Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:27 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce echipe îşi doreşte Gică Hagi să pregătească în străinătate „Vreau să devin mare şi ca antrenor“

ro

02 May, 2017 00:00 3542 Marime text
După ce a făcut din tânăra echipă a FC Viitorul revelaţia Ligii 1, o formaţie care se bate la titlul de campioană în România, Gică Hagi aspiră la mai mult ca tehnician
  
Manager tehnic la vice-lidera Ligii 1, FC Viitorul, „Regele“ a declarat că vrea să-şi măsoare forţele şi într-un campionat din străinătate, la o echipă care are un proiect îndrăzneţ. De asemenea, cel mai bun jucător din istoria fotbalului românesc vrea să pregătească şi o echipă naţională. În vârstă de 52 de ani, Hagi a mai antrenat, în afară de FC Viitorul, echipa naţională a României (în 2001), Bursaspor (în sezonul 2003/2004), Galatasaray Istanbul (2004/2005, a cucerit Cupa Turciei), Poli Timişoara (2005/2006), Steaua (2007) şi din nou Galatasaray (2010/2011).
 
Gică Hagi a spus în ce condiţii va părăsi FC Viitorul. „Plec numai pentru un proiect de a deveni cel mai bun. La o echipă din Europa, dar şi dintr-o ţară îndepărtată, dar care vrea să câştige ceva important, o cupă mare, chiar şi în China. Vreau să devin mare şi ca antrenor. Vreau să antrenez o echipă naţională şi o echipă de club foarte tare. Vom vedea unde voi ajunge. Când dai, vei primi. De şapte ani, eu dau foarte mult. Am luat-o de la munca de jos, de la copii şi juniori, şi urc, creez proiecte. La un moment dat, trebuie să mă duc, să mă verific. Să mă bat cu cei mai buni, aşa cum am făcut înainte. Când va fi, nu ştiu. Acum, peste un an sau peste doi“, a precizat Gică Hagi.

„Să nu stăm acum să vedem luna, şi cerul, şi soarele“ 

Tehnicianul constănţean a arătat că va face şi în sezonul următor o echipă bună la FC Viitorul. „Trebuie să luăm deciziile bune în privinţa a ce ne lipseşte şi să ne batem iar cu cele mai bune echipe. Soarta mea e să propun jucători. Îmi vin 8-10 tineri de 1998 din Academie. Nici nu ştiu cum să fac cu ei, trebuie să le găsesc spaţiu. Bat la uşă. Încerc în primul rând eu să rămân cu picioarele pe pământ şi să fiu echilibrat. Trebuie să mă gândesc la ziua de mâine. Să creez o strategie importantă. Să nu cumva să stăm acum să vedem luna, şi cerul, şi soarele. Dar experienţa mea e destul de mare şi ştiu să gestionez acest gen de momente“, a punctat Hagi.

I-a schimbat cariera 

„Regele“ a remarcat că, în meciul cu FCSB, FC Viitorul s-a confruntat cu mulţi jucători cu care a lucrat şi şi-a pus amprenta asupra jocului lor la echipe de pe litoral. „Noi dăm jucători. Am jucat cu Steaua contra a trei fotbalişti de la noi. Iar pe Toşca tot noi l-am făcut, noi l-am propulsat. Iar eu n-am zis nimic, am tăcut. Şi erau să mă bată. Aici la noi i-am făcut să se simtă fotbalişti prima dată. Inclusiv pe Alibec. Întrebaţi-l! Iar Tănase e cel mai bun la Steaua, aşa a zis Gigi Becali. Şi a plecat de la mine. Eu am un punct important cu el şi Tase ştie. Că eu am fost cel mai important în viaţa lui, i-am schimbat cariera“, a arătat Hagi.

Ţucudean îi ajută enorm

Managerul tehnic al FC Viitorul l-a remarcat din nou pe George Ţucudean, ultima achiziţie a FC Viitorul, care îşi face datoria şi marchează. „Ţucudean nu e un pariu câştigat, el era un jucător extraordinar. A venit cu drag la noi, cu inima deschisă, deşi câştigă foarte puţin, ca mine. A vrut să joace fotbal de plăcere, a venit să ne cunoască. Se simte bine la FC Viitorul, ceea ce contează foarte mult. Ţucudean ne ajută enorm. Aveam nevoie de un tip de jucător ca el. Ne dă acea forţă pe care o are el şi ştie să marcheze goluri. Dacă ştii să-i aduci mingea în careu, punctează. Vede poarta, e imprevizibil şi are execuţii interesante. Munceşte mult pentru echipă. Însă i-am zis să-şi consume energia în plan ofensiv. Probabil că de aceea dă şi goluri. Că nu aleargă prea mult defensiv“, a explicat Hagi.

Pas important spre locul doi

„Regele“ a subliniat unul dintre punctele forte ale jocului FC Viitorul: atacul poziţional. „Majoritatea jucătorilor noştri nu erau obişnuiţi cu asemenea meciuri, puternice, importante, la acest nivel. Avem însă mult talent în echipă şi suntem capabili de orice. Un lucru foarte bun e că ştim să atacăm poziţional foarte bine. Cred că suntem cei mai buni din România la acest capitol. Şi vom creşte şi la atacuri rapide, şi la faze fixe, lucru pe care nu-l facem aşa de bine încă. Dacă am avea atacul rapid al Astrei, cred că am câştiga campionatul cu diferenţă. Învingând Astra, am făcut un pas important spre locul doi. Vom vedea dacă suntem capabili să ne ducem şi pe locul întâi“, a mai spus Gică Hagi.

Visează ce trebuie să antreneze

În meciul cu Astra Giurgiu, de la Ovidiu, la o minge ajunsă în preajma sa, Hagi a intervenit acrobatic, culegând aplauzele tribunei. „Nu m-am mai antrenat de vreo opt luni, nu am mai făcut un metru, dar talentul nu se pierde. În ultima perioadă, am fost preocupat de mai multe lucruri, mă antrenez mai puţin, ies mai puţin, stau cu echipa mai puţin. Am un staff foarte bun, care mă ajută, iar din când în când mai apar şi eu pe la antrenamente. Am doi ani cu ei, visează ce trebuie să antreneze. Eu mă ocup cu analiza adversarului (şi ei, bineînţeles), dar preocuparea mea cea mai mare aceasta e“, a punctat Hagi.
 
Sursa foto: Facebook (Academia Hagi)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii