Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce a declarat Simona Halep după ce a învins-o la Indian Wells pe Karolina Pliskova

ro

19 Mar, 2015 00:00 985 Marime text
Cea mai bună jucătoare de tenis din România, constănţeanca Simona Halep, a învins-o la turneul de la Indian Wells pe Karolina Pliskova, din Cehia, şi s-a calificat în sferturile competiţiei, fază în care, aseară, a întâlnit-o pe Carla Suarez Navarro.
 
Aflată pe locul trei în ierarhia mondială şi cap de serie numărul 3 în SUA, Halep a dispus de Pliskova (15 WTA şi favorita numărul 14) cu 6-4, 6-4, într-o oră şi 17 minute. Pentru calificarea în sferturi, Simona a primit 112.270 de dolari şi 215 puncte WTA.

„Am luptat pentru fiecare minge. Acesta este jocul meu şi mă bucur că mi-am regăsit stilul. Karolina loveşte foarte puternic, dar am avut un retur bun şi am stat aproape de linia de fund. Sunt încrezătoare şi mă simt bine, dar cel mai important e că joc din nou până la capăt, aşa cum nu s-a întâmplat la Australian Open, în meciul din sferturi cu Ekaterina Makarova“, a declarat Simona, după victoria cu Pliskova. Anul trecut, constănţeanca a ajuns până în semifinale la Indian Wells. La această ediţie, au fost eliminate în optimi atât a doua favorită, rusoaica Maria Şarapova (6-3, 3-6, 2-6 cu Flavia Pennetta), cât şi canadianca Eugenie Bouchard (cap de serie numărul 6), după 7-6, 5-7, 4-6 cu Lesia Tsurenko.

„Simona Halep este una dintre tenismenele cu cea mai bună deplasare în teren din lume. Îşi deschide jocul din spate, iar reverul ei este distrugător. S-a anunţat deja o forţă în tenis şi, cu siguranţă, se va impune şi în turnee de Grand Slam“, a declarat tehnicianul Darren Cahill, cel cu care Simona colaborează (alături de antrenorul ei, Victor Ioniţă) pe durata Indian Wells. Luna viitoare, tenismena constănţeană de 23 de ani va participa la turneul de la Stuttgart (Germania), dotat cu premii de 731.000 de dolari.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii