Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cătălina Ponor și Marian Drăgulescu, şanse reale de a deveni membri ai Federaţiei Internaţionale de Gimnastică

ro

13 Oct, 2021 00:00 4160 Marime text

 
  • Cătălina Ponor este multiplă campioană olimpică, europeană şi medaliată mondială, dar și cetățean de onoare al municipiului Constanța.
  • Fosta sportivă ocupă un loc de frunte în istoria gimnasticii mondiale, fiind medaliată de cinci ori la Jocurile Olimpice, iar în 2004, la Atena, devenind triplă campioană olimpică! 
  • În 2016, la o vârstă când alte gimnaste din România s-au retras de mult din activitate şi au alte preocupări, Cătălina a arătat în continuare foame de performanţă.
 
 
Printre candidații pentru Comisia Sportivilor din Federaţia Internaţională de Gimnastică se numără și reprezentanții României, Cătălina Ponor şi Marian Drăgulescu. Alegerile se vor desfășura în timpul Campionatului Mondial din Japonia, găzduit de Kitakyushu, în perioada 21 - 24 octombrie.
 
Mare campioană a Constanței, Cătălina Ponor a împlinit 34 de ani în luna august și este multiplă campioană olimpică, europeană şi medaliată mondială, dar și cetățean de onoare al municipiului de la malul mării. Fosta sportivă ocupă un loc de frunte în istoria gimnasticii mondiale, fiind medaliată de cinci ori la Jocurile Olimpice, iar în 2004, la Atena, devenind triplă campioană olimpică! Campioana a avut puterea să revină în acest sport, după ce, iniţial, renunţase la activitatea competiţională. Prima dată (în 2012), reîntoarcerea sa, la vârsta de 25 de ani, a avut ca rezultat obţinerea a cinci medalii la Europene şi la Jocurile Olimpice.
 
În 2016, la o vârstă când alte gimnaste din România s-au retras de mult din activitate şi au alte preocupări, Cătălina a arătat în continuare foame de performanţă. A renunţat la o viaţă liniştită pentru a simţi din nou atmosfera de concurs şi aplauzele spectatorilor. După trei ani în care a stat departe de gimnastică, a revenit. Multe i s-au pus în cale, o operaţie, perioada de recuperare, însă nu a cedat. A urcat pe podium la Europene, iar la Jocurile Olimpice din Brazilia a prins ultimul act la bârnă. Sacrificiul ei şi aura olimpică i-au fost răsplătite cu onoarea de a fi portdrapelul României la Rio.
 
„Îmi lipsește gimnastica foarte mult“
 
„Am început să practic gimnastica de la vârsta de patru ani și am încheiat activitatea competițională de aproape patru ani. Am practicat acest sport timp de 26 de ani. Probabil mulți dintre voi știu deja realizările mele. Am participat la trei ediții ale Jocurilor Olimpice. Am câștigat cinci medalii, dintre care trei de aur. Îmi lipsește gimnastica foarte mult. Faptul că nu mai profesez îmi dă dorința să încerc să candidez pentru funcția de reprezentant al sportivilor. Eu chiar îmi doresc să încerc să schimb ceva. Sau să încerc să comunic mai mult cu oamenii pe care îi cunosc. Și cu această «familie», deoarece consider că gimnastica a fost o a doua familie pentru mine. Pentru asta sper să mă votați, deoarece chiar vreau să formez o echipă foarte bună cu toată lumea. Chiar îmi doresc ca sportivii să se simtă mult mai confortabil. Să fie mai deschiși în relația cu oamenii, cei care fac jocul, să zicem. Îmi lipsiți voi și acest sport. Sper ca după această pauză să revin, nu ca gimnastă, ci ca o persoană care vă poate ajuta“, a fost mesajul Cătălinei Ponor.      
 
Rezultate de excepție
 
„Recunoscuţi pe plan internaţional datorită rezultatelor de excepţie, Cătălina şi Marian au şanse reale de a deveni membri ai Federaţiei Internaţionale. Contracandidatele Cătălinei sunt Simona Castro (Chile), Kim Bui (Germania) și Jessica Lopez (Venezuela), în timp ce Marian Drăgulescu îi are ca «adversari» pe Tomas Gonzalez (Chile), Saeedreza Keikha (Iran) și Aljaz Pegan (Slovenia). Suntem alături de ei și le dorim mult succes!“, se arată pe pagina de Facebook a Federației Române de Gimnastică.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (Marian Drăgulescu)

 
Citește și:
 
Cătălina Ponor, marea campioană a Constanței, împlinește vineri 34 de ani
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii