Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce mesaj a avut un suporter FC Farul s-a reunit cu gândul la negocierile cu CJC (galerie foto)

ro

16 Jul, 2013 00:00 2992 Marime text
Jucătorii clubului constănţean au pus capăt vacanţei ieri, demarând pregătirea. Efectivul care a efectuat primul antrenament a fost unul redus
 
17 fotbalişti au fost prezenţi la reunirea FC Farul, 16 dintre ei aparţinând lotului care a activat în sezonul trecut. Toată suflarea clubului aşteaptă finalitatea negocierilor dintre patronul Giani Nedelcu şi reprezentanţii Consiliului Judeţean Constanţa, de aceea nici nu se cunosc multe în privinţa viitorului clubului, program de pregătire, staff tehnic ori achiziţii. Deocamdată, antrenamentele sunt conduse de Ion Răuţă, cel care a scăpat echipa de la retrogradare în campionatul 2012/2013, dar căruia i s-a încheiat contractul cu clubul.
 
Jucătorii care s-au prezentat ieri la Farul au fost: Curcă, Vl. Neagu, Dragnea - portari; Băjan, Niţescu, Buzea, Bumbac, Ţabără, B. Nicola, Coteanu, Ghenciu, Fuchs, Pâslaru, Tudor, I. Alexandru, Ivanovici, Igiroşanu - jucători de câmp. Stoperului Constantin Bumbac i-a expirat contractul, însă clubul vrea să-l păstreze în continuare. În aceeaşi situaţie se găseşte şi fundaşul dreapta Costel Niţescu, cel care va intra la negocieri pentru prelungirea înţelegerii. Ionuţ Alexandru este un tânăr de 19 ani, mijlocaş central sau stânga, care a evoluat pe la Brăneşti II. Faţă de lotul din tur, nu mai sunt la Farul I. Popescu, Drugă, Săceanu, Sg. Popescu, S. Chiţu, Stoianof, Călinţaru şi Birău, cărora fie li s-au terminat contractele, fie le-au expirat împrumuturile de la cluburile-mamă. De astăzi, la pregătire se vor prezenta încă trei juniori din pepinieră, Cl. Popa (fundaş dreapta), Bădaşcă (fundaş stânga sau central) şi Năstase (stoper). Primul antrenament, găzduit de terenul secund, a fost condus de Ion Răuţă, care nu mai are contract cu Farul (a expirat pe 30 iunie), însă va fi menţinut în noul colectiv tehnic. Care va fi noul staff, programul amănunţit de pregătire, obiectivul în noua stagiune, campania de achiziţii, toate acestea depind de discuţiile cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Constanţa. Din câte se pare, tratativele sunt avansate, iar dacă ar veni lângă Giani Nedelcu, Consiliul nu ar pune ca obiectiv clar promovarea din primul an, unul dedicat reconstrucţiei şi formării unei echipe competitive. „Ne-am reunit în mare parte cu fotbaliştii care au compus lotul şi anul trecut. Avem discuţii cu ceva jucători, dar vă voi spune ceva mai sigur în funcţie de finalitatea tratativelor cu CJC”, a declarat Neculai Tănasă, preşedintele Farului. Deocamdată, ambele părţi, atât Giani Nedelcu, cât şi negociatorii CJC păstrează discreţia asupra conţinutului şi a stadiului discuţiilor. Se vorbeşte că o rundă de negocieri s-ar fi purtat inclusiv la meciul de rugby RCJ Farul - RCM Timişoara.
 
Sâmbătă, este prevăzut un joc-şcoală
 
La antrenamentul de ieri au asistat şi mai mulţi suporteri ai Farului, unul dintre fani purtând un tricou care avea pe spate mesajul „Farul Constanţa nu se stinge niciodată”. „Deocamdată, mă ocup de pregătirea echipei. Vedem ce se va întâmpla în continuare”, a declarat şi Ion Răuţă. Programul de pregătire creionat prevede antrenamente la Constanţa până pe 1 august, iar între 1 şi 10 august un stagiu montan. Liga a 2-a începe pe 7 septembrie. În această săptămână, jucătorii Farului au prevăzut câte un antrenament (dimineaţa), cu excepţia zilei de joi, când Răuţă a fixat două şedinţe de pregătire. Sâmbătă, este prevăzut un joc-şcoală. În privinţa noului antrenor, se zvoneşte că ar fi în cărţi şi Eugen Trică, care a fost la CFR Cluj pe finalul sezonului trecut.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii