca şi în viaţă, dacă îţi rupi piciorul, stai puţin şi apoi o iei de la capăt. Noi acum suntem în convalescenţă şi nu ştim dacă ne mai salvăm sau nu, dar încercăm”, a punctat Sorin Mihăilescu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii