Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:46 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce meci a făcut George Curcă! FC Farul Constanța. S-au scurs 12 ani de la ultima victorie în deplasare în Liga 1

ro

25 Nov, 2020 00:00 5082 Marime text
  • În penultima etapă a turului sezonului 2008/2009, FC Farul a învins în deplasare Gaz Metan Mediaș.
  • Unicul gol al meciului a fost marcat de Lucian Pârvu în prima repriză.
  • Portarul Farului, George Curcă, a avut multe intervenții providențiale.
 
Victoria FC Farul Constanța pe terenul lui Gaz Metan Mediaș, 1-0 pe 23 noiembrie 2008, în etapa a 16-a a sezonului 2008/2009, este ultima realizată în deplasare în Liga 1 de „marinari”, care au retrogradat la finele acelui campionat și nu au mai revenit de atunci în prima divizie.
 
S-au scurs așadar 12 ani de la acel meci, disputat în penultima etapă a turului, între două echipe implicate în lupta pentru evitarea retrogradării, astfel că succesul formației de pe litoral era unul foarte important. Unicul gol al meciului a fost marcat în minutul 24 de Lucian Pârvu, pasa decisivă aparținându-i lui Cosmin Băcilă. Ion Marin, principalul Farului, a mizat în acea partidă pe: G. Curcă - Farmache, Fl. Pătrașcu, Rastovac, Fl. Maxim, Băcilă, Fl. Cruceru, Rusmir (60 Fatai), Voiculeț, L. Pârvu (74 G. Mendy), Chico (82 V. Păcuraru). „Săpăligă” nu a putut conta în acea partidă pe Gerlem, Ben Teekloh, Barbu, Şchiopu, Vlas şi Nae, care erau accidentaţi, iar pe Gosic, care era considerat ieşit din formă, nu s-a mizat.
 

Intervenții providențiale

 
De cealaltă parte, antrenorul Cristian Pustai a jucat cu: Ștețca - Buzean, Falemi (29 Grilo), Nohai, R. Zaharia (46 Eric), Hoban, Dudiță, C. Sabou (72 Paina), Curtean, Boaru, C. Prodan. Portarul și căpitanul Farului, George Curcă, a făcut un meci mare, având multe intervenții providențiale, chiar și din poziție de unu la unu cu adversarii. Pe lângă aceste ocazii, gazdele au avut și o bară, dar nu au reușit să evite înfrângerea.
 

„Ultima șansă din tur”

 
„Trebuie să fiu corect și să spun că a fost meciul lui Curcă. Cele trei puncte sunt ale tuturor, bineînțeles, dar cu deosebire el a contribuit. Pentru noi, era ultima șansă în acest tur să încercăm să îmbunătățim clasamentul adevărului”, a declarat la final Ion Marin. „Am avut un joc destul de bun pentru acest teren și ne-am creat foarte multe situații de gol. N-aș putea spune că sunt nemulțumit în totalitate”, a precizat și Cristian Pustai.
 

12 etape la rând fără victorie

 
La meci au asistat 2.000 de spectatori, iar arbitrul a fost Cristian Balaj. Acel succes din noiembrie 2008 era primul al Farului după o serie de zece etape fără victorie. „Marinarii” încheiau turul tot cu o victorie, 1-0 cu CS Otopeni la Constanța (pe 28 noiembrie 2008) și începeau returul în aceeași notă, 2-0 acasă cu Gloria Buzău (pe 28 februarie 2009), însă a urmat o perioadă neagră în campionat, care avea să se încheie cu retrogradarea în Liga a 2-a. Astfel, în restul de 17 meciuri până la încheierea sezonului, „marinarii” au înregistrat 12 înfrângeri, două egaluri și numai două victorii. După victoria cu Gloria Buzău, Farul a avut 12 etape la rând în care nu a mai cunoscut gustul succesului (zece înfrângeri și un egal, 1-1 în deplasare cu Steaua).    
 
Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanța



 
Citește și:

Farul respiră aer de Liga I

„Printr-o victorie putem salva întreg turul de campionat“

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii