Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:39 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce loc a ocupat Simona Halep în topul celor mai buni sportivi din Europa

ro

26 Dec, 2018 20:13 1380 Marime text
Tenismanul sârb Novak Djokovici, numărul unu mondial şi campion la Wimbledon şi US Open, a fost desemnat cel mai bun sportiv european în 2018, în cadrul anchetei realizate de agenţia poloneză de ştiri PAP, în timp ce românca Simona Halep, numărul unu WTA şi deţinătoarea titlului la Roland Garros, s-a clasat pe locul 10, informează digisport.ro.

Simona Halep, numărul unu WTA şi deţinătoarea titlului la Roland Garros, s-a clasat pe locul 10 în topul celor mai buni sportivi din Europa.

Djokovici a acumulat 145 de puncte la cea de-a 61-a ediţie a anchetei, la care au participat 23 de agenţii de presă de pe continent, România fiind reprezentantă de Agerpres.

Podiumul a fost completat de fotbalistul Luka Modric, câştigător al Ligii Campionilor şi al Cupei Mondiale a cluburilor cu Real Madrid şi vicecampion mondial cu echipa Croaţiei, 132 de puncte, şi de britanicul Lewis Hamilton, campionul mondial de Formula 1, 114 puncte.

Halep a strâns doar 39 de puncte, fiind la egalitate cu polonezul Kamil Stoch, campion olimpic la PyeongChang.

România a avut două laureate în această anchetă de-a lungul timpului, pe gimnasta Nadia Comăneci în 1976 şi pe atleta Gabriela Szabo în 1999. În precedenţii doi ani titlul a fost câştigat de fotbalistul portughez Cristiano Ronaldo.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii